Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Problém s instalaci template

08. srp 2013 11:07 #109905
Problém s instalaci template od sUNSHINE02
Uživatel
Zdravím,

stáhl jsem si free šablonu s názvem avatar simple.
joomavatar.com/avatar/download/free-joom...tar-simple-free.html

Po unzipu jsem nainstaloval balíček avatar_simple_free.zip. Šablona je nahrána, avšak nezobrazuje se jako live demo. Jsou zde vidět pouze texty, nic více. Chybí slideshow aj. Zřejmě jen nějaká ukázka. Instaloval jsem proto druhý balíček quickstart_free.zip. Je příliš velký na přímou instalaci a 8,6 mb, které má nenahraje, proto jem jej nahrál přímo (už rozbalený) z install directory. Instalace šablony proběhne proběhne v pořádku. Ukáže se mi zelený text o nahrání šablony, přesto se v administrátorské časti neukáže žádné rozšíření šablony. Díval jsem se mezi moduly, hledal slideshow aj., ale jakoby neproběhla žádná instalace. Přitom když rozbalím zip samostatně, vše je uvnitř, jen joomla jakoby to nerozeznala. Problém je stejný jak ve verzi 2.5 tak verzi 3.0. Tato šablona má také rozšířenou zpoplatněnou verzi, tak mně napadlo jestli není problémem zobrazení právě to, i když jak už jsem psal v druhém free zipu jsou složky, kde jsou všechny moduly slideshow aj. Navíc toto není problémem jen této šablony, už se mi to stalo i u jiných. Většinou jen obyčejné staré šablony fungují tak jak mají. Dokážete mi poradit co s tím?

08. srp 2013 12:04 #109909
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Máte to trochu pomotaný. Soubor avatear_simple_free.zip je pouze šablona bez demo ukázek. Instaluje se pomocí instalátoru v J!. Druhý soubor quickstart_free.zip je joomla 2.5.9 včetně šablony a demo ukázek. To instalujete stejně jako novou Joomla, ale dáte nahrát demo data (při instalaci J!). Následně provedete upgrade joomla na poslední verzi.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

08. srp 2013 12:06 #109910
Odpověď od Bong
Moderátor
Buď se spokojíte s nainstalovanou šablonou, pročtete její dokumentaci a její vzhled doplníte o potřebné moduly.

Nebo chcete přesně to co je v demu, ale pak musíte vaši instalaci Joomla smazat a použít quickstart_free.zip, který instalaci Joomla, šablony a modulů zajisté obsahuje. Při instalačním procesu nezapoměňte nahrát ukázková data...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

10. srp 2013 13:07 #109935
Odpověď od sUNSHINE02
Uživatel
Děkuji všem za radu. Template už se zoobrazuje správně..

Powered by Fórum