Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Vhodný webhosting pro DJ-Extensions.com

03. led 2022 10:25 #145434
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jaký webhosting byste mi doporučili pro instalaci Joomly s rozšířeními DJ-Extensions.com, konkrétně primárně DJ-Classifieds. Jde mi především o rychlost hostingu a možnost nainstalování všech potřebných knihoven.

Děkuji

Marek R.

03. led 2022 16:37 - 03. led 2022 20:40 #145441
Odpověď od Cony
Moderátor
Takto obecně Vám těžko někdo poradí. Pokud nemají DJ Classifieds nějaké svoje specifické technické požadavky začněte tím, že si přečtete technické požadavky Joomly a podle toho začnete vybírat. Pak bude hodně záležet na tom, jaké další služby od hostingu čekáte, jakou očekáváte návštěvnost / zátěž serveru atd.

Můžete vybírat mezi klasickými hostingy, VPS servery, nebo dokonce až nějakými dedikovanými servery. Udělejte si základní přehled, pak se třeba zkuste zeptat na zkušenosti s konkrétním hostingem. Nepíšete např. ani to, zda cílíte na Čechy / Evropu, nebo třeba na USA, podle toho by jste se také měl rozhodovat.

Jeden z autorů zde na joomlaprotalu.cz (itx.cz) provozuje službu hostime.cz specializovanou krom jiného na Joomlu, tak se zkuste podívat pro začátek třeba tam. Osobně používám často např. savana.cz, ale ve verzi VPS, mnoho lidí používá Wedos (tam jen bývá problém s právy souborů), cesky-hosting.cz je také poměrně osvědčená značka, pak klasiky typu forpsi apod. (s těmi až tolik zkušeností nemám). Pro zahraniční se mi osvědčil cloudaccess.net (oficiální partner Joomly), rozhodně nedoporučím různé JustHosty, BlueHosty apod. (obecně se zahraničními hostingy s cPanel mám špatné zkušenosti) u nás pak různé "zdarma" hostingy typu banan.cz, endora.cz, hosting-zdarma.cz - s těmi jsem se také většinou trápil.

03. led 2022 17:06 #145443
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Potom se dá ještě na pár dní testovat. Většina hostingu má nějaké dny zdarma. Ono se to celé bude chovat jinak při 10 uživatelích a jinak pří 1000 uživatelích. Nikdo asi neporadí přesně, každá joomla bude jiná jiné pluginy komponenty atd.

03. led 2022 22:25 #145451
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
zkuste mrknout i zde - active24.cz
nebo extrémně levné, ale zase o horších parametrech - www.endora.cz/

záleží, co od toho očekáváte

04. led 2022 12:27 - 05. led 2022 20:16 #145453
Odpověď od Karel Neugebauer - itx.cz
Nováček
Děkuji Conymu za doporučení hostime.cz . A jen doplním, Joomla/Wordpress atp. jsou docela "nenažrané systémy" (oproti statickému webu) a aby mohly dobře/svižně fungovat, měly by běžet na hostingu, který je na co nejvýkonějším HW a má co nejlépe PHP zoptimalizováno na jejich provoz (to si velcí hráči nemohou dovolit řešit). Proto u nás všechny servery jedou na tom nejvýkonnějším CPU současnosti (nehledě na velké rezervy v dostatku paměti, rychlé SSD diskové pole) a PHP 7.4 máme aktuálně odladěno pro co nejrychlejší běh Joomla/Wordpress. Jako jeden z mála hostingů máme i velmi hluboké knowhow ohledně Joomla (sami jsme autoři stovek webů na Joomla). Původně jsme hosting jako takový vůbec neplánovali nabízet veřejně, stavěli jsme server pro naše klienty (protože na trhu nebylo možno najít hosting, kde bychom s kvalitou byli spokojeni), dnes máme serverů desítky. Naší výhodou je optimalizace pro Joomla a opravdu individuální přístup, kde jinde se lze přímo dovolat na majitele.

itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

04. led 2022 18:13 #145456
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Díky za info Karle

My používáme servery na Hetzner v DE (a to nejenom na Joomla, ale i na velké projekty).

Vždy objednáme samostatný server, nainstalujeme si vlastní speciální Apache (speciálně upravený pro e-shopy) a pak nemáme problém s rychlostí.

Dokonce ho používáme na Elastic Search DB (kdo se orientuje, ví).

Je to sice drahé - cca asi 10k měsíc, ale vyplatí se to.

Hlavně konektivita a podpora je někde úplně jinde než v CZ/SK.

Ale není to pro všechny typy klientů.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum