Přihlásit se

Překlad modulu ITCS Kalendář

27. úno 2021 19:10 - 27. úno 2021 19:18 #143840
Překlad modulu ITCS Kalendář od Velitel
Začátečník
Ahoj, pokusil jsem se přeložit amatérsky modul zobrazující kalendář rezervací.
www.it-conserv.de/joomla/module/simple-r...vation-calendar.html
Problém je , že na jednom webu popřeinstalaci modulu překlad funguje viz
www.sdhradejovice.cz/
a na druhém nikoliv
www.chalupa-boretice.cz/obsazenost
zkoušel jsem mazat mezipaměť a podobné ale výsledek žádný.
Nějaká rada prosím?

Oprava. překlad funguje pouze na www pokud zadám jen chalupa-boretice.cz/obsazenost je v angličtině.
Tedy co s tím?

27. úno 2021 19:35 - 27. úno 2021 19:39 #143841
Odpověď od Bong
Moderátor
Překlad uděláte správně tak, že vezmete nějaký původní jazykový soubor z instalace, třeba en-GB.mod_itcs_reservation_calendar.ini a přeložíte jej. Pozor na to, aby byl opět uložený v UTF8 without BOM.

Soubor pak přejmenujete na cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini a nakopírujete do složky language/cs-CZ/. Pokud budou stránky zobrazeny v češtině, bude se i modul v češtině zobrazovat.

Na vašich webech jsem soubor překladu language/cs-CZ/cs-CZ.mod_itcs_reservation_calendar.ini nenašel. Takže zbývá jen odhalit co děláte jinak, než je popisováno.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

27. úno 2021 19:57 - 27. úno 2021 20:04 #143842
Odpověď od Velitel
Začátečník
Zdravím, ten soubor co popisujete je podle mě pouze překlad administrace.
Překládal jsem částečně soubory java, jsou přiloženy.
edit: nejsou *.js mi to neveme
Přílohy:

27. úno 2021 20:11 - 27. úno 2021 20:12 #143843
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud jsou v modulu k přeložení i JS, tak je potřeba přeložit a přejmenovat i je. Takže by měl existovat řádně přeložený soubor modules/mod_itcs_reservation_calendar/assets/locales/bootstrap-datepicker.cs-CZ.min.js v UTF8 without BOM.

Vy tam sice něco máte, ale ne řádně přeloženo. Třeba hned na začátku JS českého překladu (bootstrap-datepicker.cs-CZ.min.js) tvrdíte, že se jedná o en-GB jazyk, to prostě fungovat nemůže. A to, že nacpete češtinu i do anglické verze (bootstrap-datepicker.en-GB.min.js) sice částečně fungovat může, ale není to dobře.

27. úno 2021 20:18 - 27. úno 2021 20:19 #143844
Odpověď od Velitel
Začátečník
Chápu, byl to pokus nikdy jsem nic takového nedělal, polepším se a pokusím se to upravit.
To vynucení www jsem prozatím vyřešil takto v souboru .htacces
Code:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

27. úno 2021 20:29 #143845
Odpověď od Bong
Moderátor
No, upravit to musíte. Při vašem postupu se jakákoli změna, přeinstalace, upgrade projeví opět nefunkčností češtiny.

Stejně tak si vygenerujte SSL certifikát a pak zapněte SSL i v Joomle.
Jak nastavit přesměrování bez www na www máte na vašem hostingu popsáno ve znalostní bázi. Také tam najdete i přesměrování z HTTP na HTTPS.

28. úno 2021 11:51 - 28. úno 2021 21:38 #143851
Odpověď od Bong
Moderátor
Nedalo mi to a na ten váš modul jsem se podíval. Trápíte se zbytečně, chyba je v tom, jak je modul špatně napsaný.
Takže opravdu nezbývá, než z části přepsat anglické soubory.

Můžete vyzkoušet češtinu, která mi vznikla při testování. Obsah ZIPu stačí rozbalit do rootu vaší Joomly a modul bude téměř kompletně mluvit česky :-)

28. úno 2021 17:46 #143854
Odpověď od Velitel
Začátečník
Díky moc, vše jsem přeložil podle Vašeho návodu, fungovalo to, ovšem do té chvíle, než jsem "zapnul" htpps.
Teď zkusím to od Vás.

28. úno 2021 18:07 #143855
Odpověď od Velitel
Začátečník
Tak bohužel stále v angličtině
www.chalupa-boretice.cz/obsazenost

28. úno 2021 18:51 #143856
Odpověď od Bong
Moderátor
No ten anglický JS je třeba počeštit. Máte jej v angličtině: modules/mod_itcs_reservation_calendar/assets/locales/bootstrap-datepicker.en-GB.min.js

Když tedy vezmete ten ZIP, který je výše přiložen a rozbalíte ho rovnou do rootu Joomly (a přepíšete existující soubory) mělo by to fungovat. S https by to nemělo souviset.

28. úno 2021 19:00 #143857
Odpověď od Velitel
Začátečník
Přepsáno, stále nic

28. úno 2021 19:06 #143858
Odpověď od Velitel
Začátečník
Jen pro pořádek přikládám .htacces který jsem musel přepsat ( sem jsem ho předělal do txt)
Přílohy:

28. úno 2021 19:45 - 28. úno 2021 19:48 #143859
Odpověď od Bong
Moderátor
Vážně to nemáte přepsané, zkuste si zobrazit www.chalupa-boretice.cz/modules/mod_itcs...epicker.en-GB.min.js - je stále v angličtině.

Na WEDOS je problém s oprávněními, tak je možné, že se vám to nepřepíše pokud to nahráváte přes FTP. Práva opravte "kouzelným tlačítkem" v administraci hostingu a pak namísto FTP manageru používejte zásadně Phoca Commander.

28. úno 2021 20:54 #143860
Odpověď od Velitel
Začátečník
jsem asi magor, ale postupoval jsem podle Vás pře phoca commander - nic, posléze jsem upravil instalační balíček respektive jsem do něj vložil vámi upravené soubory a nic, vrcholné číslo je , že jsem odinstaloval celý modul,v total commanderu ani v phoca commanderu modul není, ale soubor na adrese www.chalupa-boretice.cz/modules/mod_itcs...epicker.en-GB.min.js
se stále zobrazuje a navíc ještě v angličtině i když fyzicky tam není. Podotýkám že jsem v prohlížečích vymazal hstorii, cookies ..
CTRL+SHIFT+DELETE a pro sichr ještě ccleaner

28. úno 2021 21:01 #143861
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste se podívat pře nějaký FTP, jestli tam po tom modulu není něco vidět.