Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

EDOCMAN - to je velká záhada

23. úno 2021 18:35 #143818
EDOCMAN - to je velká záhada od Nataša Řezníčková
Pokročilý uživatel
Nevíte někdo, kde bych našla návod na používání Edocman - stahování souborů. Koupila jsem si to a zdá se mi, že to vůbec nereaguje na nastavení a některé nastavení, které by to logicky mít mělo - to asi nemá, nebo to nevidím.

1. Nemůžu zprovoznit češtinu, ačkoliv ji mám nainstalovanou a pak ještě i v nastavení zadám, že chci český překlad, ten se ukáže, ale po uložení tam není. Prostě čeština je pro mě asi tabu ....

2. V nastavení cosi nastavuji, ale ať dám ano nebo ne, nikdy se žádná změna neprojeví. Například to, že chci, aby to šlo rovnou stahovat a nezobrazovalo to takovou tabulku s informacemi o tom souboru.

Když toho nedocílím, a přesto tam tedy ta tabulka zůstane a nějak to rozdýchám, že tam prostě bude, tam jsou v ní obsažené informace, které vůbec nechci, aby ti, co to stahují to viděli. Například počet hitů, kdy se to vložilo atd... , prostě není vhodné aby cokoliv o tom souboru viděli. Proklikala jsem už tisíckrát celé nastavení a nehnu s tím, jak to je, tak to je a nic nezměním. To už jsem opravdu takový blbec nebo co se to s tím děje? Poradí někdo, budu moc vděčná, protože už se to jinak chystám smazat, i když to stálo peníze.
S Joomlou dělám víc než deset let, tak snad úplný začátečník nejsem, akorát jsem před tím vždy používala nějaké jiné součásti. Ale tohle se fakt záhada
Předem děkuji

23. úno 2021 19:02 #143820
Odpověď od Cony
Moderátor
Oficiální dokumentace je zde . Pokud se Vám v administraci neuloží překlad do češtiny, bude to právy na souborech. Hosting máte kde? Nastavení když uložíte, tak v administraci se ta změna projeví? Tím myslím, když to nastavení znovu otevřete, je tam uložená změněná hodnota?

24. úno 2021 08:51 - 24. úno 2021 09:15 #143825
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

prostě není vhodné aby cokoliv o tom souboru viděli. Proklikala jsem už tisíckrát celé nastavení a nehnu s tím, jak to je, tak to je a nic nezměním. To už jsem opravdu takový blbec nebo co se to s tím děje? Poradí někdo, budu moc vděčná, protože už se to jinak chystám smazat, i když to stálo peníze.


Ano, to se děje, pokud k aplikacím přistupujete jako admin:
koupíte
nainstalujete
naklikáte

My aplikaci používáme a nedám na program dopustit, je super.
Ale:
- češtinu jsme si dodělali
- program a různé view jsme si programově upravili nebo doprogramovali
== nic jako admin, ale prostě programové zásahy do aplikace pro použití, tak jak potřebujeme.

Resume:
Bohužel nevím co moc poradit, prostě pokud chcete jiné chování aplikace, musíte si to odprogramovat.
Ale to platí u všech aplikací, pokud chci aby se chovali trochu profesionálně a ne alá joomla.
Můžete zkusit jiné aplikace, ale já po analýze, když jsem vyhodnocoval download aplikace a pluginy jsem si pro sebe vyhodnotil edocman jako nejlepší i z hlediska nutných programových úprav - používá customfieldy a ty jsem potřebovalů pro požadované vlastnosti - pokud si pamatuji, programovali jsme do edocmana plugin na indexaci obsahu PDF a WORD souborů, vyhledávání výrazů v náhledu dokumentu a počet výskytů hledaných slov, informační stránku z word dokumentu s informacemi - autor publikace, počet stránek, rok vydání...
A ano, přesně tu tabulku ke stažení jsme taky přeprogramovávali aby tam nebylůy ty hits a odkaz neodkazoval na další stránku ale stáhnul soubor a navíc jen pro určitou definovanou skupinu uživatelů po přihlášení

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum