Přihlásit se

Phoca Cart - verze 3.5.2 vydána

19. kvě 2020 15:11 #142432
Ahoj,

byla vydána nová verze Phoca Cart - verze 3.5.2
www.phoca.cz/news/1082-phoca-cart-version-3-5-2-released

Hlavní novou vlastností ve verzi 3.5.2 je možnost vytvoření tištěného katalogu:

viz:
www.phoca.cz/documents/116-phoca-cart-co...1081-printed-catalog

Jako vždy, za zpětnou vazbu budu rád.

Díky.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Linelabcz, Bong, zpetr, Martin70

20. kvě 2020 19:33 #142442
Odpověď od Bong
Moderátor
Něco bych měl :-) myslím, že je málo zdůrazněno, že se jedná o šikovnou funkci v administraci shopu, kde si katalog(y) podle potřeby vytvoříte a následně hotové využijete... Nevím proč jsem si vsugeroval, že tlačítko najdu v kategoriích na front stránkách a marně se ho tam půl hodiny snažil rozběhat.

A nebyl by i nějaký příklad třeba CSS na vložení? Třeba jej dát do dokumentace? Po aktualizaci Phoca Cart a povolení tištěného katalogu jsou výstupy (HTML i PDF) prostě ošklivé. A uživatel (neznalý a líný, tedy já) je po nalákání na hezký screen poněkud zklamán.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. kvě 2020 17:00 - 22. kvě 2020 17:02 #142451
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

- backend - napíšu do dokumentace

- styly - příklad je zde: www.phoca.cz/documents/116-phoca-cart-co...1081-printed-catalog

- možná ještě odpověď pro otázku mezi řádky - ta funkce se povoluje, protože je prostě náročná na výkon a ne všichní chtějí, aby kdokoliv v administraci tvořil náročné dokumenty. Je v sekci kategorií, protože vytvoření PDF je opravdu náročné a mnohdy prostě nezbude nic jiného, než tvořit katalogy po kategoriích, protože vytvořit katalog se všemi produkty by server zvládnout nemusel - já sice při testování na localhostu udělal do 30 sekund přes 700 stránek PDF, ale je to dobře nastavenej localhost.

- a znovu styly - ty jsou navíc velmi omezené, protože jak víme, PDF není HTML. Statický dokument PDF nezvládá většinu CSS pravidel jako dynamické HTML (např. nezvládne zarovnávat dolů a nahoru v tabulkách, nezvládá samozřejmě floaty, některý marginy a paddingy, atd.

Pokud se člověk podívá na to demo CSS, pak vidí, že se jedno vyloženě o jednoduché atributy, navíc line-height nahrazuje margin a padding.

A další problém, styly nejsou v defaultu, protože prostě parametr. Kdo zná jak fungují výchozí hodnoty, ví, že nelze vložit text/CSS kód/nebo jinou hodnotu jako výchozí hodnotu do parametru, protože pokud by někdo ten styl smazal a chtěl mít prázdný styl, pak systém to chápe tak, že pokud je prázdné pole, má nastavit defaultní hodnotu a to by byl právě ten defaultní styl. Tím by člověk přišel o možnost prázdné hodnoty ve formuláři pro CSS (to by pro znelého člověka vůbec nebyl problém, pro standardní uživatele ano).

Výchozí HTML je v tabulkách, protože PDF prostě nedokáže floatovat.

Tedy ano,

- pokud si někdo nenastaví styl - vypadá to blbě - na druhou stranu nelze nastavit defaultní styl
- PDF výstup je upřednostněn před HTML - protože zde je hlavně o PDF
- info o tom, že je to administrační funkce doplním.

Díky za podněty.

10. čvn 2020 04:12 #142585
Odpověď od David
Začátečník
Ahoj,
mám dotaz.
Podporuje Phoca Cart "vícerozměrné" produkty - řekněme antivirový program, jehož cena se liší podle počtu let, na který si koupíme předplatné (atribut 1), a počtu zařízení, na něž může být nainstalován (atribut 2)?
Tj. máme jeden produkt, na jehož kartě si můžeme vybírat hodnoty výše uvedených atributů, a podle aktuální volby se příslušně mění cena. Má-li např. atribut 1 dvě možné hodnoty a atribut 2 tři, dostáváme matici 2x3=6 cen.

10. čvn 2020 11:12 #142586
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

pokud každá kombinace nebude mít vlastní cenu, pak ano.

Příklad:
Základní produkt: 100

Atribut 1 volba A: + 20
Atribut 1 volba B: + 30

Atribut 2 volba C: + 40
Atribut 2 volba D: + 50

Pokud zákazník vybere základní produkt a v atributu 1 vybere volbu A, v atributu 2 volbu C, pak je cena: 160

Tedy cena se nestanovuje za kombinaci: Produkt + Atribut 1 + Volba A + Atribut 2 + Volba C, ale skládá se postupně podle cen jednotlivých atributů.

Rozdílné je to pak na skladě, tam se dá stanovit stav skladu i za kombinace:

10. čvn 2020 18:48 - 10. čvn 2020 18:49 #142589
Odpověď od David
Začátečník
Díky za odpověď - šlo mi vskutku o unikátní cenu u každé kombinace. V mnou načrtnutém příkladu nelze pracovat s tím, že atributy jednoduše (+/- něco) modifikují cenu.

Hodně e-shopů tohle nepodporuje, některé ano (Virtuemart, JoomShopping, na WordPressu WooCommerce). Virtuemart mě ovšem zklamal svým příšerně neintuitivním (aspoň pro mě) způsobem, kterým tohle řeší.

10. čvn 2020 21:25 #142591
Odpověď od H13
Admin
Já to mám v plánu, ale nebude to tak brzo. Kromě toho, že jsou tam různý možný konflikty (sleva produkt, sleva na nákup, kupón, cena pro skupinu, ...) může to být pro uživatele hodně matoucí (stejně jako je teď sklad, který se dá počítat třemi různými metodami).

11. čvn 2020 00:31 #142592
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Virtuemart mě ovšem zklamal svým příšerně neintuitivním (aspoň pro mě) způsobem, kterým tohle řeší.

Souhlasím, subjektivní úhel pohledu.
Mě nezklamal, použil jsem customfield4All a Custom Stockable a velice intuitivně to nyní administrátoři eshopu nastavují.

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

11. čvn 2020 14:00 #142593
Odpověď od Cony
Moderátor

Rudolf napsal: Mě nezklamal, použil jsem customfield4All a Custom Stockable a velice intuitivně to nyní administrátoři eshopu nastavují.

Tahle kombinace opravdu použitelnost VM hodně vylepší, intuitivní bych to ale zase rozhodně nenazval.