Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Data z databáze z Joomla

15. led 2020 14:20 #141513
Data z databáze z Joomla od Dimnet
Začátečník
Zdravím pánové a dámy, mám jeden dotaz potřebuji vytáhnout data z databáze, které se mi budou zobrazovat ve frontendu s tím že tam třeba poběží obnova po 15ti vteřinách. Nějak na to nemohu přijít. Díky všem za kladnou odpověď.

15. led 2020 14:38 #141514
Odpověď od Cony
Moderátor
Ano - to je přece kladná odpověď ne? :)

- jaká data?
- jak zobrazovat?
- co jste už zkoušel?
- na co jste už přišel?

Chcete-li kloudnou odpověď, položte konkrétní dotaz.

15. led 2020 14:48 #141515
Odpověď od Dimnet
Začátečník
Cony tak ja budu konkrétní. Představ si, že máš objednávkový systém v Joomla Phoca Cart, už jsem psal Honzovi, ale má toho hodně a vylepšuje. Potřebuji jednu věc. Když lidi udělají objednávku zboží dejme tomu, že klientů bude 30 tak potřebuji vytáhnout z databáze aktuální objednávku. Zatím se to zasílá do mailu což nechci. Jelikož email klient mi udělá náhled příchozí zprávy a to já nepotřebuji. Potřebuji vytáhnout data přesně co a kam chce objednat. A hlavně mi nepiš, že to už je komerční věc co chci já to jako vím, ale kurňa nějak se to musí dát vytáhnout.

Dan

15. led 2020 16:58 #141518
Odpověď od Bong
Moderátor
Už to máte "vytažené". v administraci Phoca - Objednávky, tam vidíte všechno. A dokonce si tam můžete (dokonce byste měl) měnit stav objednávky: čekající, potvrzeno, odesláno,...

Nikdo vás nenutí si objednávky nechávat posílat emailem v HTML, že jsou hned vidět. Můžete mít objednávku jako PDF přílohu (tam asi náhled nebude). Nebo můžete mít jen jednoduchou zprávu, že byla realizována nová objednávka a víc nic. Pak se prostě podíváte do Objednávek.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. led 2020 17:07 #141520
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Dimnet

Když lidi udělají objednávku zboží dejme tomu, že klientů bude 30 tak potřebuji vytáhnout z databáze aktuální objednávku. Zatím se to zasílá do mailu což nechci. Jelikož email klient mi udělá náhled příchozí zprávy a to já nepotřebuji. Potřebuji vytáhnout data přesně co a kam chce objednat.


Tohle není zadání pro programátora, to je jen obecný popis co by se chtělo bez udání důvodu proč by se to chtělo a co se s daty bude dál dělat.

Dimnet

A hlavně mi nepiš, že to už je komerční věc co chci já to jako vím, ale kurňa nějak se to musí dát vytáhnout.


Ale o tom to je, tady dostanete radu zadarmo, pak to naprogramujete a vyfakturujete klientovi, dostanete za to třeba 8k a pojedete na dovolenou za to.

Takže pokud chcete radu zadarmo a netýká se to chyby nebo nefunkčnosti joomla, ale rozvíjení Vašeho podnikání, tak to chce trochu pokory nebo si rovnou objednat někoho kdo to za peníze udělá.

Rudolf

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

15. led 2020 19:43 #141529
Odpověď od Dimnet
Začátečník
Děkuji vám pánové za odpovědi.

Powered by Fórum