Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

VM - přepočet ceny do jiné měny

08. led 2020 13:05 #141456
VM - přepočet ceny do jiné měny od marvays
Návštěvník
Ahoj.
Řeším problém, se kterým si nevím rady.
Mám kopii eshopu a lokalizuju ji pro maďarsko. Překladatelka mi překládá a já pracuju. Narazil jsem ale na problém s cenami.
Dělám to ze slovenské verze. Takže jsem jako měnu vyhodil Euro a nahrdil forintem. Vyjel jsem si z databáze tabulku _virtuemart_product_prices a přepočetl sloupec product_price částkou, aby cena odpovídala forintům.

Nicméně, když se podívám na produkty, tak pořizovací cena je správně změněna, bohužel mi to hází jakési šílene hausnumera u základní a konečné ceny. Jakmile produkt v administraci otevřu a uložím, cena se spočítá správně dle pořizovací ceny. Ale já nemůžu otvírat všech 1500 produktů a přeukládat je.

Kde tedy tyto hausnumera jsou schovaná. Dá se stím něco inteligentního dělat?

Děkuji za jakoukoli radu.

11. led 2020 10:47 #141475
Odpověď od marvays
Návštěvník
Odpovím si sám . . .
Když jsem prozkoumával databázové tabulky všiml jsem si, že byť mám v administraci jednu jedinou měnu a to forint, ve sloupečku s měma se mi střídají dvě čísla. Ano, jedno číslo bylo ID forintu a druhé ID neexistujícícho eura. Moc nerozumím tomu, kde si pamatovalo, že šlo euro a jaký mělo kurz, když v administraci o něm nebyla ani zmínka . . . ale to je vedlejší. Takže stačil export -> naj9t a nahradi -> import a vše zobrazuje správně :)

Powered by Fórum