Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Tip na platební bránu pro Virtuemart

04. pro 2019 14:34 #141266
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat na zkušenosti nebo radu ohledně platebních bran pro Virtuemart.

Ptám se, protože jsem trochu rozčarovaný, jelikož už týden nejsem schopen bránu rozchodit.

Podepsali jsme smlouvu s ComGate a koupil jsem za nemalý peníz platební plugin do Virtumart 3 od jejich patrně oficiálního vývojáře.
Instalace včetně vytvoření nové tabulky v databázi, různých úprav drobných souborů a nahrávání přes FTP proběhla v pohodě. Bohužel v okamžiku aktivace pluginu tj. zadání nové platební metody ve Virtuemartu to celé spadne a objeví se Error 500. Tedy obecná chyba serveru.

Kontaktoval jsem support pluginu, který tvrdí, že je to chyba php, tedy věc hostingu. A chce vědět o jakou chybu se jedná, ne jen error 500.
Kontaktoval jsem hosting, ten tvrdí, že chybu php vyvolává plugin a že je to věc výrobce pluginu. Poradili mi pár věcí, abych si sám zjistil o jakou chybu se jedná, ale nic nefungovalo. Takže mám pořád chybu 500, x-krát nahrávaný web ze zálohy a nikam jsem se nepohnul.
Mám z toho pocit, že si to mám php odladit sám, na co bohužel moje schopnosti nedostačují, php neovládám.

Rád bych se zeptal, zda nemá někdo pozitivní zkušenost nebo tip na plugin pro platební bránu? Už máme sice smlouvu s ComGate, ale pokud se to nepodaří rozchodit, budeme muset volit jiné řešení.

Budu rád za každou radu nebo zkušenost.
Předem moc děkuji.
Vladimír

04. pro 2019 15:32 #141268
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Snad to nebude bráno jako reklama ale používám GoPay a řešení (modul) od Platiti a vlastně o tom "nevím".

04. pro 2019 17:58 #141269
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak vývojář z chyby 500 opravdu nic nepozná. Zkuste v Joomle zapnout ladící informace na maximum, ale dost možná to chybu 500 stejně nezobrazí. Hosting by měl poskytnout error logy, kde bude k té chybě víc...

Obecně s platebními pluginy jsem zatím asi nenarazil na žádný s bezproblémovým nasazením. Vždy se toho dost dolaďovalo, nastavovalo atd...

04. pro 2019 22:48 #141275
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Code:
Rád bych se zeptal, zda nemá někdo pozitivní zkušenost nebo tip na plugin pro platební bránu? Už máme sice smlouvu s ComGate, ale pokud se to nepodaří rozchodit, budeme muset volit jiné řešení.

Tak toto asi bude reklama, já se asi picnu :(

Mohu Vám zprostředkovat osobní zkušenost s platební bránou Gopay, protože jsme certifikovaní implementátoři a vývojáři pro Gopay platební bránu.
Pro tu jsme vyvíjeli plugin pro Virtuemart již před 9 lety, když začínala na českém trhu a mohu potvrdit, že používáme i jiné platební brány (GPWebPay...) a z hlediska podpory a starosti o zákazníka (sales, support) platební brány jednoznačně vítězí Gopay.

Od té doby je to naše hlavní platební brána pro různé typy eshopů (Virtuemart, RSForm, RSMebership, RD e-Ticket, PhocaCart...), kterou používáme a pravidelně aktualizujeme.

Na rozdíl od konkurečních instalací (někdo tady zmiňoval platiti), naše pluginy

- jsou implementovány do Joomla přímo (není tedy třeba nic na FTP nastavovat, kopírovat)
- stačí vytvořit jen jednu platební metodu pro používání všech platebních metod (není tedy třeba pro každou platební metodu znovu vytvářet v administraci eshopu)
- instalace je jendoduchá a rychlá

Více info zde , nebo mi napište email.

Rudolf

P.S. Omlouvám se za odkaz, ale nějak si nedokážu představit jak Vám dát info kde hledat a jak vysvětlit výhody oproti platiti.cz, jejichž pluginy také používáme.


Jinak bych osobně neřešil změnou platební brány, ale najal si programátora aby Vám to odladil.
Ani jedna strana evidentně neustoupí ale chyba je

- v konfiguraci hostingu
- ve verzi platebního modulu

A nebo bych důsledně požadoval verzi pro daný typ hostingu a eshopu od vývojářů. Pokud nemají, tak stejně musí naprogramovat a Vám je k ničemu :)

Například vím, že my jsme doprogramovávali framework goozle na kterou gopay přesel přímo do pluginu, aby nebyl závislý na hostingu.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

05. pro 2019 02:25 - 05. pro 2019 02:36 #141277
Odpověď od H13
Admin
Když vyvýjím něco v Javascriptu, pořád dokola si opakuji: "Proč není ladění chyb tak jednoduché jako v PHP?". Pokud je něco špatně v PHP, vždy dostanete konkrétní chybu včetně souboru a řádku, kde ta chyba nastala. Dokonce i trasování je v Joomle! triviální. Každá normální šablona při zapnutém debug modu zobrazí chybu včetně trasování. A pokud to náhodou server potlačuje a nepovolí, pak je zde errorLog. V 0,00001 % případů se stane, že kód chybu potlačí pomocí @ a špatně použije výjimku, ale to lze také celkem jednoduše dohledat (v pluginu, který má jeden či pár souborů je to opět triviální).

Tedy je potřeba zjistit, v kterém souboru a na kterém řádku chyba je, pak se obrátit na toho, kdo je za daný soubor zodpovědný. Bez chyby a řádku bohužel nikdo nemá šanci uhodnout, co za chybu se tam vyskytuje. :-( ... tedy nemá ani smysl o tom diskutovat.

Zavrhnout kompletně nějaké řešení bez zjištění dané chyby je podlě mě stejně absurdní, jako když by se mi v autě rozsvítilo varování, že mám jet do servisu kvůli nějaké chybě a já místo toho, abych tam jel a nechal si zjistit chybu, bych to auto vyhodil.

- Webhosting je zodpovědný za to, aby jsi měl možnost nějakým způsobem zobrazovat chyby
- Výrobce pluginu je zodpovědný za případnou chybu, která nastane v jeho souboru. Ale aby se k tomu mohl nějak postavit, musí vědět, že ta chyba skutečně nastává v jeho souboru - tedy znát soubor, řádek a konkrétní zprávu ohledně té chyby - což PHP standardně vypisuje.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

05. pro 2019 02:55 #141278
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Jan: ...musí vědět, že ta chyba skutečně nastává v jeho souboru


Souhlasím se všemi závěry :)

A tady je kámen úrazu. Ten co pokládá dotaz vypadá, že je jen implementátor == nainstaluje plugin bez dalších znalostí, což je většina lidí co dělají nebo mají weby na Joomla.

Ti co jich se ptá, ale nebudou dělat analýzu, bez toho aby jim někdo platil a už vůbec nebudou iniciativně řešit problém zákazníka, pokud nejsou stejní blázni jako někteří :)

Možná chyba již nastala v zakoupení pluginu bez instalace a nastavení a nyní to vypadá že i bez podpory je vyžadována rada == vyřešení chyby, zde na portále v rámci diskuse.

Resume:

Pokud tomu nerozumíte,
- napište na hosting a dohodněte se aby vám udělali výpis chyb na serveru ve chvíli, kdy použijete platební bránu a vznikne 500
- dohodněte se s výrobce pluginu a pošlete jim výpis chyb

A pokud bude nutné - měl by výrobce pluginu poskytnout zakoupení instalačního supportu, ve kterém Vám plugin nainstaluje a nastaví.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum