phoca gallery - změna class

vejvik
11. bře 2019 23:17 #139391
Nevím jestli to patří přímo sem, ale nevím kde jinde se zeptat.
mám na jednotlivých stránkách kategorie phocy, vše je v <div class="pg-cvcsv" id="phocagallery-categories-detail">

jak docílím toho, abych na druhé stránce měl kategorie v jiném class, třeba <div class="pg-cvcsv2" id="phocagallery-categories-detail"> abych jí mohl dát jiné vlastnosti v CSS

jde to nějak, ne mega složitým způsobem :-), omlouvám se za možná ne správně technicky popsanou věc

jak dopíšu pravidlo do css vím, ale jak a kde změním class u tohoto nebo u čehokoliv jiného netuším.
Narazil jsem v joomle na položka nabídky, typ odkazu, css styl odkazu, ale to asi nebude to co hledám, nebo jestli jo, dělám něco špatně

martin

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
12. bře 2019 11:32 #139392
Ahoj,

vejvik napsal: jak docílím toho, abych na druhé stránce měl kategorie v jiném class


Otázka je, co je druhá stránka a jak se liší od té první? Standardní stránkování?

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
12. bře 2019 12:00 #139393
Tady na stránce mám zobrazenou kategorii A-H a její podkategorie www.ze-vzduchu.cz/fotografie-obci-a-az-h
a zde na stránce www.ze-vzduchu.cz/fotografie-zajimavych-mist-ze-vzduchu mám taky zobrazenou kategorii zajímavá místa a její podkategorie.
Ta první se mi nyní řadí do sloupců, tolik kolik se jich vejde na stránku - to chci, ale u té druhé bych chtěl řadit např. jen do dvou sloupců, zvětšit písmo apod. V CSS bych to uměl, ale samozřejmě se mi to promítne do všech, ale já chci jen na té jedné stránce.
Lepší popsat asi neumím :-)

děkuji

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cufe
12. bře 2019 13:08 #139394
V menu položce si klikněte na kartu Zobrazení stránky a doplňte pole Třída stránky: mezera a vaše css třída
Teď můžete nadefinovat v css různé výstupy tak, aby se to zobrazovalo různě. Poznámka: Podmínkou je, že pro danou stránku musí existovat menu položka (což u vás splňuje).

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
12. bře 2019 18:05 - 12. bře 2019 18:37 #139399
Tak jsem zkusil, ale mění se mi <div class="pg-category-view pg-cv" id="phocagallery"> namísto
<div class="pg-cvcsv" id="phocagallery-categories-detail"> který bych potřeboval upravit.

Tím, že měním ten class výše a dám 2 sloupce, tak se mi do toho zase motá i statistika stránky, a netuším, jak jí např. na té jedné konkrétní stránce vypnout .
Ke všemu jsem zjistil, že bych na této jedné stránce potřeboval změnit i <div class="pg-cvcsv-name"> abych měl širší řádek a nezalamoval se mi text do dvou.

asi je to nad moje síly

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
12. bře 2019 20:20 - 12. bře 2019 20:20 #139401
jakou třídu stránky jste si do toho menu přidal?
Myslím jak psal Cufe. Já tam žádnou nevidím.
A šablona je udělána tak blbě, že v ní není jako třída ID menu. To se však dá v šabloně upravit.

Pokud si netroufnete, tak mi napište do emailu přístupy a já vám tam tu třídu přidám.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
12. bře 2019 21:49 #139402
tak se na to dívám.

Tu třídu stránky jste měl dát sem - jmp.sh/oKS7SdK

Tak teď máte na té stránce třídu pg-category-viewzajimave místo pg-category-view.

Ta třída by měla být pro celou stránku, ale ta šablona vytvořená v artisteeru je nějaká divná nezobrazuje např v body ani id menu ani třídu stránky, promítne se to jen v phocagallery.

Ono není složité do index.php šablony zadání třidy dodat, ale tohle by ti mělo stačit, zruš mi tam přístup

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
12. bře 2019 22:19 - 12. bře 2019 23:18 #139403
tak to CSS je např. takhle:
.pg-category-viewzajimave div#phocagallery-categories-detail {
    column-count: 2;
    column-width: auto;
}
.pg-category-viewzajimave .pg-cvcsv-name {
    width: auto;
}
stačí vložit do custom.css

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
13. bře 2019 00:56 #139404
mockrát děkuji, už jsem upravil k obrazu svému, zase budu o kousíček chytřejší

dělal jsem to tedy špatně

jinak jsem vložil do default.css

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
13. bře 2019 09:04 #139405
v default.css to nemá co dělat, vložte to do custom.css to je přímo určeno pro takovéto uživatelské úpravy. Default.css se vám může přepsat a vy přijdete o provedené změny

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
13. bře 2019 13:08 #139408
Custom.css jsem našel akorát v šabloně, ale tam když to dám, tak se nic neděje. nebo se jedná o nějaké jiné custom.css

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od H13
13. bře 2019 15:58 - 13. bře 2019 15:58 #139409

vejvik napsal: Custom.css jsem našel akorát v šabloně, ale tam když to dám, tak se nic neděje. nebo se jedná o nějaké jiné custom.css


Ano, je to custom.css v šabloně. Tento soubor je k tomu určený:

- nahrává se jako poslední (nebo jeden z posledních) tak, aby možné úpravy přepisovaly stávající kód
- a při updatu se tento soubor nepřepisuje (soubor zůstává i po updatu stejný)

Phoca Gallery - http://www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie (Joomla!)
Phoca Guestbook - http://www.phoca.cz/phocaguestbook - kniha návštěv (Joomla!)
Phoca Download - http://www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů (Joomla!)
Phoca Cart - http://www.phoca.cz/phocacart - e-shop,...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
13. bře 2019 16:04 - 13. bře 2019 16:06 #139411
Aha tak asi bude něco špatně v šabloně, když to dám do custom.css v šabloně, tak se nic neděje, tak holt asi budu zalohovat soubory css phocy a v případě updatu to vracet zpět.
Nebo se musí někde něco aktivovat

tak to ještě funguje, když to dám do template.css v šabloně

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
13. bře 2019 20:03 #139413
soubor custom.css tam je, možná není v šabloně aktivován, obnovte mi tam na chvíli ještě přístup

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od vejvik
13. bře 2019 23:11 #139415
Pristup obnoven

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.