Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Virtuemart - PDF soubory u výrobku ke stažení jen pro registrované uživatele

07. bře 2019 21:54 #139373
Zdravím všechny,
rád bych se zeptal zkušenějších...

Mám zajistit, aby PDF soubory, které jsou v detailu u jednotlivých výrobků např. manuály, schémata apod. byly dostupné jen pro uživatele, kteří jsou registrovaní a přihlášení tj. jen pro schválené zákazníky.
Dokážu tam PDF nahrát, ale jsou potom k dispozici komukoliv a to prý není žádoucí.
Nemá někdo nějaký nápad nebo řešení? Budu vděčný za jakýkoliv postřeh.
Předem děkuju.
Vladimír

Joomla 3.9.3
Virtuemart 3.4.2

07. bře 2019 23:12 #139374
Odpověď od Pavel [byPV]
Začátečník

Vladimír napsal: ...... tj. jen pro schválené zákazníky.

Zdravím,

co přesně znamená "schválení" zákazníci? A hlavně je zde také otázka, jak tam ty PDF nyní vlastně vkládáte (obrázky, někde odkaz v popisku, nějaká další komponenta)? Sice neznám funkčnost vše produktů z rodiny Phoca, ale H13 nabízí nějaké komponenty na download souborů a tam určitě půjdou všechny možné podmínky naklikat, pokud byste to chtěl omezit ještě nějak více a nebo to mít například jen pro lidi, co si výrobek koupili...

Jinak teoreticky nejjednodušší obecná možnost (pokud by se jednalo pouze o to, že to uvidí všichni přihlášení uživatelé) je vložit do layoutu okolo odkazů na stažení následující podmínku:

Code:
<?php if (JFactory::getUser()->id > 0) { ?> ......... <?php } ?>

Ale to samozřejmě neřeší, pokud někdo odkaz zná, apod. (jen by neviděl odkaz na webu, ale stáhnout na přímo by to mohl) a pokud byste potřeboval opodmínkovat konkrétní vlastní pole a nebo konkrétní obrázky (podle toho jak to nyní máte dělané), tak už to bude také složitější (ne nemožné).

08. bře 2019 08:50 #139375
Odpověď od Vladimír
Nováček
Majitelka eshopu chce poskytnout podporu (tj. možnost stáhnout si materiály k výrobku) pouze svým zákazníkům, které osobně schvaluje, protože ti musí splňovat nějaká odbornostní kritéria.
Když jsem psal "schválení" zákazníci, tak měl jsem na mysli registrované uživatele. Možná to nebylo nejchytřejší vyjádření :)

Děkuju za nápovědu s podmínkou. Nejedná se o žádné supertajné materiály, jen je podle mě nechce servírovat komukoliv na talíři. Myslím, že když to nebude na první dobrou vidět a zobrazí se až po přihlášení je přesně, co potřebuji. Zkusím v té spoustě souborů najít, kde tu podmínku přidat.

Ještě jednou moc díky za nápovědu.
Vladimír

Powered by Fórum