Systémové odkazy Virtuemartu na homepage přesměrovat na jinou stránku?
02. led 2019 18:46 - 02. led 2019 18:47 #138499
Zdravím,
mám možná hloupý dotaz
Zajímalo by mě, jestli je možné nějak přesměrovat výstup u systémových odkazů Virtuemartu, které se otevírají defaultně na homepage.
Jedná se např. o vytvoření nového účtu, hlášení, že byl účet vytvořen a další....
Ptám se, protože mi to dělá problémy. Mám Virtuemart e-shop postavený na šabloně Horme 3 a v současnosti redesignuju celé stránky na novou šablonu. Eshop prozatím není zakomponovaný a protože je funkční, jede pořád na staré šabloně.
Jelikož homepage už má šablonu novou, dochází při těchto systémových odkazech k míchání šablon a vypadá to dost zmatečně.
Nešlo by nasměrovat tyto odkazy na nějakou jinou stránku nebo do modálního okna?
Budu rád za jakýkoliv názor nebo pomoc.
Předem díky.
Vladimír
mám možná hloupý dotaz

Zajímalo by mě, jestli je možné nějak přesměrovat výstup u systémových odkazů Virtuemartu, které se otevírají defaultně na homepage.
Jedná se např. o vytvoření nového účtu, hlášení, že byl účet vytvořen a další....
Ptám se, protože mi to dělá problémy. Mám Virtuemart e-shop postavený na šabloně Horme 3 a v současnosti redesignuju celé stránky na novou šablonu. Eshop prozatím není zakomponovaný a protože je funkční, jede pořád na staré šabloně.
Jelikož homepage už má šablonu novou, dochází při těchto systémových odkazech k míchání šablon a vypadá to dost zmatečně.
Nešlo by nasměrovat tyto odkazy na nějakou jinou stránku nebo do modálního okna?
Budu rád za jakýkoliv názor nebo pomoc.
Předem díky.
Vladimír
02. led 2019 22:28 #138506
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Kazde existujici polozce menu lze priradit jinou sablonu. Nekde mate spatne prirazeno, nemate polozku a podobne...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Vladimír
02. led 2019 23:18 #138507
Odpověď od Vladimír
Nováček
Děkuji za reakci.
Mě se bohužel nejedná o položku menu, s tím bych si asi uměl poradit.
Jde mi o odkazy v systémových modulech VirtueMartu např. viz obrázek
když kliknu na Vytvořit účet, otevře se stránka v Homepage, která má jinou šablonu než e-shop.
Potřeboval bych nějak nadefinovat, kde se má formulář pro vytvoření účtu otevírat.
Ještě jednou děkuju za pomoc.
V.
Mě se bohužel nejedná o položku menu, s tím bych si asi uměl poradit.
Jde mi o odkazy v systémových modulech VirtueMartu např. viz obrázek
když kliknu na Vytvořit účet, otevře se stránka v Homepage, která má jinou šablonu než e-shop.
Potřeboval bych nějak nadefinovat, kde se má formulář pro vytvoření účtu otevírat.
Ještě jednou děkuju za pomoc.
V.
03. led 2019 17:45 #138513
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Jak píše Bong vytvořtě pro registraci položku menu a k té přilepte šablonu shopu. Stejně tam bude formulář shopu a ne Joomly.
Navíc tu registraci bych nechal raději na košík, ale to už je věc názoru.
Jen mi hlava moc nebere proč nasazujete do produkce nehotovou šablonu to je tak akorát na průšvih.
Navíc tu registraci bych nechal raději na košík, ale to už je věc názoru.
Jen mi hlava moc nebere proč nasazujete do produkce nehotovou šablonu to je tak akorát na průšvih.
03. led 2019 18:49 - 03. led 2019 18:56 #138514
Odpověď od Vladimír
Nováček
Moc děkuju za radu, vyzkouším to.
Jen nerozumím tomuhle:
Na vysvětlenou...
Eshop existoval ještě předtím, než se na web začaly implementovat další věci, byl kdysi postaven na šabloně Horme 3 speciálně pro Virtuemart, je plně funkční a musí to tak bohužel zůstat.
Web se staví na frameworku Helix a měla by být provedena implementace eshopu a redesign do nové šablony za jeho provozu.
Také bych si to raději odladil na localhostu, ale měl jsem kdysi problémy s funkčností po přenosu na web, a teď tam mám navíc funkční Virtuemart, tak si to stavět na localhostu nelajsnu
Každopádně ještě jednou děkuju.
V.
Jen nerozumím tomuhle:
Stejně tam bude formulář shopu a ne Joomly.
Na vysvětlenou...
Eshop existoval ještě předtím, než se na web začaly implementovat další věci, byl kdysi postaven na šabloně Horme 3 speciálně pro Virtuemart, je plně funkční a musí to tak bohužel zůstat.
Web se staví na frameworku Helix a měla by být provedena implementace eshopu a redesign do nové šablony za jeho provozu.
Také bych si to raději odladil na localhostu, ale měl jsem kdysi problémy s funkčností po přenosu na web, a teď tam mám navíc funkční Virtuemart, tak si to stavět na localhostu nelajsnu

Každopádně ještě jednou děkuju.
V.
03. led 2019 19:13 - 03. led 2019 19:17 #138517
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Zkuste plugin VM Framework Loader during Plugin Updates nastavit dle obrázku
jmp.sh/fks8kUS
tedy nevím, zda jsem pochopil, co přesně chcete.
Jinak se volané funkce z VM volají na položce menu, na kterém jsou zadané (je to tak u všech komponent)
jmp.sh/0zHa7c6
ta položka menu nemusí být nikde zobrazená.
jmp.sh/fks8kUS
tedy nevím, zda jsem pochopil, co přesně chcete.
Jinak se volané funkce z VM volají na položce menu, na kterém jsou zadané (je to tak u všech komponent)
jmp.sh/0zHa7c6
ta položka menu nemusí být nikde zobrazená.
Poděkovali: Vladimír
03. led 2019 19:19 #138518
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Když použijete registraci Joomly kde tam máte fakturační udaje atd..
Možná to dělám blbě, ale používám položku nabídky Virtuemart / správa účtu tam se objevují pole zákazníka z konfigurace VM.
Nechci bejt za trola, ale vzit funkčni shop přes akebu přesunout na lokál a odladěný pak zpět mi přijde jako základ.
Jak budete řešit případný problémy, když dopředu víte že musíte makat jen na produkci. ;o( to vám nezavidím.
Možná to dělám blbě, ale používám položku nabídky Virtuemart / správa účtu tam se objevují pole zákazníka z konfigurace VM.
Nechci bejt za trola, ale vzit funkčni shop přes akebu přesunout na lokál a odladěný pak zpět mi přijde jako základ.
Jak budete řešit případný problémy, když dopředu víte že musíte makat jen na produkci. ;o( to vám nezavidím.
03. led 2019 19:35 #138519
To se přeci poprvé doplní v pokladně.
Netvrdím, že je to nejlepší ale možné řešení registrace.
Samotná registrace v pokladně VM je strašně špatně napsaná.
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Když použijete registraci Joomly kde tam máte fakturační udaje atd..
To se přeci poprvé doplní v pokladně.
Netvrdím, že je to nejlepší ale možné řešení registrace.
Samotná registrace v pokladně VM je strašně špatně napsaná.
03. led 2019 21:44 #138523
Odpověď od Vladimír
Nováček
To je v pohodě.
Jsem rád za každý názor.
Možná o tom localhostu znovu zauvažuju, nejde o to, že bych to nedokázal.
Dělám to na webu, protože jsem v minulosti tou Akeebou sice web přenesl, ale funkcionalita nebyla shodná s tím odladěním na localhostu. Trápil jsem se s tím strašně dlouho a nikdo mi nebyl schopný poradit v čem by to mohlo být. Tak se podobným problémům snažím, možná hloupě, vyvarovat.
Díky za názor.
V.

Možná o tom localhostu znovu zauvažuju, nejde o to, že bych to nedokázal.
Dělám to na webu, protože jsem v minulosti tou Akeebou sice web přenesl, ale funkcionalita nebyla shodná s tím odladěním na localhostu. Trápil jsem se s tím strašně dlouho a nikdo mi nebyl schopný poradit v čem by to mohlo být. Tak se podobným problémům snažím, možná hloupě, vyvarovat.
Díky za názor.
V.
03. led 2019 22:03 #138526
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
nechci zcela hanit localhost, ale dávno jsem přešel na to, že web tvořím a ladím na nějakém free hostingu ne na localhost.
Je to z mnoha důvodů mnohem lepší.
Je to z mnoha důvodů mnohem lepší.
04. led 2019 08:40 #138530
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Zásadne používáme dvě větve pro vytvoření eshopu se stejnou konfigurací php a mysql:
1. vývoj (Devel), kde nejsou omezené prostředky (RAM, Disk, procesor)
2. produkce
Někdy ještě přidáváme mezistupeň
3. stage == kopie produkce, kterou si zákazník schvaluje a která se pak jen překlopí na produkci
Tolik například vývoj eshopu pro vodafone.
Nechci se nikoho dotknout a nevím nakolik Vám eshop vydělává a jak je jeho provoz pro koncového uživatele zásadní, ale osobně bych si netroufl dělat vývoj na živém webu, svědčí to o neprofesionalitě a neúctě k podnikání zákazníka, který je mnohdy na eshopu existenčně závislý.
Pokud jste jako jediný programátor, doporučuji si vytvořit na tom samém hostingu kopii domény s jiným názvem.
Localhost je poměrně k ničemu, z několika důvodů, například online korektury s klientem.
1. vývoj (Devel), kde nejsou omezené prostředky (RAM, Disk, procesor)
2. produkce
Někdy ještě přidáváme mezistupeň
3. stage == kopie produkce, kterou si zákazník schvaluje a která se pak jen překlopí na produkci
Tolik například vývoj eshopu pro vodafone.
Nechci se nikoho dotknout a nevím nakolik Vám eshop vydělává a jak je jeho provoz pro koncového uživatele zásadní, ale osobně bych si netroufl dělat vývoj na živém webu, svědčí to o neprofesionalitě a neúctě k podnikání zákazníka, který je mnohdy na eshopu existenčně závislý.
Pokud jste jako jediný programátor, doporučuji si vytvořit na tom samém hostingu kopii domény s jiným názvem.
Localhost je poměrně k ničemu, z několika důvodů, například online korektury s klientem.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla