Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Phoca Cart - telefon ve faktuře

12. pro 2018 17:01 #138406
Phoca Cart - telefon ve faktuře od Teo
Návštěvník
I když mám v nastavení položek nastaveno, aby se telefon nebo další položky zobrazily ve faktuře či dopravě, tak tam nejsou.
Potřebuji, aby se u zákazníka objevil mail, telefon, případně IČ a DIČ. Pokud ovšem u těchto polí "zaškrtnu", že to chci, tak se bohužel stejně nevygenerují.
Zkoušel jsem i vytvořit nové pole, ale také bez úspěchu.
Podařilo se jen změnit položky vat1 a vat2 (DPH) na IČ a DIČ, pak jsem vytvořil jazykovou frázi a tohle funguje a je vidět i v objednávce či faktuře. Ale telefon ani email tam nemůžu dostat.

13. pro 2018 13:53 - 13. pro 2018 13:54 #138411
Odpověď od H13
Admin

Teo napsal: I když mám v nastavení položek nastaveno, aby se telefon nebo další položky zobrazily ve faktuře či dopravě, tak tam nejsou.
Potřebuji, aby se u zákazníka objevil mail, telefon, případně IČ a DIČ. Pokud ovšem u těchto polí "zaškrtnu", že to chci, tak se bohužel stejně nevygenerují.
Zkoušel jsem i vytvořit nové pole, ale také bez úspěchu.
Podařilo se jen změnit položky vat1 a vat2 (DPH) na IČ a DIČ, pak jsem vytvořil jazykovou frázi a tohle funguje a je vidět i v objednávce či faktuře. Ale telefon ani email tam nemůžu dostat.


Ahoj, pokud myslíš toto nastavení:



tak to nastavuje, jestli se zobrazí fomulářové pole daného údaje např. v checkoutu a ne, jestli se daný údaj bude zobrazovat na faktuře.

Pro zobrazení údajů na faktuře se používá layout override (tedy přepis výstupu pomocí šablony), tak, aby si každý mohl upravit např. fakturu jak potřebuje, zde je návod:

www.phoca.cz/documents/116-phoca-cart-co...t-template-overrides

Je tam i příklad pro email, telefon bude podobně:
Code:
if ($v['phone_1'] != '') { $ob[] = $v['phone_1'].'<br />';} if ($v['phone_2'] != '') { $ob[] = $v['phone_2'].'<br />';} if ($v['phone_mobile'] != '') { $ob[] = $v['phone_mobile'].'<br />';}

To stejné platí také pro vlastní údaje. Jméno proměnný lze vidět v seznamu form fields


Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

13. pro 2018 19:24 - 13. pro 2018 19:26 #138416
Odpověď od Teo
Návštěvník
Aha, no já jsem už to dal nějak do kupy, ale musel jsem se povrtat v kódu /components/com_phocacart/layouts/order.php.
Ještě vysvětlím, co přesně vlastně potřebuji:
majitel obchodu ve chvíli, kdy si někdo objedná zboží, obdrží email. V mailu je objednávka a to včetně přílohy v PDF (což by až tak nebylo nutné, ale tisk vypadá líp). Pak si klikne na tuto přílohu, vytiskne a jde připravit zboží. Jenže do administrace Joomly nechce chodit, protože je informaticky "slabší" ;-) a tak vždy vezme mobil a kontaktuje danou osobu zda to, co si objednal souhlasí. Proto potřebuje, aby byl na objednávce (a potažmo pokud možno i v tom PDFku) kontaktní telefon a email. Tam mu pak jen zašle hlášku "posláno". Prostě do samotného systému vůbec "neleze".
Bohužel jsem v tom souboru order.php zkoušel vložit i jiné položky, které jsem si vytvořil v menu "Pole formuláře" v Phoca Cart, ale to mi to bohužel nebere (asi to píšu špatně...). Tak že jsem využil již fungující položky, např. pro telefon mám přes pole name_degree (prostřední jméno, které nevyužívám) a to funguje. Horší je, že když bude aktualizace Phoca Cart, tak mi to tento soubor smázne. Budu muset vždycky po aktualizaci tento soubor ručně nahrazovat :-(
Výsledek objednávky a případně všech dotčených PDF souborů vypadá takto:
Přílohy:

13. pro 2018 19:26 #138417
Odpověď od Teo
Návštěvník
Jo teď jsem si uvědomil, že vlastně bude stačit tento soubor uložit jako order.php v šabloně (jak popisuje dokumentace) a nemusím se aktualizace bát ;-)

13. pro 2018 20:20 #138418
Odpověď od Bong
Moderátor
Nebyl by upravený order.php k dispozici? Mám identický problém a přiznávám hroznou lenoru. :-)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. pro 2018 21:11 - 13. pro 2018 21:16 #138419
Odpověď od Teo
Návštěvník
Jasně, posílám v příloze. Možná tam najdeš nějaké chybky ;-) Ale funguje to.
Jen je ještě potřeba počítat s tím, že si musíš upravit ty položky v "Polích formulářů" k obrazu svému. Tady je screen. Nechal jsem tam i ty, které jsou zakázané. Nemazal jsem to:

No a ještě jsem si taky vytvořil pro IČ a DIČ jazykové přepsání:

Tady je ten soubor:
Tato příloha není pro hosty přístupná.
Prosím nejprve se přihlaste nebo registrujte.

Tak teď koukám na odeslanou zprávu a ten screen položek ještě dávám do přílohy jako PDF, protože se to nahráním zmenší a nic nejde přečíst.
Přílohy:

Powered by Fórum