chyba v url
V jistých chvílích se mi místo stránky zobrazí tato hláška: 404 Chyba 0 Call to a member function get() on null
Projevuje se to například tak, že mám modul s doporučeným zbožím. Kliknu na produkt, který mi přesměruje na stránku detailu a vyskočí mi toto. Když ale nejdřív načtu kategorii, ve které je produkt zobrazen, tak to nedělá. Jako by se nejdřív musí vygenerovat url přes menu a následně na stránku můžu přistupovat i jinak.
To samé s dokončením objednávky. Dokončí se mi objednávka. Přijde email, kde mám odkaz na zobrazení objednávky online. Kliknu a ejhle . . . to samé.
Nebo . . . . používám místo klasických článků Quix. Tam mám odkaz na náhled (něco jak jsou linky v administraci VM na rychlé zobrazení daného zboží) . . . po kliknutí na náhled se zobrazí stejná chyba. Když ale přistoupím na stejnou stránku přes menu, tak se zobrazí. Následně pak můžu i přes náhled.
Tuším že stejně to bude i ve VM a otevření detailu produktů z administrace.
PS: je úplně jedno, jestli mám zapnut SH404SEF, nebo to generuje čistě joomla. Pokud bude třeba, udělám kopii na testování
za jakýkoli nápad děkuji předem
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
dělám si kopii na testování. at můžu zapnout zobrazení chybových hlášek. no já to právě zapl až teď.Ernst napsal: a když vypneš i přátelské url a přepis url, tak to dělá?
Hlavně si pamatuj, že přátelská url a různé podobné pluginy nemáš mít zapnuté při vývoji a zapneš je až na hotovém webu
Proč tam máš probůh jotcache?
jotcahce tam mám tak nějak ze zvyku. už to není in?
nemůžeš mít cache, když web vytváříš, stejně jako nemůžeš mít zapnutý SEF.marvays napsal: jotcahce tam mám tak nějak ze zvyku. už to není in?
Ale chyba je někde v šabloně, zkus ji aktualizovat nebo zkus podporu.
Když si tam zapneš jinou šablonu, chybu to nehlásí
ještě jsem si to testoval, když vypneš v tvojí šabloně všechny přepisy (přejmenuješ složku HTML), tak to chybu nehlásí.
Stáhl jsem aktuální instalační balíček VM s přednastavenými daty. provedl čistou instalaci a z modulu doporučeného zboží v této instalaci obsahují url i item id.
Příklad url z ukázkového eshopu: /index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=300&virtuemart_category_id=11&Itemid=101
Příklad url z mého eshopu: /index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=68&virtuemart_product_id=255
Zkoušel jsem snížit verzi joomly na 3.8 - nepomohlo
Smazal jsem veškeré položky z mého menu a nechal jen jednu na vstupní stránku eshopu - nepomohlo
Změna šablony - nepomohlo
Kompletně bez přepisů - nepomohlo
Nevím, co ještě tam může být špatně
Dělá to u všeho. I u defaultního slideru od VM. Dělá to ve všech šablonách. s přepisem i bez. V jakémkoli nastavení url adres. S použitím externích seo nástrojů i bez. Dnes jsem zjistil, že to dělá i u vyhledávání.
Samozřejmě mám v menu odkaz na všechny kategorie VM. Zkoušel jsem novou i starou podobu (Titulní stránka VM). V různých menu. Viditelné i schované).
Můj názor je ten, že jsem importem ze strého webu musel natahat něco co se žvejklo.
Například v nákupním procesu pole pro schválení obchodních podmínek. Pole ve VM samozřejmě je. Ale nezobrazí se a objednávka projde bez porblémů, i když vlastně tohle pole nezaškrtnu, protože ho nevidím.
Mám stochutí začít odznova. Na vlastní náklady nainstalovat čistou joomlu, čisté VM a stavět. Nakonec zkopírovat jen kategorie, produkty, uživatele a objednávky. Před každým krokem vše zálohovat a každý krok pořádně otestovat. Bo moje nervy!!!
www.imagehosting.cz/?v=warnindud.png
www.imagehosting.cz/?v=linksvlv.png
Ernst napsal: ale koukám, že ten modul nedá item-id, jedině upravit ten modul Universal Product Slider, napsat jim na podporu atd.
Tento modul bude trochu problém.
V tom testovacím používáš Universal Product Slider nebo modul zboží z VM?
Takže na virtuemart.net to řešíme už pár dní a pořád jsme se nikam neposunuli.
Už jsem zkoušel odinstalovat téměř všechny komponenty, pluginy a moduly . . . problém přetrvává.
ten itemID mi to nedává nikam, krom klasických odkazů z kategoriíí VM. Jak v tom mém modulu, tak v oficiálním modulu VM. Dokonce ani ve vyhledávacím modulu integrovaném v Custom Filter PRO.
Hodně mi tam doporučují projít jazykové nastavení. To už jsem dělal 3x a nic nefunguje. Mám to jen v jednom jazyku.
Kdyby měl někdo chuť mohu dát login na testovací kopii a může projít nastavení, jestli na něco přijde.
Pomalu si začínám myslet, že sem tam opravdu natáhl něco nežadoucího z původního eshopu přes jMigrator. Pokud to nevyřeším, tak budu muset celý eshop postavit znovu.
Na tom ti postavení nového webu nic nezmění.
zkus si za tu adresu (URL) co pošle product slider doplnit &Itemid=101. A stejně to musí udělat ten produkt slider.
PS musíš si prvně vypnout SEF adresy.