Aktualizace Kunena a BlueEagle5

Odpověď od Siki
18. kvě 2018 11:25 #135746

Bart napsal: Co zkusit přeinstalaci na localhostu? Vše odinstalovat, nainstalovat znovu. (a databázi nahrát zpátky). Provést kontrolu menu a kontrolu ve Správci Joomly, pročištění...

To už je asi nad mé schopnosti :-(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
18. kvě 2018 12:27 #135747
Díval jsem se, že jsou tam taky nějaké nacachované soubory. Vypadá to o dost lépe, než to vypadalo.
Snad poradí někdo povolanější.
Poděkovali: Siki

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bart
18. kvě 2018 13:16 - 18. kvě 2018 13:18 #135749
Pod tímto odkazem se zobrazuje i menu: kkplzen.eu/index.php?option=com_kunena&v...yout=list&Itemid=589 (předtím se nezobrazovalo).

Tady se menu po prokliku nezobrazuje: kkplzen.eu/index.php?option=com_kunena&v...tmenu=581&Itemid=579 (takže někde máte něco špatně nastaveno...).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Siki
09. čec 2018 14:16 #136565

Bart napsal: Co zkusit přeinstalaci na localhostu? Vše odinstalovat, nainstalovat znovu. (a databázi nahrát zpátky). Provést kontrolu menu a kontrolu ve Správci Joomly, pročištění...


Ještě se vracím k mému problému. Vytvořil jsem kopii stránek na localhostu. Odinstaloval všechny šablony z Kuneny a postupně aktualizoval Kunenu z 3.0.3 na vyšší. Do 3.0.8. to běží dobře, nezpozoroval jsem žádné chyby. Problémy nastávají od verze 4.X. Poradil by někdo, na co si dát pozor při aktualizaci Kuneny z 3.X na 4.X a vyšší? Je případně nějaká jiná možnost, jak přejít na nejnovější verzi Kuneny, aniž bych přišel o všechny příspěvky? Používám zatím šablonu BlueEagle.

kkplzen.eu/index.php/forum
Joomla 3.8.5, Jamba3
Kunena 3.0.8, BlueEagle 3.0.8

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
09. čec 2018 16:43 #136589
Asi takhle:

1 - o příspěvky aktualizací nepřijdete, prostě zaktualizujte na poslední verzi Kunena 5x
2 - vyberte si šablonu z nových, nebo si zakupte BlueEagle5, staré šablony odinstalujte, ty použít nejdou
3 - když chcete poradit se vzhledem, tak je nutné dát odkaz na stránku kde je možné chyby vidět (psal jste, že stará šablona pro fórum byla upravována, pak je jasné, že nová bude jiná)
4 - šablona stránek, kterou požíváte je Jamba 3, pokud dobře koukám, tak je zastaralá a určena do max Joomla 3.6 (šablona může nový vzhled fóra ovlivňovat, opět vám nikdo neporadí pokud nesplníte bod 3)

Prostě to co máte na local dejte někam na subdoménu, ať to můžeme vidět a zaktualizujte vše na poslední verzi. Pak bude možné něco poradit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Aqui
30. bře 2020 17:55 #142004

Bong napsal: Asi takhle:

1 - o příspěvky aktualizací nepřijdete, prostě zaktualizujte na poslední verzi Kunena 5x


Zdarec chalani, zatím jsem mnoho nenašel, ale cituji bod č.1, který se týká mého problému.
Migroval jsem jeden starý localhostový projekt z J2.5.28 až na 3.9.16..
Také jsem provedl upgrade Kunena fora z tuším 2.5.x až na tu nejnovější 5.1.6 pro J!3.x s migračním pluginem Kunena pro J!2.5 na 3.

Investoval jsem do premiové šablony BlueEagle5 s tím, že bych pak Kunenu nasadil naostro na jiném webu po mograci J" a Kuneny!
Ale nevím kde se mi při zkoušení stala chybička, protože vidím v šabloně vše krásně přehledně jako na staré verzi, jenže vidím pouze přehled hlavních kategorií. Kliknutím, abych vstoupil do podkategorií, nebo snad do příspěvků, zobrazí chybovou hlášku "500 Internal Server Error".

Může to být nějakou chybou při migraci? Nevhodným migračním postupem (pokud na pořadí záleží)? Řešil a vyřešil někdo něco podobného? Co mne vždy u tohoto fóra mrzelo, že jsem nikdy v administrační části nenašel možnost náhledu či správy příspěvků. Nebo jsem nehledal správně. Čili chci říct, že příspěvky v DB existují, šablona je i číselně vyčte,....ale to je tak vše.

Díky za nápady.

Zdarec :whistle: Aq.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
30. bře 2020 19:36 #142006
Zkuste povolit zobrazení chyb, jestli se ukážou nějaké podrobnosti.

Může pomoci znova pustit instalaci Kunena. Také u podobných migrací někdy pomáhá znova projít nastavení komponenty a znova uložit. Jinak je zrovna k rozběhnutí Kunena vhodné použít nějakou výchozí šablonu, jak Joomly (Protostar), tak Kunena (Crypsis).

Šablonu BlueEagle5 jsem už dávno opustil, vždy v ní po čase "něco nefunguje" a dalších 10$ pryč. Starosti navíc.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Aqui
30. bře 2020 22:10 #142008

Bong napsal: Zkuste povolit zobrazení chyb, jestli se ukážou nějaké podrobnosti.

Může pomoci znova pustit instalaci Kunena. Také u podobných migrací někdy pomáhá znova projít nastavení komponenty a znova uložit. Jinak je zrovna k rozběhnutí Kunena vhodné použít nějakou výchozí šablonu, jak Joomly (Protostar), tak Kunena (Crypsis).

Šablonu BlueEagle5 jsem už dávno opustil, vždy v ní po čase "něco nefunguje" a dalších 10$ pryč. Starosti navíc.


Díky za cenné rady. Nápady vyzkouším, část už jsem jich aplikoval. No přeinstaluju znova Kunenu. NEvím zda to bylo migrací ale na starém foru, se dostávám do příspěvků linkem

.../index.php?option=com_kunena&view=category&catid=2&Itemid=200656

a po migraci

.../index.php?option=com_kunena&view=category&catid=2&Itemid=200956

Nechápu proč a hlavně když aplikuji starší link, tak to též nefunguje. Prostě nefunguje. Nevím kde je jaký bordel, prošel jsem DB _topics, _messages, _messages_text...vše je téměř stejné jako u 2.5., jen se mírně rozšířila DB, jinak texty tam jsou, Id sedí, user Id sedí,....vše jak by mělo být. Přesto linky výše si nesouhlasí...zkusím rady a ještě prolezu zbytek DB.

Jinak bych ještě poprosil a poděkoval za nějaký typ na jinou šablonu, opravdu bych co měsíc (či aktualizace Kunena) nedával dalších 10USD za záplatu ;-), To za půl roku našetřím i na slušnou komponentu.
Díyk moc.

Zdarec :whistle: Aq.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Aqui
30. bře 2020 22:26 #142009

Bong napsal: Zkuste povolit zobrazení chyb, jestli se ukážou nějaké podrobnosti.


Tak jo bylo to hodně blízko. Po nahlášení chyby debugeru už to vím. Nějaká chyba v šabloně webu, není asi ze 100% kompatibil. Beep5 jede v pohodě, linky, vlákna, příspěvky,...vše v pohodě.

Takže vyřešeno, se šablonou webu se musím nějak poprat, hlavní je to vodítko.
Díky moc.

Zdarec :whistle: Aq.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
30. bře 2020 23:39 #142010

Aqui napsal: .../index.php?option=com_kunena&view=category&catid=2&Itemid=200656

a po migraci

.../index.php?option=com_kunena&view=category&catid=2&Itemid=200956

Itemid je ID položky menu. Mrkněte do správce menu, zřejmě se Vám tam vytvořila nová položka menu odkazující na Kunenu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
30. bře 2020 23:53 - 31. bře 2020 00:27 #142012
V Kunena jsou Nástroje. Tlačítko Menu Kunena opravuje chyby v menu. Vyzkoušejte.
Vyzkoušejte klidně i některé ostatní, které se vám hodí.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Aqui
31. bře 2020 12:14 #142015

Bong napsal: V Kunena jsou Nástroje. Tlačítko Menu Kunena opravuje chyby v menu. Vyzkoušejte.
Vyzkoušejte klidně i některé ostatní, které se vám hodí.


Určitě zkusím, už jsem se v tom chvíli dloubal, ještě tedy zacílím. Nic méně, když vypustím šablonu webu (ne fora) a dám nějakou z Joomla! tak v pohodě ať už je id jakékoliv.

Moc díky za věcné rady.

Zdarec :whistle: Aq.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.