Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Archiv článků v Joomla 3.8

03. kvě 2018 14:16 #135444
Archiv článků v Joomla 3.8 od Jirka
Začátečník
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jak je řešeno zobrazení článků po datu zveřejnění?
Třeba v Joomle 1.5 jsem u článku zadal datum začátku a konce zveřejnění a potom se článek objevil v archivu článků a neregistrovaní uživatelé si ho mohli přečít.
Po přechod na 3.x jsem zjistil, že se v archivu objeví jen ty články, u kterých není vyplněn datum konce zveřejnení a zarchivoval jsem je ručně. U článků kde datum konce je, se objeví prošlé a již se k němu nepřihlášení uživatelé nedostanou. A i když je v administraci uveden článek jako archivován v archivu přidaném do menu pod položkou archivované články se neobjeví.
Je to chyba, vlastnost, a nebo dělám něco špatně?

03. kvě 2018 14:49 #135446
Odpověď od Cony
Moderátor
Určitě je to vlastnost, a, i když si nejsem stoprocentně jistý, myslím že to fungovalo stejně i v 1.5. Článek po expiraci je ve stejném stavu jako by byl zneveřejněn, s archivem to nemá co dělt. Rychlým náhledem na JED jsem nalezl např. tento plugin , který zdá se umožňuje nastavit komplexnější pravidla pro expirované články.
Poděkovali: Jirka

03. kvě 2018 15:12 #135447
Odpověď od Jirka
Začátečník
Právě předtím jsem měl v J1.5 články po expiraci hned v archivu, nikdy jsem to neřešil, celý web jsem potom převedl do j3 a nastavil zase položku v menu pro archivované články a obevilo se jich tam cca 5, tak jsem začal zjištovat, proč jich je tak málo, a přišel jsem na to, že těch 5 nemá uveden žádný datum expirace a zarchivovány byly tedy ručně. Možná je to logické že prostě po datu expirace se nikde na webu neobjeví, ale pokud chci na hlavní straně mít jen články třeba akcí které budou a po datumu konání je chci jen v archivu tak mám smůlu. Na ten plugin mrknu. Díky za odpověď.

03. kvě 2018 19:15 #135452
Odpověď od Bong
Moderátor
V J 1.5 se články, které expirovaly do žádného Archivu nepřesunují, ani nejsou jako archivované označeny. Jsou nadále zveřejněné, ale nedostupné protože vypršely. Archivovat je musíte ručně.

V J3x je to obdobné, ale s archivovanými články se nakládá trochu jinak.

Neměl jste v J1.5 nějaké rozšíření na správu a automatickou archivaci článků? Pak tyto funkce v nové Joomle nejsou a musíte doplnit nějaké rozšíření.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

04. kvě 2018 09:04 #135462
Odpověď od Jirka
Začátečník
Ano, máte pravdu v J1.5 článek expiroval a poté jsem ho přesunul do archivu, po migraci na J3.X, mám staré články označené jako archivované a v archivu se neobjeví, respektive se obevily jen ty které byly zarchivované, ale neměly uvedený datum expirace, jen datum zveřejnění a potom jsem je ručně zarchivoval. Nastavil jsem ten plugin co mě psal Cony, tak uvidím jestli to bude fungovat.
Díky.

Powered by Fórum