Proč nejde nainstalovat balíček s rozšířením?
29. bře 2018 20:58 - 29. bře 2018 20:59 #134917
Prosím o radu proč mi nejde na web instalovat rozšíření s balíčkem? Jedná se o novou komponentu s formulářem BreezingForms. Vložím instalační balíček, nahrává se, probíhá animace ikony... a nic. Neobjeví se žádná chybová a ani úspěšná zpráva. Do databáze se nic nepřenese. Parametr post_max_size a upload_max_filesize je na 185MB.
V příloze log chyb z FTP. Uživatel 525 jsem já.
joomla 3.8.5
práva uživatele: všechny volby zatržené
php: 7.1
Hostitel: localhost:3306
Uživatelské jméno: c4aps1
Název databáze: c4aps1
GZIP: ne
Na web nejde nainstalovat nic jiného. Ani 8kB plugin. Backend funguje na ovládání OK.
Velice děkuji za pomoc.
V příloze log chyb z FTP. Uživatel 525 jsem já.
joomla 3.8.5
práva uživatele: všechny volby zatržené
php: 7.1
Hostitel: localhost:3306
Uživatelské jméno: c4aps1
Název databáze: c4aps1
GZIP: ne
Na web nejde nainstalovat nic jiného. Ani 8kB plugin. Backend funguje na ovládání OK.
Velice děkuji za pomoc.
29. bře 2018 21:24 #134918
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
zkuste to nahrát do dočasného adresáře a dát instalaci ze složky
29. bře 2018 21:30 #134919
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Toto jsem zkoušel. Backend má stejnou reakci. Nic se nestane po krátké animaci.
Ještě doplním, že instalační balíček má cca. 2,5MB.
Ještě doplním, že instalační balíček má cca. 2,5MB.
29. bře 2018 23:06 - 29. bře 2018 23:09 #134920
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
jaký je to hosting? Máte správně oprávnění a vlastnictví souborů a složek?
jde alespoň nějaké rozšíření nainstalovat nebo nejde žádné?
jde alespoň nějaké rozšíření nainstalovat nebo nejde žádné?
29. bře 2018 23:18 - 29. bře 2018 23:22 #134921
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Web není můj. Webhosting je na Mysoft
hosting.mysoft.cz/
Prostor na webhostingu je u všech parametrů.
Nejde nainstalovat nic dalšího. Zkusil jsem cvičně Akeebu a textový editor JCE. Stejný výsledek.
Složky a soubory jsou všechny povolené k zápisu. Kromě configuration.php, ale to je asi standard takto. Mám to takto i u jiných plně funkčních webů.
Tu Akeebu jsem zkusil kvůli tomu, že mě napadlo, že web zabalím, hodím k sobě na server, nahraji rozšíření a zase sbalím a pošlu jim to, ať to zase nahodí u sebe. Bohužel toto nepůjde.
Prostor na webhostingu je u všech parametrů.
Nejde nainstalovat nic dalšího. Zkusil jsem cvičně Akeebu a textový editor JCE. Stejný výsledek.
Složky a soubory jsou všechny povolené k zápisu. Kromě configuration.php, ale to je asi standard takto. Mám to takto i u jiných plně funkčních webů.
Tu Akeebu jsem zkusil kvůli tomu, že mě napadlo, že web zabalím, hodím k sobě na server, nahraji rozšíření a zase sbalím a pošlu jim to, ať to zase nahodí u sebe. Bohužel toto nepůjde.
29. bře 2018 23:35 #134925
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Zkuste zapnout v Joomle FTP vrstvu. Pokud pak půjde instalovat (nějakým způsobem) je na hostingu problém s vlastnictvím složek a souborů. To se dá opravit.
29. bře 2018 23:38 #134926
Odpověď od Cony

Moderátor
V nastavení PHP máte nastaven limit post_max_size na 185B (asi překlep, je to tragicky malá hodnota), Musíte ho mít alespoň těch 2,5M, dal bych spíše ale víc.POST Content-Length of 2711665 bytes exceeds the limit of 185 bytes
29. bře 2018 23:50 #134927
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Tak zde je novinka v chování.
Změním na FTP z "ne" na "ano" a vyplním údaje. Kliknu na "Uložit a zavřít" a 1) se nic neuloží a 2) volba v FTP je stále "ne" a stránka se neuloží a vlastně zůstane stále zobrazena na záložce "Server".
Stane se tak, i když nic nezměním. Otevřu globální nastavení a bez jakékoliv změny dám jen "uložit a zavřít". Zůstanu na stejné a otevřené záložce.
Vyzkoušeno ve více prohlížečích.
To bude asi opravdu "chyba" na webhostingu. Tohle asi spolu nevyřešíme. Napíšete mi prosím co mám předat dál za informaci správci? Přístup do administrace webhostingu mám, ale nic jsem tam za speciální nastavení složek nenašel.
To slovo "bytes" jsem si všimnul, ale v Joomle Systém - Systémové nastavení - informace o PHP je klasicky 2x 185MB.
Změním na FTP z "ne" na "ano" a vyplním údaje. Kliknu na "Uložit a zavřít" a 1) se nic neuloží a 2) volba v FTP je stále "ne" a stránka se neuloží a vlastně zůstane stále zobrazena na záložce "Server".
Stane se tak, i když nic nezměním. Otevřu globální nastavení a bez jakékoliv změny dám jen "uložit a zavřít". Zůstanu na stejné a otevřené záložce.
Vyzkoušeno ve více prohlížečích.
To bude asi opravdu "chyba" na webhostingu. Tohle asi spolu nevyřešíme. Napíšete mi prosím co mám předat dál za informaci správci? Přístup do administrace webhostingu mám, ale nic jsem tam za speciální nastavení složek nenašel.
To slovo "bytes" jsem si všimnul, ale v Joomle Systém - Systémové nastavení - informace o PHP je klasicky 2x 185MB.
30. bře 2018 00:18 - 30. bře 2018 00:20 #134929
Odpověď od Cony

Moderátor
185MB je u upload_max_filesize, nebo post_max_size? Chybně je nastavené to druhé, proto se Vám ani neuloží config, ostatně nepůjde uložit ani článek, nebo cokoliv jiného.
30. bře 2018 00:36 #134930
Odpověď od Bong

Moderátor
Přepnout na FTP vrstvu (a zadat přístupové údaje) lze přímou úpravou configuration.php (přes FTP).
30. bře 2018 00:40 #134931
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Megabajty jsou vyloženě uvedené u obojího. I stejná hodnota.
To FTP zkusím přes den a napíšu.
Děkuji zatím všem.
To FTP zkusím přes den a napíšu.
Děkuji zatím všem.
30. bře 2018 09:49 #134932
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Souboru configuration.php jsem nastavil atribut na 777. Přidal údaje FTP (předpokládám, že host je stejný jako je i na FTP samotné) s portem 21 a uložil. V administraci je už volba nastavena na "ano". S nahráváním balíčku s rozšířením se opět nic nestalo. Chování je identické.
Ty práva složek, jak jste zde psali, to si ověřím v Systém - Systémové informace - práva složek přece. Tam je vše kompletně na volbě "lze měnit".
Nová anomálie: Dám vytvořit nový článek, napíšu nadpis, vložím text i obrázek. Kliknu na "uložit a zavřít". Stránka se vrátí do seznamu článků, ale článek vytvořený není. Znovu kliknu na tlačítko "nový" a stránka se jen refrešne, zůstává na seznamu článků a neotevře se stránka s editorem.
Ty práva složek, jak jste zde psali, to si ověřím v Systém - Systémové informace - práva složek přece. Tam je vše kompletně na volbě "lze měnit".
Nová anomálie: Dám vytvořit nový článek, napíšu nadpis, vložím text i obrázek. Kliknu na "uložit a zavřít". Stránka se vrátí do seznamu článků, ale článek vytvořený není. Znovu kliknu na tlačítko "nový" a stránka se jen refrešne, zůstává na seznamu článků a neotevře se stránka s editorem.
30. bře 2018 10:02 #134933
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe

Admin
chmod 777 na soubor configuration.php je nebezpečné riziko, doporučuji nechat na 644, stejně se Vám to pak po editaci skrze admin (až to bude fungovat) uloží na 444. Cony Vám jinak ten problém s neuložením článku již popsal.
Ohledně těch práv nebylo tuším myšleno chmod ale CHOWN, pokud máte writable složky dle administrace (zeleně). Doporučil bych nastavení řešit s hostingem.
Navíc, když vidím stránku hostingu, mají web též v joomla, tak "je předpoklad, že tomu rozumí" a měli by vám hosting nastavit tak, aby byl webu schopný.
Ohledně těch práv nebylo tuším myšleno chmod ale CHOWN, pokud máte writable složky dle administrace (zeleně). Doporučil bych nastavení řešit s hostingem.
Navíc, když vidím stránku hostingu, mají web též v joomla, tak "je předpoklad, že tomu rozumí" a měli by vám hosting nastavit tak, aby byl webu schopný.

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
30. bře 2018 10:08 #134934
Odpověď od Ipanema

Začátečník
Na 444 jsem to pak vrátil. Každopádně manuální vložení adresy pro vytvoření článku do prohlížeče funguje. Kliknutí tlačítka nereaguje. Je to nějaké zapeklité. Napíšu jim, případně pak napíšu sem jak jsem dopad. Děkuji zatím všem za rady a čas.
30. bře 2018 18:10 #134940
No vždyť jsem to psal, že Vám nepůjde uložit ani článek. Udělejte soubor phpinfo.php s obsahem
nahrajte ho na root webu a hoďte sem odkaz. Problém musí být v tom nastavení post_max_size, server Vám prostě zablokuje jakýkoliv POST dotaz na server, protože je vždy větší než těch 185B co máte v logu, někde v php.ini nebo v htaccess, nebo kde jste to nastavoval máte překlep a místo MB to bere B (mimochodem 185MB je zase trochu moc)...
Odpověď od Cony

Moderátor
Ipanema napsal: Nová anomálie: Dám vytvořit nový článek, napíšu nadpis, vložím text i obrázek. Kliknu na "uložit a zavřít". Stránka se vrátí do seznamu článků, ale článek vytvořený není. Znovu kliknu na tlačítko "nový" a stránka se jen refrešne, zůstává na seznamu článků a neotevře se stránka s editorem.

Code:
<?php
phpinfo();