Proč nejde nainstalovat balíček s rozšířením?

Ipanema
29. bře 2018 20:58 - 29. bře 2018 20:59 #134917
Prosím o radu proč mi nejde na web instalovat rozšíření s balíčkem? Jedná se o novou komponentu s formulářem BreezingForms. Vložím instalační balíček, nahrává se, probíhá animace ikony... a nic. Neobjeví se žádná chybová a ani úspěšná zpráva. Do databáze se nic nepřenese. Parametr post_max_size a upload_max_filesize je na 185MB.

V příloze log chyb z FTP. Uživatel 525 jsem já.


joomla 3.8.5
práva uživatele: všechny volby zatržené
php: 7.1
Hostitel: localhost:3306
Uživatelské jméno: c4aps1
Název databáze: c4aps1
GZIP: ne

Na web nejde nainstalovat nic jiného. Ani 8kB plugin. Backend funguje na ovládání OK.
Velice děkuji za pomoc.
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
29. bře 2018 21:24 #134918
zkuste to nahrát do dočasného adresáře a dát instalaci ze složky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
29. bře 2018 21:30 #134919
Toto jsem zkoušel. Backend má stejnou reakci. Nic se nestane po krátké animaci.
Ještě doplním, že instalační balíček má cca. 2,5MB.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
29. bře 2018 23:06 - 29. bře 2018 23:09 #134920
jaký je to hosting? Máte správně oprávnění a vlastnictví souborů a složek?
jde alespoň nějaké rozšíření nainstalovat nebo nejde žádné?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
29. bře 2018 23:18 - 29. bře 2018 23:22 #134921
Web není můj. Webhosting je na Mysoft hosting.mysoft.cz/
Prostor na webhostingu je u všech parametrů.
Nejde nainstalovat nic dalšího. Zkusil jsem cvičně Akeebu a textový editor JCE. Stejný výsledek.

Složky a soubory jsou všechny povolené k zápisu. Kromě configuration.php, ale to je asi standard takto. Mám to takto i u jiných plně funkčních webů.

Tu Akeebu jsem zkusil kvůli tomu, že mě napadlo, že web zabalím, hodím k sobě na server, nahraji rozšíření a zase sbalím a pošlu jim to, ať to zase nahodí u sebe. Bohužel toto nepůjde.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
29. bře 2018 23:35 #134925
Zkuste zapnout v Joomle FTP vrstvu. Pokud pak půjde instalovat (nějakým způsobem) je na hostingu problém s vlastnictvím složek a souborů. To se dá opravit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
29. bře 2018 23:38 #134926

POST Content-Length of 2711665 bytes exceeds the limit of 185 bytes

V nastavení PHP máte nastaven limit post_max_size na 185B (asi překlep, je to tragicky malá hodnota), Musíte ho mít alespoň těch 2,5M, dal bych spíše ale víc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
29. bře 2018 23:50 #134927
Tak zde je novinka v chování.
Změním na FTP z "ne" na "ano" a vyplním údaje. Kliknu na "Uložit a zavřít" a 1) se nic neuloží a 2) volba v FTP je stále "ne" a stránka se neuloží a vlastně zůstane stále zobrazena na záložce "Server".
Stane se tak, i když nic nezměním. Otevřu globální nastavení a bez jakékoliv změny dám jen "uložit a zavřít". Zůstanu na stejné a otevřené záložce.
Vyzkoušeno ve více prohlížečích.
To bude asi opravdu "chyba" na webhostingu. Tohle asi spolu nevyřešíme. Napíšete mi prosím co mám předat dál za informaci správci? Přístup do administrace webhostingu mám, ale nic jsem tam za speciální nastavení složek nenašel.

To slovo "bytes" jsem si všimnul, ale v Joomle Systém - Systémové nastavení - informace o PHP je klasicky 2x 185MB.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
30. bře 2018 00:18 - 30. bře 2018 00:20 #134929
185MB je u upload_max_filesize, nebo post_max_size? Chybně je nastavené to druhé, proto se Vám ani neuloží config, ostatně nepůjde uložit ani článek, nebo cokoliv jiného.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
30. bře 2018 00:36 #134930
Přepnout na FTP vrstvu (a zadat přístupové údaje) lze přímou úpravou configuration.php (přes FTP).

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
30. bře 2018 00:40 #134931
Megabajty jsou vyloženě uvedené u obojího. I stejná hodnota.
To FTP zkusím přes den a napíšu.

Děkuji zatím všem.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
30. bře 2018 09:49 #134932
Souboru configuration.php jsem nastavil atribut na 777. Přidal údaje FTP (předpokládám, že host je stejný jako je i na FTP samotné) s portem 21 a uložil. V administraci je už volba nastavena na "ano". S nahráváním balíčku s rozšířením se opět nic nestalo. Chování je identické.

Ty práva složek, jak jste zde psali, to si ověřím v Systém - Systémové informace - práva složek přece. Tam je vše kompletně na volbě "lze měnit".

Nová anomálie: Dám vytvořit nový článek, napíšu nadpis, vložím text i obrázek. Kliknu na "uložit a zavřít". Stránka se vrátí do seznamu článků, ale článek vytvořený není. Znovu kliknu na tlačítko "nový" a stránka se jen refrešne, zůstává na seznamu článků a neotevře se stránka s editorem.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cufe
30. bře 2018 10:02 #134933
chmod 777 na soubor configuration.php je nebezpečné riziko, doporučuji nechat na 644, stejně se Vám to pak po editaci skrze admin (až to bude fungovat) uloží na 444. Cony Vám jinak ten problém s neuložením článku již popsal.
Ohledně těch práv nebylo tuším myšleno chmod ale CHOWN, pokud máte writable složky dle administrace (zeleně). Doporučil bych nastavení řešit s hostingem.
Navíc, když vidím stránku hostingu, mají web též v joomla, tak "je předpoklad, že tomu rozumí" a měli by vám hosting nastavit tak, aby byl webu schopný. :-)

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ipanema
30. bře 2018 10:08 #134934
Na 444 jsem to pak vrátil. Každopádně manuální vložení adresy pro vytvoření článku do prohlížeče funguje. Kliknutí tlačítka nereaguje. Je to nějaké zapeklité. Napíšu jim, případně pak napíšu sem jak jsem dopad. Děkuji zatím všem za rady a čas.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
30. bře 2018 18:10 #134940

Ipanema napsal: Nová anomálie: Dám vytvořit nový článek, napíšu nadpis, vložím text i obrázek. Kliknu na "uložit a zavřít". Stránka se vrátí do seznamu článků, ale článek vytvořený není. Znovu kliknu na tlačítko "nový" a stránka se jen refrešne, zůstává na seznamu článků a neotevře se stránka s editorem.


:) No vždyť jsem to psal, že Vám nepůjde uložit ani článek. Udělejte soubor phpinfo.php s obsahem
<?php
phpinfo();
nahrajte ho na root webu a hoďte sem odkaz. Problém musí být v tom nastavení post_max_size, server Vám prostě zablokuje jakýkoliv POST dotaz na server, protože je vždy větší než těch 185B co máte v logu, někde v php.ini nebo v htaccess, nebo kde jste to nastavoval máte překlep a místo MB to bere B (mimochodem 185MB je zase trochu moc)...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.