Alternativní text
Dobrý den.. Chtěl bych se, prosím, zeptat jak nejsnáze provést editaci alternativních textů u již publikovaných obrázků a článků, resp. i u položek menu. Hlavně mi jde o obrázky kvůli indexaci vyhledávači, pokud se tedy vyjadřuji k problematice správně ..
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.
Poděkovali: František Ohlidal
.. no jo. To je mi celkem jasný i jako že budu obrázky upravovat individuálně a postupně jeden za druhým.. Ale kde anebo v čem je otevřít.? Děkuji

.. to ano ale u obrázků mi to v Médiích nenabízí tuto možnost. A když jsem přidával obrázky na stránku tak jsem to prováděl přes Ftp. Možnost přidat doplňující text mi to nabízí pouze u obrázků článků při jejich editaci ale u ostatních obrázků např. z Galerie ne. Anebo aspoň nevím jak se dostat do editace..
To je spravne. Obrazek je soubor odkazovany z kodu HTML. Zadnou prirazenou informaci si s sebou nenese (maximalne EXIF).
Alternativni text, popis, tagy, atd. Je nutne spravovat a editovat v obsahu (clanku).
Obrazky na strance, ktere nejsou obsahem clanku, popis a text nemivaji. Bylo by to trochu nesmyslne, jedna se zpravidla o soucast grafiky vzhledu stranky.
Co se tyka Galerie musite uvest o jakou se jedna. Ale neznam fotogalerii, ktera by neumoznovala potrebne k obrazkum vlozit.
Alternativni text, popis, tagy, atd. Je nutne spravovat a editovat v obsahu (clanku).
Obrazky na strance, ktere nejsou obsahem clanku, popis a text nemivaji. Bylo by to trochu nesmyslne, jedna se zpravidla o soucast grafiky vzhledu stranky.
Co se tyka Galerie musite uvest o jakou se jedna. Ale neznam fotogalerii, ktera by neumoznovala potrebne k obrazkum vlozit.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Malinko rychlejší postup:
1) Otevři článek.
2) Pod článkem je tlačítko (Joomla 3, editor TinyMCE) „Zobrazit editor“ – klikni na něj, zobrazí se kód článku.
3) Zmáčkni CTRL+F (CMD+F na Macu) – funguje asi ve všech browserech. Do hledacího pole vlož třeba „img“.
4) Najdou se ti obrázky, změníš popis (title, alt) podle potřeby. Šipkami u hledacího okénka se rychle posouváš na další obrázek
5) Uložíš článek, hotovo.
Jde to docela rychle.
MaK.
1) Otevři článek.
2) Pod článkem je tlačítko (Joomla 3, editor TinyMCE) „Zobrazit editor“ – klikni na něj, zobrazí se kód článku.
3) Zmáčkni CTRL+F (CMD+F na Macu) – funguje asi ve všech browserech. Do hledacího pole vlož třeba „img“.
4) Najdou se ti obrázky, změníš popis (title, alt) podle potřeby. Šipkami u hledacího okénka se rychle posouváš na další obrázek
5) Uložíš článek, hotovo.
Jde to docela rychle.
MaK.
--- -- -