Problem s JCE

Odpověď od radek
04. led 2018 15:49 #133713
Tak jsem zatim prisel na to, ze to dela tahle cast kodu
img {
    display: block;
    max-width: 100%;
    height: auto;
}
¨

Staci prepsat block napriklad na inline a je to. Jenze se tim docela vyrazne zpomalilo nacitani stranky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. led 2018 15:59 #133714
to ale nemůže mít vliv na rychlost načítání, to je zobrazení až na straně prohlížeče.

U toho img nemůže být block, je jen otázkou kde to přepsat.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
04. led 2018 16:13 #133716
Po zmene block na inline se zpomalil web cca o pulku, takze to vliv ma - je to jedina zmena, ktera se delala. Smazu to a jede mnohem rychlej, jak puvodne jel.
Nicmene ani inline nepomaha. V jednom clanku je porad neco spatne - pul obrazku je v radku a pulka pod sebou. Uz jsem i mazal obrazky a dal je tam znovu.

Ten kousek kodu jsem dal do custom css

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. led 2018 16:31 - 04. led 2018 16:31 #133718
když použijete, ten kód, co jste napsal, tak to změní vykreslení všech obrázků a to možná není vhodné.
Je třeba to zadat třeba jen pro obrázky v článku.
Také nemusíte do custom.css uvádět ty další dva parametry (max-width a height)
CSS styly se opravdu vykreslují až na straně prohlížeče, tak to web zpomalit nemůže. Může se jen zpomalit vykreslení v prohlížeči.
Vliv na to mohou mít jen dvě věci:
- webový server máte na localhost a na stejném PC ho zobrazujete
- někdy se načítá znovu cache a někdy ne - zkuste aktualizovat stránku vždy pomocí CTRL+F5 nebo otevřít v anonymním režimu.

V jednom clanku je porad neco spatne - pul obrazku je v radku a pulka pod sebou. Uz jsem i mazal obrazky a dal je tam znovu.

Pokud to neuvidím, nemohu poradit.
Jestli s tím chcete pomoci, hoďte to na chvíli na nějaký hosting, to je otázkou maximálně 30ti minut

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
04. led 2018 16:35 #133719
Jaky kod je jen pro zmenu v clancich? CTRL F5 jsem samozrejme zkousel, to nepomaha. Uz se ozvala podpora, tak to vratim do puvodniho stavu, at si s tim poradi, tak jsem zvedavej.

No, pokud plati tohle
CSS styly se opravdu vykreslují až na straně prohlížeče, tak to web zpomalit nemůže. Může se jen zpomalit vykreslení v prohlížeči.
tak plati jednoznacne i to, co jsem rekl, ze je web pomalejsi a je jedno, jestli to dela prvek X nebo Y, proste je viditelne nasobne pomalejsi.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
04. led 2018 16:39 #133721
pokud nemáte superpomalé PC, tak rozhodně ne o tolik.
Dejte to na hosting a uvidíte, že se to bude chovat jinak

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.