Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nastavení vlastností

15. pro 2017 00:26 #133410
Nastavení vlastností od František Ohlidal
Pokročilý uživatel
Dobrý večer.. Jak a kde mohu nastavit vlastnosti pro uložení nahoře hlavního obrázku do stránky.? Mám pro blém vyrobil jsem obrázek usadil do menu Helix Page Title jako obrázek pozadí viz. www.proksova.cz/index.php/bulletin/cenova-nabidka a on se zobrazil jako opakující se.
---
Když jsem plnil obrázky níže do polí položek tak jsem si upravil vlastnosti řádku a sloupce a nějak jsem se s tím domluvil, pominu-lirozdílné zobrazení menších obrázků při vypnutém/zapnutém BoxedLayout v nastavení šablony.
---
Nicméně ale pro úpravu obrázků menu, které se zobrazují na každé stránce pod logem v místě horního banneru jsem nikde nenalezl možnost globálnější úpravy. Např. v www.proksova.cz/index.php/kontakty je rozměrově úplně stejný obrázek ale zobrazuje se o něco lépe..až na náznak dole..jakoby se chtěl též opakovat. Děkuji za jakoukoliv poradu. :)

15. pro 2017 01:42 #133412
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
A to pozadí je nastavené kde přesně? V nastavení šablony nebo přímo v nastavení modulu? Pokud v modulu, mohlo by to jít nastavit v něm. Možná autoři šablony v manuálu doporučují přesný rozměr obrázku. Co je to za šablonu?

Kromě toho nedoporučuji do názvu souboru obrázku vkládat interpunkci, někde to třeba může dělat paseku „Ceníky_banner_1920_x_425.jpg“, ale to může být subjektivní názor.

Háfaci jsou pěkní, jenže text na nich není k přečtení.

MaK.

--- -- -
Poděkovali: František Ohlidal

15. pro 2017 20:32 #133426
Odpověď od František Ohlidal
Pokročilý uživatel
.. dobrý den. S tou interpunkcí v názvech souborů mám taky špatný zkušenosti aler v tomto případě tam není zakopaný pes. :D
Jedná se o šablonu verze 3.8.0.. Ve starších verzích bylo nastavení horních bannerů umístěno v příslušných modulech. V této verzi jsem žádný styčný modul nenalezl a v šabloně samotné možmost n astavení taky ne. V PageBuilder není ukázána vrstva pro spravování tohoto místa.
..ale do stránky, www.proksova.cz/index.php/kontakty která byla rezervované šablonou jsem umístil obrázek celkem v pohodě a ten spodní pásek jakoby opakování se objevil až po přepnutí boxed layout na enable yes. Stránku www.proksova.cz/index.php/bulletin/cenova-nabidka jsem celou vytvořil v PageBuilder , vložil obrázek úplně stejných rozměrů a výsledek fatální.. Obrázky se vkládají do banneru z nabídky mainMenu .. HelixPageTitle.
Zkrátka někde musí být v šabloně místo odkud lze provést nastavení anebo existuje rozšíření v modulech umělecky zakryto nelogickým názvem modulu anebo mám hlavě úplně prázdno. :p

16. pro 2017 12:31 #133430
Odpověď od František Ohlidal
Pokročilý uživatel
..tak už jsem to vyřešil. Nepoužívat nabídku HelixPageTitle z mainMenu a příslušné nabídky ale v Layout do vytvořeného řádku vložit doplněk Obrázek a ten lze pak nastavit podle libosti.

16. pro 2017 13:13 #133432
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Tak to je super, že už to jede! Jasan, že interpunkce s tím problémem nesouvisí, to jsem psal obecně.

MaK.

--- -- -
Poděkovali: František Ohlidal

16. pro 2017 13:25 #133433
Odpověď od František Ohlidal
Pokročilý uživatel
Díky za spoluúčast. :)
Teď bych ještě potřeboval poradit jak stránku co nejrychleji a zároveň co nejefektivněji rozházet do všech vyhledávačůa katalogů. Myslím že klíčová slova jak tomu bylo dříve už nemají tu správnou meta_Váhu a registrace přes Google bezplatně je zdlouhavá a výsledek málo jistý..

Powered by Fórum