Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Vynucené vyčištění cache prohlížeče

11. lis 2017 22:58 #132983
Zdravím všechny a prosím o radu - po aktualizaci Joomly (asi už to dělá delší dobu a to i na čisté instalaci) od verze cca 3.6.x pozoruji na všech svých webech bez ohledu na použité šablony, že mám problém s načítáním css a js souborů v případě, že se změní na serveru - prohlížeč si stále tahá js a css ze své lokální cache a nepracuje s aktuálními.

Jediné účinné řešení je vymazat cache v prohlížeči manuálně, což ale z pochopitelných důvodů není reálně použitelné (nemůžu říct uživatelům, aby si toto promazali sami).

Ví se, co to způsobuje? Je nějaká cesta na to, aby Joomla přinutila prohlížeč, aby si vymazal dočasně stažené soubory a "navtvrdo" si sáhnul pro aktuální verzi na server?

Všechny weby jsou hostované na WEDOSu, ale blbne mi to i na lokále na WAMPu.
Zkoušel jsem vnutil do sekce <head> v index.php šablony toto:
Code:
<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache, no-store, must-revalidate" /> <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" /> <meta http-equiv="Expires" content="0" />
ale bez úspěchu.

Našel jsem i možnost verzovat css a js přidáním parametru k linku, ale třeba u YooTheme šablony to nejsem schopen vnutit - metoda, která link přidává neumí soubor s parametrem zpracovat.

Díky za každé nakopnutí správným směrem.

Powered by Fórum