Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Akvizice Gavick -> Joomlart

05. říj 2017 16:27 #132477
Ahoj,

Gavick ukončuje činnost a vše přesouvá pod Joomlart. Pokud tedy používáte šablony od Gavick, tohle by Vás asi mělo zajímat:

www.joomlart.com/joomlart-gavick

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Bart

05. říj 2017 19:54 #132479
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
To se dalo cekat, ze neco takovy prijde. Gavick vydaval snad 1 sablonu za rok. A bude hur. Pagebuildery a ruzny jiny sluzby co nabizi weby a CMS, asi Joomlu pomalu poslou do kopru. Respektive tvurce sablon. Uz ted se to dost meni a omezuje a sidi se zakaznik tim, ze misto 12 a vic sablon za rok se vydava uz 1 sablona za x mesicu.

05. říj 2017 20:09 #132480
Odpověď od Bart
Moderátor
RocketTheme a další zatím každý měsíc vydají nějakou tu šablonu.
Ale pravdu máš. JoomlArt nebo YOOtheme už taky mění priority. Sehnat nějakou hezkou a vymakanou šablonu je celkem dřina. Mám takový pocit, že se vše zjednodušeje...na úkor kvality. Přece jenom dříve ty šablony byly takové bohatější.

06. říj 2017 09:17 - 06. říj 2017 09:18 #132486
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
S Rockettheme a dalsima, nemas pravdu. U RT vychazi sablony i 1x za 2 mesice. Popsali to na jejich blogu a neni to dlouho, se cekalo snad pres dva mesice na sablonu a pak nahonem vydali dalsi. Dali si dobu na vydani 4-6 tydnu a nestihaji ani tech 6 (rozebiralo se to na jejich foru a zamkli to. byli odhaleni, zacali uprednosnovat jejich CMS Grav a maji asi polovinu lidi, co pro ne delaji, nez pred cca 8 lety...), zrusili system sablona mesicne nebo 12 rocne. Themexpert, Joomshaper, Shape5. Joomlart a dalsi, uz davno nerikaji 1 sablona mesicne.

S tim zbytkem souhlasim. RT mivali docela odlisny sablony, ted uz je ma asi jen JoomlaXTC, ale i oni uz vydavaji jednu zablonu snad za 2-3 mesice. Dnes uz maji skoro vsichni, skoro vsechny sablony skoro na chlup stejny. Proto dnes staci predplatny pagebuilderu a usetris za sablony, ktery si naklikas skoro ty samy v pagebuilderu.

Konkretne RT to oznamil uz skoro pred rokem a pul. www.rockettheme.com/blog/team/218-rocket...-focus-on-innovation
Poděkovali: Bart

06. říj 2017 09:25 #132487
Odpověď od Bart
Moderátor
Popravdě nesleduji tolik developery šablon jako Ty. Přišlo mi, že takový RocketTheme nepravidelně jednou za měsíc, měsíc a půl, někdy 2, vydá nějakou tu šablonu.
Kdysi jsem měl v oblibě YOOtheme. Děsí mě, kam se to vše posunulo a co z toho vzniklo.
Naopak Joomla! samotná mi přijde (osobní názor) velmi povedená... A prostě se konečně posunuje správným směrem.
Přijde mi, že od STS a LTS verzí (díky nim) si to trošku Joomla pokazila a ubylo rozšíření. Každopádně se poučila a já jsem spokojen (Joomla samotnou).

06. říj 2017 15:49 #132489
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Mam RT predplatny, ktery rusim uz par let... Ja te nechtel nachytat, jen to upresnit. RT totiz vydavalo minimalne 12 sablon/rok a to uz davno neni pravda a na foru probihaly docela hadky, protoze na to srali jako prase, i kdyz tvrdili, ze ne. Fakta jsou jasny, nevydavali sablony, vyvijeli Grav a maji cca pulku lidi, co meli driv, takze se to nekde muselo projevit a odnesla to nejen Joomla a sablony.

Jo, Joomla je docela OK, ale problem pro lidi, jako jsem ja (uzivatel, nechci a nikdy se nebudu ucit css, programovani apod., neschopny si vytvorit template), je vytvorit si template sam. Musim mit nekde predplatny... je to jedina cesta, jak mit stranky aspon trosku hezky, protoze defaultni template v Joomle jsou otresny a nepouzitelny.

Ale prisly Pagebuildery a zavarily prodejcum sablon. Sleduju asi 4-5 developeru. Predplatny mam od 2 + jedno lifetime a mam koupeny pagebuildery. Protoze jsme neziskovka, tak nekde dostanu i neco zadarmo nebo se slevou.

Powered by Fórum