ID článku v url adrese
24. srp 2017 10:02 #132140
Zdravím joomláky.
Už nevím kudy kam, tak se obracím na Vás. Tvořím novou web prezentaci na joomla 3.7.5. Stávající www jsou postavené na joomla 2.5.x.
Mám dobře zaindexované stránky a nerad bych ztratil pozice. Na starší joomle mám v URL adrese ID článků, kategorie.
Vím, že přes DB mohu u nového systému měnit ID článku, ale ještě potřebuji to ID vyvolat do URL adresy. Neví někdo kde tuto funkci najdu?
Díky M.
Už nevím kudy kam, tak se obracím na Vás. Tvořím novou web prezentaci na joomla 3.7.5. Stávající www jsou postavené na joomla 2.5.x.
Mám dobře zaindexované stránky a nerad bych ztratil pozice. Na starší joomle mám v URL adrese ID článků, kategorie.
Vím, že přes DB mohu u nového systému měnit ID článku, ale ještě potřebuji to ID vyvolat do URL adresy. Neví někdo kde tuto funkci najdu?
Díky M.
24. srp 2017 11:02 #132141
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A proč neprovedete upgrade z J2.5 na J3.7.5? Nebudete muset řešit ID článků nebo kategorií.
24. srp 2017 13:13 #132142
Odpověď od Zlejší
Uživatel
Protože stavíme nový web, na nové šabloně s novou grafikou apod.
24. srp 2017 13:24 #132143
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
To se ale přece nevylučuje. Od toho je šablona, ta se stará o vzhled webu. Data se dají přemigrovat ze starší verze, aniž by to mělo vliv na grafiku webu.Zlejší napsal: Protože stavíme nový web, na nové šabloně s novou grafikou apod.
24. srp 2017 13:59 #132144
Odpověď od Zlejší
Uživatel
Tady nyní neřeším přechod z 2.5 na 3.7
. Dotaz zněl, kde nyní mohu vyvolat do url ID článků
. Ten web vyvíjím na pracovní doméně a je téměř hotový. Je pro mne snazší postavit nový web na čistých základech, než potom updatovat komponenty apod., které nejsou kompatibilní s verzí 3.7.....

24. srp 2017 15:22 - 24. srp 2017 15:24 #132145
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Jak vyvolat? ID mate u kazdeho clanku i kategorie. Zmenit je muzete primo v databazi. Pokud budou shodna s puvodni verzi mely by byt i vytvarene URL stejne.
Migrace, nebo treba jen prehrani vybranych tabulek databaze vam toto mohla vyresit okamzite...
Migrace, nebo treba jen prehrani vybranych tabulek databaze vam toto mohla vyresit okamzite...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
24. srp 2017 15:39 #132147
Odpověď od Zlejší
Uživatel
Dobrý den
Děkuji za reakci, ale zřejmě jsem svůj problém špatně popsal... u verze joomla 2.5 mám url např.
www.domena.cz/25-zbytek-url-adresy
Nyní mám pouze:
www.domena.cz/zbytek-url-adresy
25 je ID článků nebo kategorie, kterou si umím jak jste již psal v DB změnit.
Jde o to, že když v URL zachovám i ID článku, tak neztratím vybudované pozice na internetu. Bez ID článku nebude stejná URL a vyhodí mi to 404.
V základním nastavení joomla tato možnost není, tak to bude muset být někde jinde.
Jeden pán mi doporučil použít komponentu artio sef, ale vůbec netuším, zda mi to vyřeší mou problematiku.
Děkuji za reakci, ale zřejmě jsem svůj problém špatně popsal... u verze joomla 2.5 mám url např.
www.domena.cz/25-zbytek-url-adresy
Nyní mám pouze:
www.domena.cz/zbytek-url-adresy
25 je ID článků nebo kategorie, kterou si umím jak jste již psal v DB změnit.
Jde o to, že když v URL zachovám i ID článku, tak neztratím vybudované pozice na internetu. Bez ID článku nebude stejná URL a vyhodí mi to 404.
V základním nastavení joomla tato možnost není, tak to bude muset být někde jinde.
Jeden pán mi doporučil použít komponentu artio sef, ale vůbec netuším, zda mi to vyřeší mou problematiku.
24. srp 2017 15:44 #132148
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
To, že nemáte ID článku v URL je dáno tím, že článek máte přiřazený k položce menu.
24. srp 2017 15:50 #132149
Odpověď od Zlejší
Uživatel
To je pravda. A ID z toho menu do url předpokládám nedostanu.
24. srp 2017 18:50 - 24. srp 2017 18:51 #132150
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Bude fungovat jak URL vytvořená za základě položky menu, tak i URL s použitými ID, např.
Joomla 2.5 podle mě generovala stejnou URL.
Code:
http://domena/component/content/article/1-alias-kategorie/1-alias-clanku(.html)
24. srp 2017 18:56 #132151
Odpověď od Cony

Moderátor
Napište si ho ručně do aliasu té položky menu...Zlejší napsal: To je pravda. A ID z toho menu do url předpokládám nedostanu.
24. srp 2017 19:08 #132152
...
Odpověď od Zlejší
Uživatel
Vlastní zkušenost? nebo jen tip?, ale určitě to vyzkoušímCony napsal:
Napište si ho ručně do aliasu té položky menu...Zlejší napsal: To je pravda. A ID z toho menu do url předpokládám nedostanu.