Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Idea Joomla Mobile Friendly

13. srp 2017 21:16 #132039
Joomla Mobile Friendly od MaK.
Zkušený uživatel
Čau Joomláci,

přemýšlel jsem, proč má tolik provozovatelů restaurací, penzionů, obchodů na webech zastaralé informace, přitom na sociální sítě – hlavně na Facebook – sypou novinky často. To se netýká jen Joomly, ale obecně. Důvod je zřejmý – aktualizace obsahu webu (i na Joomle) je mnohem složitější a pomalejší než info jednoduše a rychle umístit na FB stránku. Text, foto, video, publikování všeho tam jede jako po másle.

Jelikož je doba, kdy návštěvnost webů z mobilních zařízení už mnohdy dominuje nad návštěvností z desktopů, dovolím si otevřít nové téma: Které aplikace pro ovládání Joomly z mobilních zařízení (iOS, Android), případně postupy či propojení používáte?

Aktuálně vymýšlím, jak zjednodušit a urychlit nahrávání fotografií ze smartphone přímo na web.

Rovnou přihazuji první tip – pár apps pro iOS slodive.com/design/best-joomla-apps-for-the-apple-iphone/

Těším se vaše tipy, zkušenosti, postřehy.

MaK.

--- -- -

13. srp 2017 23:13 #132040
Odpověď od Cony
Moderátor

MaXoft napsal: přemýšlel jsem, proč má tolik provozovatelů restaurací, penzionů, obchodů na webech zastaralé informace, přitom na sociální sítě – hlavně na Facebook – sypou novinky často. To se netýká jen Joomly, ale obecně.

No, myslím že to bude hodně taky o tom, že prostě facebook používají dnes a denně na svých profilech, tak jsou s ním prostě sžitý. Stránky si v záchvatu nechali udělat před X lety, v lepším případě jim někdo ukázal jak zeditovat článek, což ale ihned zapomněli, a teď už vlastně ani neví, jak se do administrace přihlásit :)

14. srp 2017 11:31 #132050
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Cony, něco na tom bude. Na FB jsou lidé přihlášení pořád, takže už to není třeba řešit.

MaK.

--- -- -

14. srp 2017 14:30 - 14. srp 2017 14:32 #132060
Odpověď od H13
Admin
Ten trend je jasnej, zobrazovat informace tam, kde se vyskytují lidé - na sociálních sítích. Tím pádem se zapomíná na vlastní webové stránky.

Bohužel si ale většina lidí neuvědomuje, že příspěvky a informace na sociálních sítích nemají pod kontrolou a tuším, že ja ani nevlastní. A už vůbec si neuvědomují, že zobrazení jejich příspěvků, pokud nezaplatí, je velmi nízké.

A v době, kdy se ve společnosti objevují závistiví a zlí lidé, kteří si dokáží vymyslet nevhodné a lživé příspěvky/recenze a tyto příspěvky nemůže ten, koho se týkají, odstranit a je odkázán na milost nějakého moderátora, se stává i to, že jsou firmy, které prostě nechtějí být na některých sociálních sítích vůbec, připadě nechtejí mít záznam v nějakém katalogu firem. Zrovna nedávno jsem řešil poměrně komplikované odstranění lživého a nevhodného komentáře z jednoho velkého katalogu firem. A dopadlo to tak, že z velmi negativní recenze byly nakonec odebrány jen ty pasáže, které by byly právně napadnutelné. A firma má potupnou možnost vzdát se správy takového záznamu, ale nemá možnost ho kompletně odstranit :-(

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

14. srp 2017 15:13 #132064
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
No jo, H13, souhlasím s tebou.

Je jasné, že hromada lidí používá prostor 3. strany, aniž si to uvědomuje. Málokdo četl podmínky FB (a dalších sítí) a mnoho jedinců je porušuje. Že to tam tapetují třeba kradeným obsahem či citlivými fotkami svých ratolestí, to je zbytečné řešit :)
Tohle všechno je jasné. Avšak o tom toto vlákno (snad) není.

Snažím se najít a testovat určité postupy, jak Joomlu ovládat z mobilu. Aby to bylo bezpečné, rychlé, jednoduché.

MaK.

--- -- -

14. srp 2017 15:19 #132065
Odpověď od Cony
Moderátor
Obchod Play na vyheldávání Joomla najde nějaké aplikace pro správu (JooID!, Joomla Admin Mobile! Lite, JApp 3.7 atd...). žádnou jsem ale netestoval...

Powered by Fórum