Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Komponenta pro elektronický prodej jízdenek

31. čvc 2017 20:07 #131940
Zdravím ctěné členy fora a obracím se na vás s dotazem na tip na komponentu.
Kamarád založil s kolegy sro jako soukromý dopravce na železnici a jedním z předmětů podnikání je i pořádání nostalgických jízd pro veřejnost.
Tvořím web a řeším otázku,jakou komponentu použít na prodej a rezervaci míst tak, aby bylo možné prodávat i elektronické jízdné.
Požadavky:
1) Na každou akci je dán přesný počet jízdenek - členění na dospělé a dětské jízdné + rodinné jízdné
2) Platby by se řešily přes GoPay
3) Zájemce o jízdné by po zaplacení obdržel mail s jízdným, které si může vytiskout nebo nechat v telefonu (součástí jízdenky by byl např. QR kód.
4) Nemělo by to stát moc, už tak jsou náklady docela našponované.

Z toho všeho mi vychází něco jako e-shop, kde by jednotlivé akce byly jako kategorie a jízdenky jako položky + rodinka by se asi dala řešit jako bundle.

Jak by šlo u e-shopu (asi VM) nebo už zkusit PhocaCart vyřešit dynamicky generované PDF s jízdným? Na něco jako elektronická média jsem narazil, ale to vše byly statické soubory. Já potřebuji soubor vygenerovat dynamicky s tím, že se obsah upraví podle zakoupeného počtu jízdenek.

Ještě mne napadlo řešit to bez downloadu a udělat jako jízdenku např. generovanou fakturu.

Uvažoval jsem i nad nějakým rezervačním systémem, ale nenašel jsem nic dle dema, co by umožňovalo elektronický prodej jízdenek (vstupenek) - laboroval jsem s iCAgenda a s JEvent, ale tam bych narazil na poplatky.

Je má úvaha správná? Řešili jste někdo někdy něco podobného a pokud ano, je možné se podělit o know-how?

Díky za rady.

01. srp 2017 01:04 #131945
Odpověď od Cony
Moderátor
Komerční řešení by bylo HikaShop + HikaSerial - umí to generovat při prodeji jedinečné kódy, plus vygenerovat voucher jako obrázek (nebo nově už i jako PDF). Na netu lze najít i GoPay plugin do Hikashop.

Powered by Fórum