Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Obrázek v článku z podkategorie

05. čvn 2017 17:09 #131637
Dobrý den,

mám podkategorii, do které jsem vložil obrázek. K této podkategorii jsem přiřadil článek. Po otevření článku se mi nahoře v článku zobrazí obrázek z dané podkategorie.

Jak tento obrázek z dané podkategorie v článku smaži/zakryji? Zároveň ale chci, aby mi daný obrázek zůstal v podkategorii a zobrazoval se v kategorii (Articles » Category Blog).

Děkuji za pomoc.

05. čvn 2017 19:06 #131638
Odpověď od Bong
Moderátor
V Globálním nastavení (článků) i v nastavení položky menu (blog kategorie) najdete Kategorie (jedna), Kategorie (více) nebo Možnosti kategorie, kde pracujete ve vašem případě s nastaveními Popis kategorie a Obrázek kategorie...

Mohlo by to fungovat například zakázáním zobrazení v Globálním nastavení a povolením zobrazení v nové položce menu. Lze využít i vložení obrázku přímo do popisu kategorie...

I tak vám to nemusí v některých případech fungovat, nebo jít nastavit. Záleží co vlastně chcete dosáhnout a proč, jak máte nastavené menu a z jakých položek menu je možno samostatný článek otevřít...

Za určitých okolností vám může pomoci vytvoření položky menu (skryté) odkazující přímo na článek...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. čvn 2017 19:08 #131639
Odpověď od Cufe
Admin
Pokud existuje soubor default.php ve složce templates/vase_sablona_webu/html/com_content/article/
upravíte jeho kód tak, aby nezobrazoval obrázek kategorie

Pokud neexistuje cesta ani soubor default.php ve složce templates/vase_sablona_webu/html/com_content/article/
vytvoříte složky s cestou templates/vase_sablona_webu/html/com_content/article/ a do složky zkopírujte soubor default.php z umístění components\com_content\views\article\tmpl\default.php poté jej upravte dle první věty.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

06. čvn 2017 10:38 #131647
Odpověď od Seth
Uživatel
@Bong

Dekuji, výborný nápad se skrytým menu, nicméně mi tak nebude "správně" fungovat drobečková navigace (uvidím ještě, jestli bude opravdu potřeba). Ostatní nastavení jako v globálním nastavení, v blogovém nastavení atd. mi bohužel nefungovalo, proto jsem i napsal sem do fóra.

Lze využít i vložení obrázku přímo do popisu kategorie...

obrázek v kategorii v popisu právě mám, ale zobrazuje se mi i v následujícím článku, což nechci. Pokud myslíte u kategorie v nastavení a tam vložení obrázku, tak daný obrázek se mi nezobrazí v popisu kategorie ale až v článku.

@cufe

Děkuji za odpověď, bylo by možné sem vložit daný kód? Děkuji.

06. čvn 2017 15:37 #131657
Odpověď od Cufe
Admin
Napište odkaz na konkrétní stránku, kde se obrázek zobrazuje.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

27. čvn 2017 12:26 - 27. čvn 2017 12:27 #131773
Odpověď od Seth
Uživatel
www.klimatizace-panasonic.cz/klimatizace...limatizace-panasonic

nadřazená kategorie www.klimatizace-panasonic.cz/klimatizace

Obráze viz. níže se následně zobrazuje nahoře v podkategorii
Přílohy:

Powered by Fórum