Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Oprávnění uživatelů

03. úno 2017 22:14 - 03. úno 2017 22:16 #130107
Oprávnění uživatelů od Ondřej Pytlík
Uživatel
Dobrý den,

potřeboval bych poradit v oblasti vytvoření uživatelů a jejich oprávnění při vkládání článků. Tvořím stránky fotbalového klubu a potřeboval bych jednotivým trenérům vytvořit uživatelské učty. Problém je v tom, že potřebuji nějak ošetřit aby každý trenér po přihlášení a volbě vložit nový článek jej mohl vložit jen do aktualit svého družstva např. aktuality - dorost (nabídka/kategorie). Zatím všechny možnosti, které zkouším, ztroskotají na tom, že při volbě kam článek umístit se mi rozbalí možnost z výběru všech kategorií celých webovek, nebo si trenéři po přihlášení mohou vstupovat a vkládat články do aktualit jiných družstev. Zjednodušeně řečeno, aby trenér po přihlášení na titulní straně mohl vložit aktualitu - článek jen do jedné nebo dvou kategorií/nabídek. Děkuji předem za jakýkoliv tip.
Ondra

03. úno 2017 23:18 #130109
Odpověď od Bong
Moderátor
Budete si muset nastavit skupiny uživatelů a úrovně přístupu a jednotlivé kategorie článků pak nastavit.
Nebo použijte nějakou komponentu pro blogy, které toto již většinou řeší.

OT dle mých zkušeností to bude naprosto zbytečná práce. Ještě jsem neviděl sportovce, hasiče, myslivce, zahrádkáře,... kterým by nadšení publikovat na webových stránkách vydrželo. A když, tak budou bojovat s gramatikou, formátováním a vkládáním obrázků...
Určete jednoho správce stránek, který bude (nejen) příspěvky od trenérů vkládat. To je nejlepší řešení.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum