Přesměrování 301
26. led 2017 13:37 - 26. led 2017 14:03 #130031
Dobrý den,
mohli byste mi někdo poradit jak přesměrování url v nejnovější Joomle?
Všude je mnoho návodů ale nic nefunguje. Někteří to řeší skrze pluginy, někteří skrze htaccess a ostatní skrze defaultní komponentu v Joomle.
Nic z toho mi ale nechce fungovat.
Jednoduše chci aby odkaz web.cz/stary-odkaz byl přesměrován na odkaz web.cz/novy-odkaz
Jsem na Wedosu
Díky za konkrétní rady.
mohli byste mi někdo poradit jak přesměrování url v nejnovější Joomle?
Všude je mnoho návodů ale nic nefunguje. Někteří to řeší skrze pluginy, někteří skrze htaccess a ostatní skrze defaultní komponentu v Joomle.
Nic z toho mi ale nechce fungovat.
Jednoduše chci aby odkaz web.cz/stary-odkaz byl přesměrován na odkaz web.cz/novy-odkaz
Jsem na Wedosu
Díky za konkrétní rady.
26. led 2017 14:03 #130033
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Administrace Joomly: Komponenty - Přesměrování
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
26. led 2017 14:10 #130034
Odpověď od Vojtěch Kocián

Pokročilý uživatel
No a to mi právě nefunguje. Nemůžu na to přijít proč.
26. led 2017 15:43 #130035
Odpověď od Cony

Moderátor
Přesměrování v Joomle funguje pouze tehdy (tedy pokud je vůbec plugin přesměrování zapnut), pokud by starý odkaz skončil chybou 404. Pokud ale i na aktuálním webu se něco zobrazí pod adresou /stary-odkaz, přesměrování funkční nebude.
29. led 2017 13:50 #130052
Majiteľ parfumérie parfumylacno s lacnými parfumami Fm Group vo svetových vôňach, kvalitné napodobneniny originálnych parfémov.
Odpověď od Martin Balko
Začátečník
ja všetky nefunkkčné url riešim presmerovaním v komponentoch/presmerovania, našťastie mi to funguje.
Majiteľ parfumérie parfumylacno s lacnými parfumami Fm Group vo svetových vôňach, kvalitné napodobneniny originálnych parfémov.
09. bře 2017 14:03 #130477
Odpověď od Martens
Uživatel
Zdravím ctěné forum, potřeboval bych vyřešit přesměrování v Joomle a to následujícím způsobem.
Klient měl původní web docela rozsáhlý a rozhodl se na jeho zeštíhlení v rámci redesignu. Původní web byl z důvodu zachování historie přesunut na doménu III.řádu a na hlavní doméně jede nyní seštíhlený web,
Co přesně potřebuji pořešit v rámci přesměrování?
Pokud příjde adresa z vyhledávače a není na novém webu dostupná, má se přesměrovat na onen archiv.
Příklad:
Příjde požadavek na adresu www.mojedomena.cz/toto-je-stare-url , který nebude nalezen a zapracuje Přesměrování v Joomle.
Mělo by to přesměrovat na novou adresu archiv.mojedomena.cz/toto-je-stare-url s návratovou hodnotou 301. Vzhledem k tomu, že takovýchto odkazů je indexovaných hodně, tak to nechci řešit ručním nastavením každé adresy.
Dotazy mám tedy 2:
1) Dá se toto nějak v Joomle nastavit globálně podle výše uvedeného příkladu? Jde to v základu nebo máte zkušenosti s nějakou pluginou?
2) Pokud bod 1) není řešitelný, dá se to nastavit v htaccess?
Web i archiv jedou na WEDOSu.
Díky za nakopnutí správným směrem.
Martin
Klient měl původní web docela rozsáhlý a rozhodl se na jeho zeštíhlení v rámci redesignu. Původní web byl z důvodu zachování historie přesunut na doménu III.řádu a na hlavní doméně jede nyní seštíhlený web,
Co přesně potřebuji pořešit v rámci přesměrování?
Pokud příjde adresa z vyhledávače a není na novém webu dostupná, má se přesměrovat na onen archiv.
Příklad:
Příjde požadavek na adresu www.mojedomena.cz/toto-je-stare-url , který nebude nalezen a zapracuje Přesměrování v Joomle.
Mělo by to přesměrovat na novou adresu archiv.mojedomena.cz/toto-je-stare-url s návratovou hodnotou 301. Vzhledem k tomu, že takovýchto odkazů je indexovaných hodně, tak to nechci řešit ručním nastavením každé adresy.
Dotazy mám tedy 2:
1) Dá se toto nějak v Joomle nastavit globálně podle výše uvedeného příkladu? Jde to v základu nebo máte zkušenosti s nějakou pluginou?
2) Pokud bod 1) není řešitelný, dá se to nastavit v htaccess?
Web i archiv jedou na WEDOSu.
Díky za nakopnutí správným směrem.
Martin
09. bře 2017 16:12 #130479
Odpověď od Martin Balko
Začátečník
malo by sa to dať nejak cez htaccess, ale na to by bolo treba nejakého profíka v danej oblasti, ja sa do toho bohužiaľ nevyznám