JQuery UI

Ernst
02. pro 2016 15:55 #129435
Nevím, zda mám v joomle 3.6.4 správně nahránu tuto knihovnu

Mám javascript
<?php
JHtml::_('jquery.ui');
?> 
jQuery(document).ready(function(jQ) {
  jQ('#amount_slider').slider( {
    value: 1,
    min: 0,
    max: 10,
    step: 1,
  }).slider('pips', {
    prefix: '$',
    step: 10,
    rest: 'label',
  });
  
  function calc(event, ui) {
    var amount = parseInt(ui.value);
    jQ('#amount').val(amount);
  };
a console mi napíše:
Uncaught TypeError: jQ(...).slider is not a function(…)

Přitom .slider by měla být funkce knihovny JQuery UI

poradíte někdo?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
02. pro 2016 16:46 #129436
Proč voláte za funkcí slider další slider?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
02. pro 2016 17:32 #129440
to je kvůli dotykovému ovládání,

dělá to i při jednodušším kódu
<?php
JHtml::_('jquery.ui');
?> 
jQuery(document).ready(function(jQ) {
  jQ('#amount_slider').slider( {
    value: 1, 
    min: 0,     // sets the minimum value
    max: 500,   // sets the maximum value
    step: 10,   // sets the step size
    slide: calc,
  });

  function calc(event, ui) {
    var amount = parseInt(ui.value);
    jQ('#amount').val(amount);
  };
});

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
02. pro 2016 17:43 #129441
Aha ... můžete sem dát odkaz na web?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
02. pro 2016 18:01 #129442
pentagram.8u.cz/index.php/vyziva?view=form

pod položkou slider má být ten posuvník
je to v chronoforms v5 a na podpoře dělali co mohli, dokonce mi tento formulář odzkoušeli u nich - j34.greyhead.org/index.php?option=com_ch...s5&chronoform=vyziva a ten odzkoušený mi poslali.
ale mě javascript hlásí níže uvedenou chybu.

Děláno je to dle tohoto návodu www.chronoengine.com/faqs/5276-how-can-i-use-a-jquery-slider

už si s tím opravdu nevím rady

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
02. pro 2016 18:28 #129443
Vypadá to, že Joomla obsahuje pouze ořezenu verzi jQuery UI, ve které není Slider. Můžete si tu knihovnu stáhnout ze stránek .
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
02. pro 2016 19:42 #129444
díky moc, ale už mi to nemyslí, kam ji nakopíruji?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
02. pro 2016 19:57 #129445
Stačí nahrát někam na ftp a nalinkovat nějakým z těchto způsobů .
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
02. pro 2016 20:42 #129446
no a tady jsem narazil na svoje limity, tohle prostě nechápu
jedna z variantant by byla?
<?php
$document = JFactory::getDocument();
$document->addScript('/media/system/jsfull/external/jquery/jquery.js');
?>

a to dát kam?

pokud to dám (asi úplně špatně) přímo do toho JS
<?php
$document = JFactory::getDocument();
$document->addScript('/media/system/jsfull/external/jquery/jquery.js');
?>

jQuery(document).ready(function(jQ) {
  jQ('#amount_slider').slider( {
    value: 1, 
    min: 0,     // sets the minimum value
    max: 500,   // sets the maximum value
    step: 10,   // sets the step size
    slide: calc,
  });

  function calc(event, ui) {
    var amount = parseInt(ui.value);
    jQ('#amount').val(amount);
  };
});
tak to hlásí stejnou chybu, ale tam to asi nepatří

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Houbák
02. pro 2016 22:39 #129447
Dejte to tam, kde nahráváte knihovnu jQuery.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. pro 2016 01:44 #129449
díky, jdu hledat, kde ji joomla nahrává

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
03. pro 2016 11:30 - 03. pro 2016 11:32 #129451
tak se mi stále nedaří.
JQuery se tam nahrává na více místech.
V tomto místě se nahraje
JQMIGRATE: Migrate is installed, version 1.4.1 jquery-migrate.min.js:2

poradíte?

Dělá mi to na různých doménách, čisté instalaci joomla 3.4.6 atd, vyzkoušel jsem skoro vše

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.