Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Plugin pro zanechání emailu

14. lis 2016 14:42 #129180
Plugin pro zanechání emailu od vana78
Začátečník
Zdravím všechny Joomláky B) Potřeboval bych poradit.
Klient, chce sbírat emailové adresy pro účel emailingiu. Existuje nějaký plugin, které, když klient vstoupí na stránky, vyskočí nejprve např. popup okno, kde klient vloží jméno a email a až potom ho to přesměruje k obsahu stránek?

Díky za tip
Vana

14. lis 2016 16:10 #129182
Odpověď od Martens
Návštěvník
Ahoj, tady bych to asi řešil jako modální modul s funkcí autoload (třeba by to šlo pomocí placeného modulu Modals od RegularLabs) a s do něj vloženým nějakým kontaktním formulářem.

Nicméně bych tady viděl potenciální problém z pohledu SEO. Proč?

1) Google už se dříve nechal slyšet, že bude penalizovat weby za to, že nějak komplikují přístup uživatelů k obsahu (např. právě těmito popup okny).

2) Další SEO prohřešek ( nebo spíše cestu k tomu, jak odradit potencionální klienty) bych viděl už v logice věci - když už po někom chci, aby mi nechal e-mailovou adresu a jméno a když pominu fakt, že jde zcela nepochybně o citlivé osobní údaje, tak mi jako uživateli (a zřejmě nejen mi) by určitě vadilo tyto data zanechat jen tak pro nic za nic jen proto, aby mne to pustilo na web. Pokud by to bylo tak, že by zde ani nebyla možnost uzavřít toto modální okno bez toho, aby uživatel musel cokoliv vyplňovat, tak už by to bylo asi hodně špatné.

A vzhledem k tomu, že má jít o maily k mailingu, tak tam bych byl asi hoodně opatrný.

Proto bych toto formou popup vůbec neřešil a nechal třeba v patičce šablony odkaz na kontaktní formulář a vyplnění nechal na volbě uživatele - případně mu za vyplnění něco nabídnul (takto se řeší třeba stažení knihy v PDF se zajímavým tématem atp.)

14. lis 2016 16:50 - 14. lis 2016 16:52 #129183
Odpověď od H13
Admin
S tím popupem budu asi souhlasit s Martensem

Jinak bych řekl, že tomu, co potřebuješ, se říká newsletter (jen místo posílání novinek prostě dáš informaci, o jaký emailing se bude jednat). Newsletter komponent pro Joomlu je hodně, zkus se podívat na extensions.joomla.org - jedna z nich, velice jednoduchý je např. Phoca Email .

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: vana78

15. lis 2016 10:00 #129192
Odpověď od vana78
Začátečník
Naprosto s vámi souhlasím. Osobně bych to takhle taky neřešil. Ale vzhledem k tomu, že by se jednalo o potencionální zakázku, řídím se pravidlem zákazník můj pán :)

Osobně jsem s klientem, který to chce, nemluvil. Tento kšeft mám zprostředkovaně, ale osobně se s ním asi nakonec sejdu a zkusím to s ním probrat. Každopádně se chci předem připravit i na tuhle variantu, kdyby přes to nejel vlak :)

Ale díky za rady
Vana

15. lis 2016 19:40 #129196
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Doporučuju použít řešení 3. strany specializované na takové akce, například nějaký sofistikovaný e-mailingový systém, ve kterém si vytvoříš pop-up okna podle potřeby, protože získané kontakty stejně musíš někam nahrát a dál nějak používat.

Používám MailerLite, recenzi a popis, co všechno to umí, jsem publikoval zde: www.obsahari.cz/obsahovy-blog-obsahar/5-...utoresponderu-zdarma

MaK.

--- -- -

Powered by Fórum