Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jaký eshop? Více eshopů v jedné instali Joomly?

17. říj 2016 11:46 #128792
Krásný den,
potřebovala bych v mém webu udělat eshop, který by v sobě měl více pod-eshopů nebo-li více prodejců.
Abych to vysvětlila. Tvořím takové sdružení prodejců (jako Fleur) a potřžebuji aby si to zboží každý hlídal, posílal a obstarával sám ale v rámci mého webu, kde se pohybuje hodně lidí díky dalšímu obsahu.
Máte nějaký nápad? Jaky eshop vůbec použíbváte taky v Čr. Jen virtuemart? Nebo jsou i jiné možnosti?

17. říj 2016 20:36 #128800
Odpověď od Bong
Moderátor
Stačí vám jeden shop. Většina jich podporuje "multi vendor" (byť třeba s placeným rozšířením).
I tady na fóru už podobné dotazy proběhly. Podívejte se: www.joomlaportal.cz/forum/search?query=m...te=all&childforums=1

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

19. říj 2016 07:10 - 19. říj 2016 07:10 #128824
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Možná trochu OT, ale je vůbec v silách jednoho člověka vytvořit fungující e-shop? Ať už v Joomla, nebo Prestashop, Magento,..

Když vidím, co nabízejí hotová řešení za řádově stokoruny měsíčně - různé platební systémy a doprava, různé exporty dat, propojení s účetnictvím, teď ještě přibude EET... - není lepší si pronajmout za pár stovek měsíčně hotové řešení a energii věnovat samotnému prodeji? Jenom moje úvaha...

19. říj 2016 09:46 - 19. říj 2016 13:44 #128828
Odpověď od H13
Admin
Martin70

Když vidím, co nabízejí hotová řešení za řádově stokoruny měsíčně

To už je zcela na tobě, jakou cestu zvolíš.

Systémy (e-shopy pro Joomlu!) jsou zde hlavně pro webdesignery. Webdesigner nemusí trávit 10 let vývojem jádra e-shopu, on si ho stáhne a pro svého zákazníka pouze doladí tak, že systém funguje na profesionální úrovni.

Tedy pro webdesignera výborná věc, nemusí se starat o jádro, jen se stará o své dodělávky a vychytávky.

Koncoví zákazníci - stokoruna měsíčně může být hodně vysoký náklad. Já teď dodělal Phoca Cart a vidím, kde se hlavně používá. Např. u umělců, kteří mají pár položek a všeobecně tam, kde těch položek není moc.

Některé prodejní systémy si berou provizi a v praxi je to tak, že když odečteš daně, bankovní/karetní/paypalové poplatky a ještě poplatky systému, zjistíš, že vůbec nemá cenu to takovýmto způsobem prodávat. Z praxe vím, že hodně lidí takový systém opustilo a nahradilo jej právě nějakým řešením pro Joomlu! (a i ve spolupráci s webdesignerem to bylo levnější)

Takže záleží na tobě, jestli budeš platit stokoruny měsíčně nějakému systému (pronájem) nebo zaplatíš webdesignerovi. Oba modely mohou fungovat jak dobře tak špatně - volba bude pouze na tobě.

Pokud má např. někdo doménu, na ni má vlastní stránky a prostě si chce vyzkoušet, zda vůbec má cenu s e-shopem začínat, pak je takové řešení pro začátek ideální (při šikovnosti koncového uživatele i s minimálními náklady). A poté není problém např. ve spolupráci s webdesignerem takové řešení dovést na profesionální úroveň (rozhodně nejdeš příklady, kdy e-shopy postavené na Joomle! jsou na vyšši profesionální úrovni, než je tomu pronajímaných e-shopů)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

19. říj 2016 10:42 #128830
Odpověď od Cony
Moderátor
Ještě bych doplnil - pronajímaná řešení mají obvykle svoje technické limity. Často je to už počínaje šablonou, kde lze zvolit jednu z hotových šablon, popř. nastavit barevnost, lehce zpřeházet prvky apod. Jakmile chcete něco navíc, tak to buď není možné, nebo si musíte domluvit s provozovatelem (pokud je ochotný) vývoj na míru.

Omezení co se funkčností týče je taky jasné, oproti Open Source je vývojář jen jeden (jedna firma), rozsah rozšíření je tedy značně omezený.

Pronajímané řešení je lákavé pro rychlý start, ale často jsem viděl, že relativně i brzy, se od něj odstupuje, právě z důvodů různých omezení. Přeci jen každý má představu o způsobu vedení svého podnikání jinou, a ne vždy se dokáže napasovat do různých limitů...

Powered by Fórum