Nefunkční administrace pro Author-Editor-Publisher

Roman Kopecký
06. říj 2016 15:50 #128651
Zdravím,

po aktualizaci z Joomla 3.6.1 na 3.6.2 mi funguje administrace pro Administratora a Superuser, ale nefungují role skupin Author-Editor-Publisher. Přihlásit se sice lze, ale písmo je rozhozené (jako by se nenačetla šablona - viz. příloha). Podaří se mi korektně v těchto účtech zobrazit pouze Hlavní články, ale při pokusu o přidání nového článku hodí chybu: HTTP ERROR 500.
Nesetkal jste se někdo s tím, v diskusích jsem nic podobného nenašel :(
Díky

Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
06. říj 2016 16:53 #128652
Nastavte v globální konfiguraci Joomly hlášení chyb na maximum. Zobrazí se podrobnější chyba.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
06. říj 2016 17:58 #128653
Hlášení chyb na maximum jsem měl zapnuté už před tím. Hází to jenom: HTTP ERROR 500

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
06. říj 2016 19:40 #128655
A v logu PHP? (buď jej najdete někde na FTP, nebo v administraci hostingu, popř. si jej zapněte v htaccess ).

Nemáte nějaké AdminTools, RSFirewall nebo něco podobného?

Oprávnění souborů a složek je OK?

Databáze je Ok (kontrola struktury databáze)?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
06. říj 2016 21:08 #128657
Tak asi se to týka komponenty swMenuFree. V příloze posílám Error log a dva soubory, kterých se to týká. Nejsem programátor, bohužel vůbec nevím co s tím.
Díky

Soubor přílohy:

Název: error_log.txt
Velikost:30 kB
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
06. říj 2016 21:11 #128659

Soubor přílohy:

Název: functions_php.txt
Velikost:89 kB


Soubor přílohy:

Název: mod_swmenu..._php.txt
Velikost:14 kB
Přílohy:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od karel
06. říj 2016 22:16 - 06. říj 2016 22:22 #128660
#128659 > ... * swmenufree v6.0 for Joomla1.5
#128651 > ... po aktualizaci z Joomla 3.6.1 na 3.6.2 mi funguje administrace ...

něco je špatně ...

+ hlášení o Strict Standards samo o sobě nezpůsobí chybu 500. Tu spíš způsobí (právě) nevhodně nastavený htaccess (doporučuju vyzkoušet bez htaccesu)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
06. říj 2016 23:39 #128662
Tak bez htaccess to jede úplně stejně ... blbě :(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
07. říj 2016 00:29 #128665
V error logu opravdu není nic, co by mělo způsobovat chybu 500. Kontroloval jste ty cesty a databázi?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
07. říj 2016 00:55 #128666
Zkusil jsem ještě odinstalovat swMenuFree a vyjelo mi to násl. chyby:

[06-Oct-2016 22:01:19 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283
[06-Oct-2016 22:01:23 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283
[06-Oct-2016 22:02:46 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283
[06-Oct-2016 22:05:07 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283
[06-Oct-2016 22:05:58 Europe/Prague] PHP Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/administrator/components/com_swmenufree/scriptfile.php on line 66
[06-Oct-2016 22:06:30 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283
[06-Oct-2016 22:06:37 Europe/Prague] PHP Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/users/kopero/zsbn.jecool.net/web/libraries/joomla/access/access.php on line 283

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
07. říj 2016 01:30 - 07. říj 2016 01:31 #128667
V tom souboru access.php je na inkriminovaném řádku 283 toto:

// Initialize the variable we'll use in the loop:
$id = (int) $assetId;
while ($id !== 0)
{
if (isset(self::$assetPermissionsParentIdMapping[$extensionName][$id]))
{
$id = (int) self::$assetPermissionsParentIdMapping[$extensionName][$id]->parent_id;

if ($id !== 0)
{
$ancestors[] = $id;
}
}
else
{

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
08. říj 2016 20:54 #128694
Vyřešeno!!!
Tak po několika hodinách hledání a zkoušení různých návodů nakonec část jednoho zabrala.

Takže v souboru /libraries/joomla/access/access.php na řádku 281 najděte:
if (isset(self::$assetPermissionsParentIdMapping[$extensionName][$id]))
smažte to a nahraďte tímto:
if (isset(self::$assetPermissionsById[$extensionName][$id]))

Potom na řádku 283 najděte:
$id = (int) self::$assetPermissionsParentIdMapping[$extensionName][$id]->parent_id;
smažte to a nahraďte tímto:
$id = (int) self::$assetPermissionsById[$extensionName][$id]->parent_id;

A hle, všichni uživatelé frčí jak na drátku. Díky za předešlé nápady, nasměrovaly mě správným směrem.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
08. říj 2016 22:16 #128697
No, jen jste tím šáhl do jádra Joomly, takže
1/ po upgrade to budete dělat znovu
2/ nezkoumal jsme to, ale přijde mi že jste si omezil nějakou funkčnost, a tím zdánlivě vyřešil problém, ten bude ale úplně někde jinde.

Vzhledem k tom, že dochází paměť tak v tom místě nastal zřejmě nekonečný cyklus, tipl bych spíš na nějakou nekonzistenci v databázi oprávnění.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
09. říj 2016 15:01 #128704
Tak opět díky to Cony,

opravdu to bylo v databázi. Vrátil jsem zpět původní soubor access.php a začal hledat v databázi. Na lokále jsem si hodil čistou instalaci Joomly a po chvilce hledání ve všech předešlých informacích jsem nahrál tabulku _assets z čisté joomly a vše jede jak má. Doufám, že tohle je už přijatelnější řešení. Nebo myslíte Cony že ne?
Díky za případné info.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Roman Kopecký
09. říj 2016 16:04 #128705
A pak teda ještě znovu zapsat kategorie podle tohoto návodu ;)
www.stawebnice.com/blog/chyba-ulozeni-se...lo-invalid-parent-id

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.