Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Nefunkční odesílání potvrzovacích e-mailů

10. zář 2016 10:38 #128310
Nefunkční odesílání potvrzovacích e-mailů od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj,

na webu mi přestalo fungovat odesílání potvrzovacích e-mailů při registraci uživatele. Při pokusu o přihlášení vyskočí hláška "Could not instantiate mail function." Můžete si vyzkoušet zde - teramagazin.cz/index.php/joomla-pages/bo...ge/registration-form
Uživatele to sice vytvoří, ale jelikož vyžaduji dokončení registrace kliknutím na odkaz v potvrzovacím mailu, nelze registraci dokončit.

V globálním nastavení mám nastaveno aby se odesílaly e-maily přes "PHPmail". Verze Joomla je Joomla! 3.6.2 Stable.
Součástí webu je Acymailing nastavený na rozesílání přes SMTP Sparkpost. Může to souviset či se navzájem negativně ovlivňovat? Mailingů jednou za čas rozesíláme více, tj cca 2500 kusů na každého člena projektu, ale registrovaných nepřibývá nikterak raketově, pár registrací za den, což PHPmail v pohodě zvládne obstarat imho.

Ještě může být důvodem, že jsme nedávno migrovali web na nový hosting? Dodám konfiguraci hostingu z výpisu PHP nebo co budete potřebovat, jen moc nevím na co dál koukat.

Díky!

10. zář 2016 10:42 #128311
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ev. pokud by někdo věděl, jak nastavit sparkpost, aby dokázal rozesílat i tohle, bylo by to možná nejlepší. Ten mi hlásí "SMTP Error: data not accepted.SMTP server error: DATA END command failed Detail: Unconfigured Sending Domain SMTP code: 550 Additional SMTP info: 5.7.1"

Tzn, že nemám nastavenou odesílací doménu. Sending domain ale nastavená je, verifikovaná a odesílání mailů z acymailingu normálně funguje. Tak nevím, jestli když to posílám jako registrační potvrzovací má tam být jiný sending domain..

10. zář 2016 12:09 #128312
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tak už jsem to narouboval na Sparkpost, zdá se, že to funguje. Vyřešeno.

Powered by Fórum