Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Subdoména - virtual domains

17. čvn 2016 18:06 #127309
Subdoména - virtual domains od miroslava
Návštěvník
Ahojte! Chcela by som vytvoriť subdoménu pre Joomlu - mám napr. www.example.com a chcela by som www.subdomain.example.com . Chcela by som ísť spôsobom, že by som nemusela nainštalovať ešte jednu verziu Joomly ale využiť jednu inštaláciu pre obidve domény - preto som našla na nete jedinú free komponentu Virtual Domains prostredníctvom ktorej svoje očakávania naplním :lol: ale problémom je:
- nie som si istá či viem vytvoriť subdoménu, teda môj postup je že som si napr. v joomle v adresári _sub vytvorila zlozku subdomain ale moja komponenta nevie rozoznať túto subdoménu a keď si skúsim vložiť nejaky html dokument do tohoto adresára vyskočí mi Forbidden You don't have permission to access / on this server. ... takže otázka je:
Vytváram správne subdoménu?
Stretli ste sa niekto s takýmto problémom?

Ďakujem :)

17. čvn 2016 18:21 #127310
Odpověď od miroslava
Návštěvník
Ok - moja chyba v subdomain som vkladala html so zlym nazvom - potrebny bol index.html :blush: ale aj tak pracovali ste niekto s touto komponentou - Virtual Domains?

17. čvn 2016 19:58 #127311
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Zatím jsem používal subdomény jen pro účely různých promo potřeb, kdy např. subdomena.domena.cz byla přesměrovaná na domena.cz/subdomena, případně na nějakou hlouběji zanořenou stránku.

VD asi bude dělat totéž, prostě jen přesměruje. Anebo funguje jinak?

Je otázkou, nač chceš VD přesně použít, jaké má výhody pro subdomény používat jednu instalaci. Z důvodu snazší správy, kdy udržuješ jen jeden CMS? Anebo kvůli možnému propojení uživatelů pro různé subdomény?

MaK.

--- -- -

17. čvn 2016 22:58 #127312
Odpověď od miroslava
Návštěvník
No VD ta nepresmeruje na (ako si uviedol) domena.cz/subdomena ale je to komponenta v ktorej si nadstavíš aké máš subdomény a potom napr. ked vytvorím nejaké menu môžem si vybrať v ktorej doméne chcem aby bol použitý a podobne. Takže stále pracujem v priestore subdomena.domena.cz.

Subdoménu som chcela využiť, pretože máme vlastnú stránku + chceme usporiadať beh ktorý by sme chceli odlíšiť od klasickej stránky - bude to jednoduchá hlavná stránka s nejakými info o behu + registráciou a preto mi prišlo zbytočné inštalovať ďalšiu Joomlu a ako si spomínal starať sa o ňu a takisto prostredníctvom virtuálnej domény si ich môžem vytvoriť viac takže ak by sme organizovali viac behov, nemusím inštalovať ďalšie Joomly ale stačí si len vytvoriť virtálnu doménu. Problémom však je že stále mi nechce komponenta Virtual Domain zaregistrovať že mám vytvorenú subdoménu :( kedže táto komponenta je jediná free čo som našla tak aj dokumentácia je dosť chabá.

17. čvn 2016 23:03 #127313
Odpověď od miroslava
Návštěvník
Ešte doplním že veľa ľudí čo som čítala na fórach používa na vytváranie subdomén CPanel - čítala som že väčšinou zahraničný provideri stránok tento CPanel poskytujú a je to jednoduché vytvoriť si subdoménu ktorú komponenta VD vie zaregistrovať. Bolo by fajn keby niekto mal skúsenosť práve s touto komponentou lebo ostatné sú platené (čo pre mňa ako nie je ideálna volba)

18. čvn 2016 15:28 - 18. čvn 2016 15:31 #127315
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
A není jednodušší si připlatit pár USD než se s tím dlouhé hodiny mordovat?

Kdysi jsem také hledal jen free řešení, dnes už 90 % rozšíření kupuju. Je to rychlejší, funkční a s dobrou podporou.

---

Kdyby ti to nefungovalo, přesměruj subdomény na konkrétní podstránku, kterou si nastyluješ podle potřeby, vybereš si pro ni jakoukoliv jinou šablonu, nastavíš vše podle potřeby a máš klid.

MaK.

--- -- -

Powered by Fórum