Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Idea Jaké rozšíření použít? CCK?

18. kvě 2016 13:01 - 18. kvě 2016 13:08 #127026
Zdravím vás,

Chystám se vystavět nový produktový web na joomle. Ale chtěl bych předejít problémům, které mám na stávajícím webu, který běží na joomle 1.1. a všechny stránky jsou statické s využitím několika pluginů a komponent. Největší problém je v tom, že celý web má sedm jazykových mutací a statické stránky proto nejsou vhodné. Protože když na stránce chci něco změnit, musím projít všech sedm stránek a všude to upravit.

Chtěl bych co nejvíce zajistit aby informace (např. parametr produktu, odkaz na video atd.) byla vždy jen na jednom místě a hned vedle jiných parametrů tohoto produktu, třeba v nějakém textboxu. Šablona si tuto informaci převzala, upravila a zobrazila.

Pro ilustraci jak bych si to představoval jsem vytvořil schéma administračního rozhraní. (viz příloha)





Krátké vysvětlení: popisky produktu, fotek, se budou jazykově lišit. Pokud nebude v daném jazyce definováno jinak, budou fotky, videa, fotky headeru, údaje v tabulce stejné pro všechny jazyky.

Mohl bych to celé řešit přes několik modulů a pluginů, ale ty bych musel nakonec vložit do statické stránky. celé by to bylo rozházené po „celé admin joomle“ a toho bych se chtěl vyhnout.

Můžete mě prosím poradit na jakém řešení to celé postavit? Abych celý takovýto modul nemusel programovat?
Přílohy:

18. kvě 2016 19:05 #127033
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
to opravdu není na jednodchou odpověď.
To má být nějaký eshop?
administrační rozhraní si v joomle určitě nebudete dělat sám, musíte použít to v joomle a v modulech.
Jestli je to eshop, tak možná virtueamart.
určitě vám nikdo neporadí dle tohoto náčrtku administrace.

Spíš nakreslete návrh vzhledu webu a jeho funkce

19. kvě 2016 09:18 #127035
Odpověď od Ondra
Uživatel
zdravím, eschop to není. je to spíše prezentace výrobků.
Tady přikládám přibližný vzhled webu.



Nevím jestli jsem to v původním dotazu dobře vysvětlil, ale jde mě především o administraci obsahu.
Vím že to celé můžu udělat přes různé moduly (gallery, tabulky, videa, texty ...)
ale to potom budu mít v sekci moduly hóóódně modulů, ve kterých bude složité se vyznat.
Proto bych raději takové rozhraní které jsem popisoval, tak by byly všechny informace o produktu na jedné stránce a do dalších jazyků bych se přepínal jen díky záložek.

Něco takového by podle mě šlo udělat pomocí CCK. ale zkoušel jsem FlexiContent a nepřišlo mě moc domyšlené jeho jazykové možnosti překladu obsahu a popisu polí.

Děkuji za jakýkoliv postřeh jak toho dosáhnout.
Přílohy:

19. kvě 2016 10:05 #127036
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud nechcete použít Joomlí standard, tj. každá jazyková verze má svůj článek (nebo jinou položku obsahu), budete se muset primárně spíše podívat na nějaké rozšíření na multijazyčnost.

Osobně používám ten standard z Joomly, není to sice ideální (např. galerii musím zadávat v obou jazykových verzích), ale obvykle napíšu produkt v jednom jazyku, pak dám uložit jako a přepíši už jen to co potřebuji.

Pokud programujete, zkuste se podívat na FieldsAttach - v tom si nadefnujete dodatečná pole pro administraci a v šabloně si pak pořešíte kde a jak se mají zobrazovat. Jen tu více jazyčnost budete mít v rámci více článků.

Teoreticky by jste pak mohl zkusit použít nějaký plugin např. n3t Language Filter ale nevím jestli by to přehlednosti nebylo spíš na škodu...

Powered by Fórum