kontakty
27. bře 2016 22:51 #126419
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
něco jednoduššího by nebylo, já spíš potřebuji jen katalog
28. bře 2016 09:41 #126420
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Tak to udělej buď
1) formou poznámek k uživatelům, přičemž si třeba nejprve vytvoř jejich kategorie prntscr.com/akzcqb
anebo
2) zkus v pluginech aktivovat plugin User - Profil prntscr.com/akzd3i - nabízí mnohem více možností záznamů
případně
3) otestuj rozšíření třetích stran goo.gl/SnfmvM
MaK.
1) formou poznámek k uživatelům, přičemž si třeba nejprve vytvoř jejich kategorie prntscr.com/akzcqb
anebo
2) zkus v pluginech aktivovat plugin User - Profil prntscr.com/akzd3i - nabízí mnohem více možností záznamů
případně
3) otestuj rozšíření třetích stran goo.gl/SnfmvM
MaK.
--- -- -
Poděkovali: Ernst
28. bře 2016 10:48 #126421
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
plugin mám aktivovaný.
Jelikož nepotřebuji, aby ten kdo se zobrazuje byl současně uživatelem (jedná se o katalog firem) tak jsem to vyřešil články a kategoriemi.
Vyzkoušel jsem hodně rozšíření, jak nadstavby nad uživatele, tak eshopy, ale nic přesně nevyhovovalo.
Ono asi fakt neexistuje rozšíření, které by fungovalo jako katalog.
Jedině úplně překopat třeba virtuemart, ale to jsou mraky hodin práce.
Jelikož nepotřebuji, aby ten kdo se zobrazuje byl současně uživatelem (jedná se o katalog firem) tak jsem to vyřešil články a kategoriemi.
Vyzkoušel jsem hodně rozšíření, jak nadstavby nad uživatele, tak eshopy, ale nic přesně nevyhovovalo.
Ono asi fakt neexistuje rozšíření, které by fungovalo jako katalog.
Jedině úplně překopat třeba virtuemart, ale to jsou mraky hodin práce.
28. bře 2016 11:03 #126423
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Samozřejmě, že existuje katalog. Ale psal jsi o "kontaktech". Použij například SobiPro
www.sigsiu.net/download/sobipro/52-sobipro-full
MaK.
MaK.
--- -- -
01. dub 2016 23:19 #126462
- rozšiřování formulářů o vlastní pole
- výchozí hodnoty základních polí
- vlastní HTML šablony emailů (můžete definovat jiný mail pro návštěvníka a jiný pro admina)
- vkládání kontaktních formulářů přímo do obsahu, odeslání pomocí AJAX
- chystá se ještě ukládání odeslaných mailů do DB jako historie
a hlavně - jedná se o plugin, který jen rozšiřuje funkčnosti základní komponenty pro kontakty - tedy ne žádnou další komponentu s vlastní administrací, ale o úplně jednoduché a intuitivní rozšíření stávající funkčnosti.
Odpověď od Cony

Moderátor
Pokud máte na mysli přidání vlastního pole do formuláře můžete zkusit n3t Contact . Ještě není v release verzi ale aktuální beta má již hodně funkcí:ernst napsal: či přidat vlastní pole
- rozšiřování formulářů o vlastní pole
- výchozí hodnoty základních polí
- vlastní HTML šablony emailů (můžete definovat jiný mail pro návštěvníka a jiný pro admina)
- vkládání kontaktních formulářů přímo do obsahu, odeslání pomocí AJAX
- chystá se ještě ukládání odeslaných mailů do DB jako historie
a hlavně - jedná se o plugin, který jen rozšiřuje funkčnosti základní komponenty pro kontakty - tedy ne žádnou další komponentu s vlastní administrací, ale o úplně jednoduché a intuitivní rozšíření stávající funkčnosti.
Poděkovali: Ernst
02. dub 2016 08:52 #126463
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
off-topic:
Cony, znáš nějaký podobný plugin i pro rozšíření polí u editace článku?
Navazuju na naši komunikaci o přidání kolonky meta title. Zatím se mi to pořád nepovedlo zprovoznit, viz www.joomlaportal.cz/forum/71-joomla-3-0-...t-meta-title?start=6
MaK.
Navazuju na naši komunikaci o přidání kolonky meta title. Zatím se mi to pořád nepovedlo zprovoznit, viz www.joomlaportal.cz/forum/71-joomla-3-0-...t-meta-title?start=6
MaK.
--- -- -
03. dub 2016 00:18 #126465
Odpověď od Cony

Moderátor
Něco podobného umí u článků např. FieldsAttach - má to i nějaké funkce pro automatické zobrazování hodnot, osobně ale používám pouze funkci pro rozšíření editace a zobrazování si řeším sám v šabloně. U FieldsAttach je ale trochu problematická kvalita kódu a poměrně špatná schopnost autora domluvit se anglickyMaXoft napsal: off-topic:

03. dub 2016 11:39 #126469
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Díky, Cony, chápu-li to dobře, rozšíření FieldsAttach ti vytvoří nějaké nové pole u editace článku, a sám si k poli přiřadíš, jak se má zobrazit v kódu?
MaK.
MaK.
--- -- -
03. dub 2016 23:09 #126473
Odpověď od Cony

Moderátor
Ano, tak to používám já. Umí to ty pole i nějak samo zobrazovat před nebo za článkem, ale to jsem nikdy nevyužil.
03. dub 2016 23:13 #126476
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Díky, Cony, otestuju. Je otázkou, co se stane, když vytvořím novou položku a přitom už stejná v kódu třeba existuje.
MaK.
MaK.
--- -- -
03. dub 2016 23:45 #126477
Odpověď od Cony

Moderátor
To jsem moc nepochopil...
FieldAsttach umožňuje definovat pole, která se mají v editaci článku objevit. Nelze "předefinovat" základní pole, pouze doplnit další.
FieldAsttach umožňuje definovat pole, která se mají v editaci článku objevit. Nelze "předefinovat" základní pole, pouze doplnit další.
06. dub 2016 23:01 #126513
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Cony, pro vysvětlení: stále hledám postup, jak do Joomly do editace článků dostanu možnost vkládání meta title. Proto jsem se ptal na FieldsAttach. Ale asi to nebude to pravé ořechové, musím hledat dál
Přesto díky.
MaK.

MaK.
--- -- -