Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

one page

23. bře 2016 09:02 #126383
one page od Petr
Začátečník
Dobrý den,
chtěl bych udělat one page a chtěl jsem zeptat jak nastavit meničko a članky aby články jednotlivých meniček byly pořád viditelné a aby pak fungoval script na Smooth Scrolling.

Děkuji za odpověď.

29. dub 2016 10:16 #126796
Odpověď od Martens
Návštěvník
Ahoj,

pokud se nechceš párat s implementací jQuery a scriptu na SmootScrolling, tak existují OnPage šablony, kde je to už vyřešeno - např. na JoomlaXTC by to měla umět třeba šablona PawCreative., nebo na WarpTheme.com je to šablona WT Amara (i ve free verzi).

Tu druhou jsem zkoušel a smoothscrolling umí, ale řeším tam jiný problém - umí smoothscrolling jen v rámci mainpage. Jakmile si otevřu třeba jinou podstránku, tak už nejsem schopen se vrátit na hlavní stránku a přejít na kotvu pomocí smoothscrolling scriptu.

Tím jsem udělal "oslí ucho" k mému dotazu - víte někdo, jak na to, jak implementovat smooth scrolling tak, aby fungoval i při přechodu z podstránky (např. otevřený článek) zpět na mainpage?

Mám to v menu (dle strýčka Googla) řešeno jako menu item s External URL (url je #kotva, případě page.html#kotva), ale tam se to chová tak, že u prvního případ (#kotva) mne nevrátí na mainpage - a to ani pokud vypnu SEF URL) a v případě adresy page.html#kotva mne sice přepne na danou stránku, ale nezafunguje SmootScroll script , který je nalinkovaný index.php v sekci <head>.

Jak to v Joomla řešíte?

Díky za tip.

12. kvě 2016 22:07 - 12. kvě 2016 22:09 #126989
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nedá se to nějak vypozorovat třeba z dema šablony?

Článek na blogu: 3jon.com/demo/themeforest/joomla/onemini...of-e-commerce-search

A když klikneš na něco z menu, viz prntscr.com/b3bg6v tak tě to překlopí zpět na homepage i s kotvou.

Je to ono?

MaK.

--- -- -
Poděkovali: Petr

Powered by Fórum