Smart slider 3 překrývá main menu

Antonín Sütto
22. bře 2016 02:13 - 22. bře 2016 02:21 #126347
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak by se dalo vyřešit, aby mi modul Smart slideru 3 nepřekrýval položky ve sloupečku menu, jestli ho lze nějak přesunout do pozadí. Myslím, že ze screenů bude jasné, o co jde. Předem moc děkuju za všechny rady. ;)



Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
22. bře 2016 07:53 #126348
A co to třeba vyřešit jinak - vyhodit slider úplně pryč a umístit informace srozumitelně na jiné místo? Současné trendy "hlásají", že doba sliderů už je fuč. Viz také třeba janrezac.com/grafika

MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
22. bře 2016 09:32 #126351

Andy255 napsal: ...jestli ho lze nějak přesunout do pozadí.

Nastavte mu v CSS z-index. Nebo ho nastavte tomu menu.

MaXoft napsal: A co to třeba vyřešit jinak - vyhodit slider úplně pryč...

Když oni jsou ty slidery takové hezké :cheer: Každý chce slider, protože většinou prostě nemá co jiného by na ty stránky dal :)
Poděkovali: Antonín Sütto

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
22. bře 2016 11:01 #126356
Cony, upřesnil bych: "...každý klient chce slider..."

a návštěvník webu: "Tvl, co jim to tady zase jezdí? Kde na tom webu najdu, to co hledám?" :)

MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Antonín Sütto
22. bře 2016 13:07 #126357
Děkuju za všechny odpovědi, ale vzdát se slideru nemám v plánu, kdybych byť jen uvažoval se ho vzdát, ani bych Vás tu nezatěžoval dotazem. ;)
Dále bych se tedy chtěl zeptat, kde nastavím "CSS z-index" díky za info.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
22. bře 2016 13:36 #126358

Andy255 napsal: Dále bych se tedy chtěl zeptat, kde nastavím "CSS z-index" díky za info.

V CSS - není t nic co by se dalo "nacvakat" (tedy pokud to Vaše šablona nepodporuje, spíš asi ne), musíte šáhnout do CSS stylů šablony, najít prvek který potřebujete změnit a nastavit mu hodnotu z-index. Pokud nevíte o čem mluvím, dejte alespoň odkaz na web, někdo Vám poradí konkrétní kód.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Antonín Sütto
22. bře 2016 21:21 #126372
zde je odkaz na web: marirecords.com
jde zatím o celkově rozpracovaný projekt i z hlediska obsahu :cheer:

šablona nic pro snadné nastavení z-indexu nemá, takže bude potřeba přímo upravit kód, zas tak znalý, abych to vyřešil sám ale opravdu nejsem, proto budu moc rád za dobrý návod ;)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
22. bře 2016 22:00 #126375
1/ V administrace přejděte do menu Rozšíření - Správce šablon
2/ Vlevo zvolte položku šablony
3/ Klikněte na "Podrobnosti a soubory" u své šablony (Lykka)
4/ V levém sloupci zvolte soubor styles/gold/css/theme.css
5/ v editoru najděte řádek 10571, bude na něm tento kód
.tm-navbar {
    position: relative;
}
6/ změňte kód na
.tm-navbar {
    position: relative;
    z-index: 1000;
}
7/ Klikněte na uložit a zavřít
Poděkovali: Antonín Sütto

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Antonín Sütto
22. bře 2016 22:07 #126377
Paráda! Děkuju moc :) :)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.