Test respozivního vzhledu

Pavel
10. bře 2016 17:17 #126208
Ahoj všem,
nevíte prosím někdo o nějaké komponentě, která by uživatelům umožnila si otestovat responzivitu jiných stránek?
Předem moc děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
10. bře 2016 17:52 #126209
Co to znamená "Otestovat responzivitu jiných stránek"? Co prostě jen zmenšit okno prohlížeče? Nebo zobrazit "Jiné stránky" v IFRAME s pevně danou šířkou?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od radek
10. bře 2016 18:13 #126210
Taky tomu pozadavku moc nerozumim, ale ja na otestovani jinych i mych pouzivam tohle www.responsinator.com/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od fwd
10. bře 2016 18:53 #126211
Taky Ctrl-Shift-M u Firefoxu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Libor Adámek
11. bře 2016 10:32 #126216
Já osobně jsem to kontroloval ve Firefoxu Ctrl + Shift + M.
Jenže v praxi jsem zjistil, že některé telefony (hlavně Samsungy) to zobrazovaly jinak. Takže doporučuji zkontrolovat i na telefonech a tabletech od známých.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. bře 2016 11:06 #126217

iLibor napsal: Jenže v praxi jsem zjistil, že některé telefony (hlavně Samsungy) to zobrazovaly jinak.

Náhled v prohlížeči (ať už pomocí Ctrl+Shift+M, pomocí iframe, nebo pomocí jednoduchého zmenšení okna) je vždy pouze vykreslení v tom konkrétním prohlížeči, takže v reálu na mobilu, tabletu nebo iPadu to může vypadat jinak, protože ty mají jiný prohlížeč, tedy jiné vykreslovací jádro, a výsledek se může lišit.

Existují na to i služby, které dokáží zobrazit vykreslení konkrétních stránek na mnoha zařízeních / prohlížečích, jsou ale placené. (např. crossbrowsertesting.com/ ).

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
11. bře 2016 14:32 #126223
měl jsem namysli něco jako je zde: www.mobiopti.cz

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. bře 2016 17:17 #126224
To je pouze iframe, nic jiného. Udělejte si položku menu typu obálka, zadejte si jakou chcete URL, a nastavte si šířku např. na 320.
Poděkovali: Pavel

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel
11. bře 2016 17:40 #126225
Cony děkuji za nakopnutí, ale mám ještě dotaz. Nevím jestli se správně vymáčknu, když např. pro tablet bude šířka 1280 tak iFrame 1280 je dost veliké, dá se to udělat třeba s poloviční šířkou a do ní to celé zmenšit?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. bře 2016 17:54 #126226
Asi by to mohlo jít pomocí CSS 3 na ten iframe
iframe {
transform: scale(0.5);
}
Poděkovali: Pavel

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.