Šablony pro komerční účely
07. bře 2016 23:34 #126159
Zdravím, četl jsem licence na Joomlu a pořád nevím jednu věc. Můžu využít šablony na webu, který bude sloužit pro komerční účely (nabídka a prodej služby)? Někde totiž píšou, že lze, ale někde že nikoliv. Pochopil sem to správně, že je to podle toho, co je to a od koho je ta šablona? A mohu poprosit o nějaký web, kde jsou free šablony, které se dají použít právě+ pro komerční účely? Co třeba tyto?
www.joomlashine.com/free-joomla-templates.html
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
08. bře 2016 21:42 #126175
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Rozumíte tomu dobře. Záleží s jakými podmínkami, nebo licencí autor šablonu vydal. To si musíte přečíst vždy pro konkrétní šablonu.
V podmínkách se dočtete i možnost použití pro komerční weby. Zpravidla je to povoleno, ale nejsou dovoleny úpravy a odstranění odkazů na autora a podobně.
V podmínkách se dočtete i možnost použití pro komerční weby. Zpravidla je to povoleno, ale nejsou dovoleny úpravy a odstranění odkazů na autora a podobně.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Aloha
09. bře 2016 07:58 #126179
Odpověď od Aloha
Uživatel
Děkuji, takže třeba tato šablona zde má licenci jakou? V dokumentaci je napsáno, že Joomla je pod GNU, ale přímo tu šablonu jsem nenašel.
www.joomlart.com/joomla/templates/purity-iii
www.joomlart.com/joomla/templates/purity-iii
09. bře 2016 21:13 #126199
Odpověď od Aloha
Uživatel
Ano děkuji, co je GNU jsem našel, ale zajímalo by mě, jakou licenci má přímo tato šablona, protože to najít nějak nemůžu. Jedná se mi o výše uvedenou šablonu Purity III a zda ji mohu využít za účelem nabídky a prodeje služeb.
Díky
Díky
09. bře 2016 21:29 #126200
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Mají to zřejmě pro všechny šablony stejné, dole v patičce:
www.joomlart.com/joomlart/licenses
www.joomlart.com/joomlart/terms-of-use
MaK.
www.joomlart.com/joomlart/licenses
www.joomlart.com/joomlart/terms-of-use
MaK.
--- -- -
10. bře 2016 12:52 #126207
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Každopádně, vždy je potřeba se dívat přímo do stáhnutýho balíčku. Tam budou veškerý informace o licenci.
Pokud bude standard GNU GPL, pak není problém šablonu použít i pro komerční weby.
Ale pozor, může se stát, že tam budou různý licence. Např. kód, který je v podstatě rozšířením Joomla! kódu, bude mít stejnou licenci jako Joomla! samotná (GPL), ale např. obrázky už budou pod jinou licencí. Tohle se sice týká minimálního množství veřejných šablon, ale je dobré to vědět.
Pokud bude standard GNU GPL, pak není problém šablonu použít i pro komerční weby.
Ale pozor, může se stát, že tam budou různý licence. Např. kód, který je v podstatě rozšířením Joomla! kódu, bude mít stejnou licenci jako Joomla! samotná (GPL), ale např. obrázky už budou pod jinou licencí. Tohle se sice týká minimálního množství veřejných šablon, ale je dobré to vědět.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook