Phoca gallery podkategorie z frontendu
07. bře 2016 20:49 #126153
Zdravím, mám nainstalovanou komponentů phoca gallery a zkusil jsem udělat administraci z frontendu. Mám vytvořenou kategorii - rok a podkategorie je název galerie. Stejně mám udelanu i strukturu složek na FTP pro galerie, aby v tom byl pořádek. Zjistil jsem ale, že když vytvořím novou podkategorii, a vložím do ní fotky, tam mi je nahraje do složky kategorie a nevytvoří to složku podkategorie. Dělám něco špatně já, nebo to prostě phoca gallery neumí?
07. bře 2016 21:25 #126155
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
U obrázků máte tlačítko Hromadné nahrávání, tam najdete kompletní prostředí jak pro nahrávání, hromadné nahrávání,... tak i pro vytváření složek a práci s nimi. FTP raději nepoužívejte.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
07. bře 2016 23:07 #126158
Odpověď od polbulva
Začátečník
No takto to je v administraci, ale ja to potrebuju ve frontendu

08. bře 2016 11:12 - 08. bře 2016 11:16 #126164
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj, pokud jde o frontend, každému uživateli se vytvoří složka a do ní se ukládají obrázky ze všech jeho podkategorií.
Ve frontendu má každý uživatel složku pro hlavní kategorii. Protože má Phoca Gallery nezávislou databázovou vrstvu a souborovou vrstvu (kategorie se nerovná automaticky složce), ve frontendu se složky pro podkategorie nevytváří.
Ono je to složitější, např. v případě, kdy uživatel začne přesouvat fotky z jedné kategorie do druhé, a pod., fyzicky se originály nepřesouvají. Jeden originál může sloužit pro více kategorií, atd.
Hlavní složka uživatele je jedinečná, tak aby nedocházel ke konfliktům u různých uživatelů, podle jejich uživatelského jména, u podsložek by to bylo velmi těžké vytvářet je jedinečné, atd. atd. Je tam prostě víc možných vlastností, který by šly proti sobě.
Ve frontendu má každý uživatel složku pro hlavní kategorii. Protože má Phoca Gallery nezávislou databázovou vrstvu a souborovou vrstvu (kategorie se nerovná automaticky složce), ve frontendu se složky pro podkategorie nevytváří.
Ono je to složitější, např. v případě, kdy uživatel začne přesouvat fotky z jedné kategorie do druhé, a pod., fyzicky se originály nepřesouvají. Jeden originál může sloužit pro více kategorií, atd.
Hlavní složka uživatele je jedinečná, tak aby nedocházel ke konfliktům u různých uživatelů, podle jejich uživatelského jména, u podsložek by to bylo velmi těžké vytvářet je jedinečné, atd. atd. Je tam prostě víc možných vlastností, který by šly proti sobě.
08. bře 2016 11:22 #126165
Odpověď od polbulva
Začátečník
Takze mi nezbyva nic jineho, nez pustit lidi, kteri budou davat fotky na web, pustit do administrace?
08. bře 2016 12:53 - 08. bře 2016 12:58 #126166
Odpověď od H13

Admin
Teď jde o to, co přesně potřebuješ?
Jestli potřebuješ nahrávat fotky do galerie, a potřebuješ, aby ti lidi, co to nahrávají, měli možnost zadávat takový parametry, který je možný zadávat jen v administraci, pak jedině přes administraci.
Jestli má mít každej svoji část - např. kategorii, podkategorie a fotky, pak tohle můžou dělat ve frontendu - můžou vytvořit jak hlavní kategorií, tak i subkategorie a nahrávat fotky. V návaznosti na předchozí otázky. Originály fotek se prostě budou ukládat do složky uživatele - možnost třídit originály fotek do jednotlivých podsložek tam prostě není - a to kvůli nezávislý databázový a souborový vrstvě. Je to podobný jako prostě všude, když nahrávám fotky na FB nebo Google, taky prostě nemám možnost určovat, kde přesně na FB nebo Google budou uloženy - já jako frontend uživatel se prostě starám jen o alba (kategorie) a jejich fotky - to, kde se ukládají, to mě v podstatě nezajímá.
Pokud je nutný mít pro každou uživatelovu podkategorii svou podsložku, pak jedině upravit kód (s tím, že se musí počítat s možnýma konfliktama, např. když se přesune fotka z podkategorie A do podkategorie B - to se teď neřeší, protože je jedno, na jakým místě original je - pak by se museli přesouvat i originály na serveru a přepisovat všechny údaje - např. když je originál použitej jak v jiný kategorii, tak např. v článku nebo jiné komponentě, apod. - projet kompletně galerii a Joomlu!, najít záznamy o obrázku a případně změnit na novou cestu).
Jestli potřebuješ nahrávat fotky do galerie, a potřebuješ, aby ti lidi, co to nahrávají, měli možnost zadávat takový parametry, který je možný zadávat jen v administraci, pak jedině přes administraci.
Jestli má mít každej svoji část - např. kategorii, podkategorie a fotky, pak tohle můžou dělat ve frontendu - můžou vytvořit jak hlavní kategorií, tak i subkategorie a nahrávat fotky. V návaznosti na předchozí otázky. Originály fotek se prostě budou ukládat do složky uživatele - možnost třídit originály fotek do jednotlivých podsložek tam prostě není - a to kvůli nezávislý databázový a souborový vrstvě. Je to podobný jako prostě všude, když nahrávám fotky na FB nebo Google, taky prostě nemám možnost určovat, kde přesně na FB nebo Google budou uloženy - já jako frontend uživatel se prostě starám jen o alba (kategorie) a jejich fotky - to, kde se ukládají, to mě v podstatě nezajímá.
Pokud je nutný mít pro každou uživatelovu podkategorii svou podsložku, pak jedině upravit kód (s tím, že se musí počítat s možnýma konfliktama, např. když se přesune fotka z podkategorie A do podkategorie B - to se teď neřeší, protože je jedno, na jakým místě original je - pak by se museli přesouvat i originály na serveru a přepisovat všechny údaje - např. když je originál použitej jak v jiný kategorii, tak např. v článku nebo jiné komponentě, apod. - projet kompletně galerii a Joomlu!, najít záznamy o obrázku a případně změnit na novou cestu).
08. bře 2016 13:13 #126167
Odpověď od polbulva
Začátečník
Jo chapu to. Ale treba na webu, ktery ted resim, nepredpokladam, ze by se mely fotky presunovat z jedne kategorie do druhe... Viz, skaut.suchaloz.cz ... proste hlavni kategorie je rok, podkategorie je akce a fotky z jedne akce se urcite nikdy nebudou hodit v jine podkategorii....
08. bře 2016 20:36 #126173
Odpověď od polbulva
Začátečník
A muzes mi prosim poradit, jak to v kodu upravit, aby to vytvarelo slozky?