Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Problem po prenosu webu

03. bře 2016 19:14 #126115
Problem po prenosu webu od pasik
Návštěvník
Zdravim ..
nejakou dobu jsem mel na wedos hostingu dve verze joomly .. jeden ostry web a druhy v jinem adresari s jinou databazi .. kterou jsem ladil jako novy web .. Web jsem dokoncil a rozhodl jsem se ho zprovoznit tak .. ze se jsem v adresari domains udelal adresar s domenou tam nahral zalohu akeby .. a nainstaloval pomoci kickstartu. Stara werze webu byla resena tak ze jsem ji mel v adresari www/cs .. a w rootu www byl index ktery tam presmerovaval. Po instalaci mi vse normalne jede .. tu novou joomlu jsem nainstaloval do stejne databaze jako byla ta nova na ktere jsem ji ladil ta byla taky v rootu www v adresari ppjoomla .. problem je ze kdyz ted spustim tu joomlu po obnove administrace normalne jede web se zda taku ok ale po kliku na menu mi to hodi problem .. ze html neexistuje (intligentni odkazy mam zapnute a na te testovaci normalne funguji) Jedine co jsem asi zamamlasil byl konec instalace kde jsem nedaval procistit .. vzdy jsem to cistil rucne prejmenovanim adresar installation a odmazanim souboru s kikstartem .. Jedine co jsem behem instalace ze zalohy udelal byl prepis slozek pro log a temp .. ktery stale nabizel starou cesto do adresare ppjoomla .. nevte v cem je problem ?

03. bře 2016 20:06 #126116
Odpověď od Bong
Moderátor
Když web vytváříte, tak nikdy nemějte zapnuté vytváření SEF URL...
Vypněte to a vyzkoušejte.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

03. bře 2016 20:08 #126118
Odpověď od pasik
Návštěvník
Mohu vedet proc ? Vyresil jsem to tak ze jsem vse odmazal.. nahral novou zalohu .. vytvoril novou databazi a pomoci instalatoru to nechal i procistit .. zda se .. ze vse jede ok ..

03. bře 2016 20:32 #126120
Odpověď od Bong
Moderátor
Protože při zapnutém SEF a cache mohou vznikat různé problémy (chyba 404), třeba i právě po přenosu kdy by se měl třeba upravit i .htaccess. Opravdu je lepší web vytvořit a SEF URL (a cache) zapnout až před ostrým provozem. Prosté doplňování obsahu je už v pohodě.

Neříkám, že je to váš případ, ale pokud čtu podobné příznaky je lépe začnout vypnutím zmiňovaných funkcí...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

03. bře 2016 21:46 - 03. bře 2016 21:49 #126121
Odpověď od pasik
Návštěvník
hmm tak asi doslo na tva slova .. divne je z eto normalne jedlo .. tak jsem pres ftp odmazal oba stare weby .. a po te

Internal Server Error

Pri zpracovani pozadavku doslo k vnitrni chybe. Pravdepodobne se jedna o chybu v .htaccess souboru.

Ctete instrukce v nasi znalostni bazi: Chyba 500 - Internal Server Error

Mometalne se nedostanu do administrace .. samotny web ale jede

nejaky napad co s tim ?

03. bře 2016 22:50 #126122
Odpověď od pasik
Návštěvník
Tak tohle taky vyreseno .. problem byl v .htaccess v adresari admin kde byla stara cesta (to ma na svedomi asi aceba admin tool ktera se odkazuje na svoje heslo .. ) Nicmene i kdyz ted vsechno jede prijde mi divne ze cesta nahore v adresbim radku je vyspana i s adresari domains/domena.cz/ pred tim se to prekladalo normalne jenjako domena.cz/menu.html .. napriklad.. je to v poradku?

Powered by Fórum