Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Fotogalerie s možností nastavení práv

05. led 2016 00:22 #125089
Fotogalerie s možností nastavení práv od Martens
Návštěvník
Dobrý večer,
pro svého klienta hledám fotogalerii, která by měla možnost nahrávání fotografií z front-endu registrovanými uživateli s těmito vlastnostmi (zkoušel jsem laborovat s dvěma nejpoužívanějšími - Phocagallery a JoomGallery,ale bez valného výsledku) :

1) uživatel má možnost vytvořit svou vlastní kategorii - to umí obě
2) do kategorie nahrát obrázky jednotlivě, ale dávkou - to taky umí obě
ale

3) možnost nastavit z front-endu u svých kategorií přístupová práva a to až na úroveň uživatele - Phocagallery sice umí nastavit přístup až na úroveň usera, ale jen z back-endu a JoomGallery sice umí nastavit práva na kategorii či fotku z front-endu, ale jen na úroveň uživatelské skupiny, což je málo.

4) Možná varianta je i nastavení ochrany kategorie heslem (opět z front-endu) - u PhocaGallery jsem to nenašel vůbec a JoomGallery to umí zase jen z back-endu.

Můžete mi prosím dát někdo tip na gallerii, která by kromě bodů 1) a 2) uměla i body 3) a 4), případně jestli existuje nějaký doplněk k výše uvedeným, který by dokázal řešit body 3) a 4)?

Děkuji předem za radu.

07. led 2016 01:36 #125127
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, u Phoca Gallery:

4) taková možnost není, většinou se to dělá tak, že se prostě vytvoří jeden uživatelskej účet a ten se pošle všem, kteří mají mít přístup. Např. pro přístup do kategorie se přihlaste login: foto, heslo: ***

3) taky taková možnost není, ani žádnej plugin neznám. Ale tohle by se dalo udělat v kódu: ve frontendu (ucp view) by se nahrál select box pro skupinu, případně uživatele - uživatel by mohl vybrat a v controlleru a modelu by se pak odeslaný hodnoty zpracovaly. Upravení by bylo jen v rámci php kódu a funkcí, který jsou na to připravený - struktura, databáze, atd. se upravovat nemusí, protože už je vytvořena a využívá se v backendu.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum