Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Override administrační komponenty VM

09. pro 2015 16:00 #124850
Override administrační komponenty VM od superbobo75
Uživatel
Zdravím,

možná dotaz nepatří úplně do této kategorie, ale napíšu proč to potřebuji a co jsem připadně našel.

Protože VM neumí ořezávat náhledy obrázky na tzv. crop - chci mít při zobrazení produktů se základní šablonou všechny obrázky stejně velké (jak šířku tak i výšku), hledal jsem k tomu nějaké řešení, nejlépe zdarma. Našel jsem toto forum.virtuemart.net/index.php?topic=114479.0 , ale to znamená upravit přímo funkci v komponentě. jedná se o soubor administrator/components/com_virtuemart/helpers/img2thumb.php, který ale nechci natvrdo přepisovat, kvůli případné aktualizaci. Override co se používá pro šablony, připadně vzhledy modulů, pluginů atd. na toto nefunguje.

Našel jsem k tomu toto docs.joomla.org/How_to_override_the_comp...rom_the_Joomla!_core - ale je to už starší článek, je to experimentální a stejně jsem to asi moc nepochopil, takže ani nevím jestli se to vztahuje k mému případu.

Je nějaké odzkoušené řešení, aby to nemusel hlídat ručně pokaždé, když provedu update komponenty?

09. pro 2015 19:59 #124851
Odpověď od Cony
Moderátor
Override v administraci sice lze provádět (jen ho musíte dělat v adresáři admin šablony, ne v adresáři šablony pro veřejnou část), je ale určen pro přepis výstupu, ne funkcí. V tomto případě se jedná o třídu, pomocí override s ni nehnete.

Raději zmeňte šablonu stránek a pořešte si vytváření náhledů tam, vlastními funkcemi, bez použití těch z VM. Joomla ma pro práci s obrázky poměrně slušně zpracovanou třídu JImage.

Powered by Fórum