Hezké URL - vynechat u jedné komponenty
Existuje nějaké řešení, jak pro jednu komponentu vynechat tvorbu "hezkých" URL?
Moc díky za rady.

Při aktualizaci by se Vám ale soubor nejspíš nahrál vždy znovu.

Ono záleží - aby jste zbytečně nešel s kanónem na vrabce...Jandik napsal: Tak si odpovím sám
Řešením je např. JoomSEF.

Přesně, kdysi v Joomla 1.5 jsem používal, teď už nevím zda JoomSEF, nebo ACESef, nebo jak se to jmenovalo, a po té zkušenosti už znovu ne. Obvykle vznikne obrovská databáze nesmyslných URL (už jen proto že stránky skenují roboti snažící se nalézt bezpečnostní díry), v určitých případech (např. stejný název produktu ve VM) se dokonce stávalo zablokování a nedostupnost jedné ze dvou podobných stránek.houbak napsal: No nevím ... podle mě jsou komponenty na SEF zbytečné, protože vždy jsem vystačil s tím, co je přímo v Joomle.

Joo ta to bylahoubak napsal: Sh404SEF

Každopádně pravdou je, že pokud to v Joomle nějak zlobilo, pomocí JoomSEF akorát skryjete problémy, které se můžou ukázat jinde...
houbak napsal: No nevím ... podle mě jsou komponenty na SEF zbytečné, protože vždy jsem vystačil s tím, co je přímo v Joomle.
Já bych si s tím vystačil, ale bohužel jedna komponenta při použití SEF zlobí, proto to chci, u této komponenty zakázat.
Cony napsal: Pokud používáte interní systém Joomly, a ne nějaké rozšíření, obávám se, že taková možnost není. Mohl by jste teoreticky smazat router (route.php ve složce komponenty ve veřejné části) té komponenty, pak by neprobíhalo vytváření SEF URL v režii té dané komponenty, ale vznikala by url ve formátu /component/com_content....
Při aktualizaci by se Vám ale soubor nejspíš nahrál vždy znovu.
Díky za tip, vyzkouším to.

na těch komponentách typu RS Seo, sh404sef, MijoSef a podobně se mi právě líbí to, že mám vše pokupě a můžu donastavit. Mijo je už moc složité a na každém webu narážím na konflikty, které končí kontaktem podpory a upravy komponenty na míru. Naopak RSSeo! je zase až přehnaně oklešťené a kromě toho, že to mám "vše na jednom papíře" toto až tak moc neumí. V posledních dnech se pídím po sh404sef abych jej vyzkoušel. To by mohl být nějaký zlatý střed. Ale kupovat to bez vyzkoušení nechcu. Černý pátek neuznávají. Tak snad časem

Tak pro základ by měly sloužit nabídky. Pomocí nich si vytvoříte poměrně slušnou základní strukturu, a pomocí aliasu si ovlivníte co potřebujete.ma®vays napsal: kdyby joomla měla aspoň nějakou základní komponentu v sobě, tak ano. Ale úplná absence možností ovlivnit některé částí mi prostě chybí. hlavně tady, poud se bavíme o joomle na které používám VM.