Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Pridanie diskusie, audiosúbory a galéria

17. lis 2015 01:36 - 17. lis 2015 01:40 #124579
Ahojte,
keďže som nováčikom Joomly chcem sa opýtať či je možné priamo v Joomle vytvoriť diskusiu, fórum na web v ktorej by mohli písať svoje postrehy, návrhy, či pripomienky... Ak hej, tak akým spôsobom.

Taktiež by som sa chcel opýtať či je možné v Joomle nahrávať aj audiosúbory. Skúšal som totiž na web nahrávať audio v rôznych formátoch, no nešlo mi to.

Posledná otázka súvisí s galériou a síce či je možné v Joomle vytvoriť galériu z fotiek nahratých v systéme, alebo sa dá vložiť iba vopred vytvorená galéria. Lebo vo WordPresse si môžem vybrať ktoré fotky chcem do galérie pričom galériu môžem vytvoriť nie len z nových fotiek ale aj z fotiek, ktoré sú už v systéme. Je niečo také možné aj v Joomle?

Už vopred Vám ďakujem za odpoveď.

17. lis 2015 08:01 #124580
Odpověď od Bong
Moderátor
To není žádný problém, jen si musíte osvojit trochu jinou práci se systémem než WordPress. Co nenajdete v základu Joomly je možno vytvořit pomocí rozšíření, která najdete na extensions.joomla.org/

Diskuze - použijte komponentu pro fórum nebo třeba diskuzi pod články tak, jak potřebujete a jak vám vyhovuje extensions.joomla.org/tags/forum
Nahrávání audiosouborů - záleží co a jak vlastně chcete. Prosté nahrávání souborů je možné i v základu, pokud nepoužíváte nějaký zakázaný formát. Jestli ale chcete něco jako katelog souborů ke stažení, použijte některé rozšíření extensions.joomla.org/tags/downloads
Galerie obrázků - opět záleží co vlastně požadujete a potřebujete extensions.joomla.org/category/photos-a-images

U každého rozšíření máte demo, takže si můžete udělat představu co to umí a nač se používá. Také musíe brát zřetel na fakt, že pro vybrané rozšíření by měl existovat jazykový překlad.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

18. lis 2015 23:34 #124619
Odpověď od Jaroslav
Uživatel
Ďakujem za odpoveď. Vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý free modul na galériu ktorý by mi umožňoval vytvoriť galériu nie len z práve nahratých súborov na web ale aj zo súborov, ktoré už na webe sú, t.j. že by som si sám mohol vytvoriť galériu z fotiek ktoré v nej chcem mať?

Ako sa vkladajú moduly do administrácie? Stiahol som si totiž jeden modul na diskusiu a neviem ako ho tam vložiť. Díky moc za odpoveď.

Powered by Fórum