Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Soubory a jejich správa ve frontendu

07. lis 2015 15:25 #124385
Soubory a jejich správa ve frontendu od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Zdravím,

potřeboval bych vyřešit požadavek na možnost jednoduchého filemanagementu souborů a složek v Joomle (ve frontendu). Prostě aby uživatelé (dle oprávnění) mohli vytvářet složky, kopírovat do nich soubory.
Vyzkoušel jsem všechno možné. Nejblíže bylo RSFile, ale tam jsem nevyřešil problém s češtinou. Soubory nebo složky s diakritikou to mršilo.
Docman zase neuměl vytvářet složky ve frontendu atd. atd.

Nemáte někdo nějaký tip, něco odzkoušeného?

Moc díky.

07. lis 2015 21:23 #124396
Odpověď od Bong
Moderátor

Jandik napsal: Soubory nebo složky s diakritikou to mršilo.

Diakritika nemá co v názvech souborů dělat.

Nicméně zkuste Phoca Download nebo jDownload.

Čeština pro RSFiles! www.fenris.cz/ke-stazeni/item/rsfiles-cz

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. lis 2015 22:26 #124399
Odpověď od Cony
Moderátor

Jandik napsal: Soubory nebo složky s diakritikou to mršilo.

Pokud je to "mršilo" ve smyslu, že znaky s diakritikou odstraňovalo, tak to bylo jen dobře. Jak píše Bong, na webu nemá diakritika v názvech souborů co dělat, a klidně bych to rozšířil i na omezení názvů souborů pouze na písmena malé anglické abecedy, číslice, pomlčku a tečku. Vše jiné Vám může způsobit větší nebo menší potíže.

08. lis 2015 01:17 #124401
Odpověď od Petr Janda
Pokročilý uživatel
Určitě máte oba pravdu ohledně diakritiky v názvech souborů, ale bohužel vzhledem k tomu, že se jedná v podstatě o intranetový systém tak to celkem vadí.
Ano, RSFiles vynechá znaky s diakritikou. Přitom po uploadu souboru lze provést úpravu záznamu a doplnit popis souboru (když je doplněn popis, nezobrazuje se ten název souboru) a ten lze samozřejmě zapsat s diakritikou. Takže by v podstatě stačilo, když by RSFiles při uploadu souboru provedl oříznutí diakritiky, resp. náhradu znaků a ten s diakritikou by zapsal do popisu.
Zatím zřejmě nejvíce bude vyhovovat JoomDoc.

Powered by Fórum