formulář v javasript

Ernst
19. říj 2015 22:42 #124028
Mám jednoduchý formulář:
<script>
var x = "Skryj moje umístění na mapě" 
var x1 = 1
var x2 = 0  
</script>

<form name="form">
 <input type="checkbox" name="form2"/> <script>document.write(x)</script> <br>
 <input type="checkbox" name="form3" checked /> Změň svoji pozici na mapě<br>
 <input type="checkbox" name="form4"/> Skryj vzdálenost<br>
 <input type="checkbox" name="form5"/> Skryj datum přihlášení<br>
 <input type="checkbox" name="form6"/> Skryj koho jsem návštívil<br>
 <input type="checkbox" name="form7"/> Skryj reklamy<br>
 <button  onclick="form()"><img src="../images/tl_refresh_a.png" /buttom>
</form>

Potřebuji zadat podmínku, zda má být políčko ve výchozí hodnotě zaškrtnuto (jako je to u druhého políčka - form3)
Například když x1=0 bude zaškrtnuto jinak ne.

Jde to vůbec?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
19. říj 2015 22:57 #124031
<input type="checkbox" name="form2" checked value="0"/> <script>document.write(x)</script> <br>

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
19. říj 2015 23:40 - 19. říj 2015 23:42 #124033
no právě to nejde, to mám zaškrtnutý pořád.
Hodnota checked je bolean a pokud je uveden je výchozí hodnota zaškrtnuto viz. www.itnetwork.cz/html-css/html-manual/fo...-5-tag-cesky-manual/

a nedíokážu tam dostat ani žádné if

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
20. říj 2015 00:45 - 20. říj 2015 00:49 #124036

ernst napsal: a nedíokážu tam dostat ani žádné if

Jak nedokážu? A kam? Do JavaScriptu? Proč je x1 v Javascriptu, proč to neřešíte rovnou v PHP?
jQuery('#mujcheck').prop('checked',true);

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
20. říj 2015 09:13 - 20. říj 2015 09:16 #124040
protože jsem si to dal jako vlastní obsah v modulu.
Považoval jsem to za nejjednodušší a odeslané hodnoty dokáži lehce zpracovat.
Ale nedokáži jim dát výchozí hodnoty.
ty proměnné x tam mám jen na zkoušení (testování)

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
20. říj 2015 12:00 #124045
Takž pokud to chápu - nechtělo se Vám dělat vlastní modul, tak jste si vytvořil v administraci modul typu Vlastní obsah a do něj dal tento kód? A podle čeho chcete plnit výchozí hodnoty? V modulu "Vlastní obsah" těžko zpracujete PHP (jen pomocí nějakého pluginu), takže nemůžete reagovat na přihlášeného uživatele, nebo nějaká jeho nastavení preferencí. Buď si udělejte svůj vlastní modul, tam si vše pořešte, nebo požijte template override na mod_costum a pořešte si vše tam.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
20. říj 2015 12:12 - 20. říj 2015 12:15 #124047
ano chtěl jsem si ušetřit práci.
Podívám se na template override.
Ono by to fungovalo slušně, pokud bych nechtěl výchozí hodnoty
Přiznám se, že vlastní modul jsem ještě nepsal
Prvně chci ale pochopit, co je s tou výchozí hodnotou ve formuláři.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
20. říj 2015 13:55 #124051
No a co s ní je :) ? Nic. "Výchozí" hodnota je jen hodnota, kterou zapíšete do html, takže uživateli se políčko vykreslí s touto hodnotou při otevření formuláře. Pokud tedy prostě jen chcete vždycky zobrazit políčko zaškrtlé, řiďte se radou Bonga.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
20. říj 2015 15:31 #124057
no já potřebuji to mít zaškrtnuté, dle hodnoty uložení v databázi a do databáze to zase zapsat. To druhé už umím, to první vlastně také.
Možná bych mohl použít to smarty.
Já si vlastně jen nedokáži představit jak zadám, že se mi to má zobraziít vlevo (na pozici šablony left.
Máte nějaký srozumitelný odkaz a návodem, jak jednoduše napsat modul?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
20. říj 2015 17:22 #124065

ernst napsal: Já si vlastně jen nedokáži představit jak zadám, že se mi to má zobraziít vlevo (na pozici šablony left.

No přece umístěním modulu na pozici left

Zde je návod na modul.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
20. říj 2015 20:17 #124072
no modulu jo, ale tomu jsem se chtěl vyhnout.

pokud si to napíšu v rámci love factory, tak to tam nedostanu. Nebo snad nějak jo?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.