Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

SEF v Phoca Gallery

28. zář 2015 22:13 #123641
SEF v Phoca Gallery od LD
Uživatel
Dobrý den,
mám vytvořenou fotogalerii v Phoca Gallery a v ní několik kategorií např. Sport, Soutěže atd. V menu jsem vytvořil odkaz na seznam kategorií s aliasem „galerie“. Tedy odkaz do galerie je moje_domena/galerie. Adresa např. kategorie sportu je moje_domena/galerie/category/9-sport. Když však přidám do článku obrázky z Phoca Gallery s odkazem do kategorie nějaké sportovní akce, která je právě v kategorii Sport, odkaz je moje_domena/component/phocagallery/category/28-okresni-kolo-v-atletice. Odkaz sice funguje, ale už ne stránkování a zobrazuje se pouze prvních 20 obrázků z první stránky galerie. Našel jsem řešení na této stránce: www.phoca.cz/documents/16-joomla/338-using-sef-in-joomla . Nicméně tomu buď příliš nerozumím, nebo dělám něco špatně. Můžete mi prosím s tím někdo pomoct?
Předem děkuji za Váš čas a radu.

29. zář 2015 09:18 #123646
Odpověď od Bong
Moderátor
Vypněte vytváření SEF URL!
Obrázky do článku přidáváte jak? Používáte pluginy Phoca Gallery Plugin a Phoca Gallery Button Plugin, nebo si jen vložíte obrázek a odkazy si někde vycucáte z prstu? Stránkování máte povoleno? Odkaz na stránky s chybou?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. zář 2015 10:19 #123649
Odpověď od LD
Uživatel
Používám Phoca Gallery Plugin a přes tlačítko (Phoca Gallery Button Plugin) do článku přidám obrázky z odkazem do této fotogalerie např. ({phocagallery view=category|categoryid=28|limitstart=0|limitcount=4|pluginlink=1|imageordering=9}).
SEF jsem vypnul. Odkaz na článek s umístěním fotogalerie: joomla.spstrutnov.cz/index.php?option=co...=32:sport&Itemid=102
Odkaz na galerii: joomla.spstrutnov.cz/index.php?option=co...e-2014-2015&Itemid=0
Jakmile ale vypnu SEF, přestane se i ve fotogalerii stránkovat :ohmy:

29. zář 2015 11:38 #123652
Odpověď od Bong
Moderátor
Nemáte tam více položek menu na PG? Třeba i v koši?
Když se podíváte do nastavení položky menu PG, je tam stránkování povoleno? Je povoleno i v nastavení PG?

Nezobrazuje se spousta náhledů, nemáte je nějak špatně vygenerované? Také při procházení kategorií chybí často tlačítko nebo ikona "Zpět", takže pocházení je pak nemožné...

Ideální je mí výchozí nastavení PG, nezapínat SEF URL a cache a teprve potom měnit nastavení pokud je třeba. Ve výchozím nastavení PG toto vše funguje. Ale vzhledem k rozsáhlosti nastavení a někdy nepříliš srozumitelnému překladu by se v tom pr...se vyznalo.

Možná by nebylo na škodu zkusit jiné zobrazení než tam máte, třeba jako je v demu PG: www.phoca.cz/joomla3demo/ vypadá rozhodně lépe, stejně tak je možné pro zobrazování fotek z PG použít Phoca Photo:
www.phoca.cz/joomla3demo/phoca-photo

PS.: pozdravujte v tom vašem vzdělávacím ústavu. Také jsem tam kdysi pár let strávil :-)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. zář 2015 14:56 - 29. zář 2015 15:01 #123656
Odpověď od LD
Uživatel
Jak je ten svět malý ;)
S Phoca Gallery začínám ztrácet nervy. Rozjel jsem si joomlu s T3 Frameworkem a nainstaloval do ní Phoca Gallery s pluginy co mám na ostrém webu. Udělal jsem všechna nastavení podle základního nastavení Phoca Gallery, ale bohužel stejný problém. Nakonec jsem zjistil, že ani na té "čisté" instalaci to nefunguje. Odkaz z článku do fotogalerii funguje, jen stránkování nikde. :( Někde bude nějaké bota, ale kde?
Jinak mám pocit, že jsem už někde tenhle problém četl a uživatel to vyřešil tak, že zadal zobrazení 500 náhledů a stránkování nepotřebuje. To se mi ale nezdá příliš šťastné...

Powered by Fórum