Přihlásit se

Aktuální čas

30. srp 2015 16:44 #123228
Aktuální čas vytvořeno Ernst
Jak dostanu aktuální čas z pc a ne ze serveru
Funkce time() mi vrátí čas ze serveru případně dle nastaveného date_default_timezone_set
Nemusím snad zjišťovat, odkud je kdo připojen a dle toho nastavovat date_default_timezone_set?

31. srp 2015 02:08 #123235
Odpověď od Cony
Na serveru aktuální čas na PC nezjistíte, to prostě nejde, resp. musel by jste si ho např. poslat nějak Javaskriptem.
Na serveru vždy pracujete s časem serveru, maximálně si jej můžete upravovat právě pomocí timezone, ale jaký by to mělo smysl? Pak by např. novější příspěvek z ameriky byl podle času zařazen až za starší příspěvek z evropy...

31. srp 2015 13:57 #123248
Odpověď od Ernst
v php nezjistím, to je jasný.
Myslel jsem na java script, ale možná máte pravdu, že je to zbytečné.
Ale v americe jim to bude ukazovat středoevropský čas. Sám zatím nevím.
Myslel jsem, jestli joomla nemá nějakou takovou funkci.
Schválně se podívám do nějakého modulu hodin, jak je to tam udělaný

31. srp 2015 17:43 #123253
Odpověď od Cony
Přihlášený uživatel si může nastavit vlastní Timezone, u nepřihlášeného by jste to musel nějak zjišťovat, např. pomocí GeoIp.

31. srp 2015 19:38 #123257
Odpověď od Ernst
Tak jsem to taky nějak myslel, ale to až se budu nudit..
Naštěstí pracuji jen s přihlášenými uživateli.
Ale i tak v tom bude zmatek třeba s otevíracími hodinami. To by byla piplačka to ošetřit.

31. srp 2015 23:05 #123259
Odpověď od Cony
No otevírací hodiny by jste asi právě řešit neměl, ne? Vemte si že máte obchod v čechách, otevírací hodiny 8-18, a vy by jste návštěvníkovi z Ameriky chtěl ukazovat, že je otevřeno 2-12? To by působilo myslím trochu divně...

Powered by Fórum