Aktuální čas

Ernst
30. srp 2015 16:44 #123228
Jak dostanu aktuální čas z pc a ne ze serveru
Funkce time() mi vrátí čas ze serveru případně dle nastaveného date_default_timezone_set
Nemusím snad zjišťovat, odkud je kdo připojen a dle toho nastavovat date_default_timezone_set?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
31. srp 2015 02:08 #123235
Na serveru aktuální čas na PC nezjistíte, to prostě nejde, resp. musel by jste si ho např. poslat nějak Javaskriptem.
Na serveru vždy pracujete s časem serveru, maximálně si jej můžete upravovat právě pomocí timezone, ale jaký by to mělo smysl? Pak by např. novější příspěvek z ameriky byl podle času zařazen až za starší příspěvek z evropy...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
31. srp 2015 13:57 #123248
v php nezjistím, to je jasný.
Myslel jsem na java script, ale možná máte pravdu, že je to zbytečné.
Ale v americe jim to bude ukazovat středoevropský čas. Sám zatím nevím.
Myslel jsem, jestli joomla nemá nějakou takovou funkci.
Schválně se podívám do nějakého modulu hodin, jak je to tam udělaný

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
31. srp 2015 17:43 #123253
Přihlášený uživatel si může nastavit vlastní Timezone, u nepřihlášeného by jste to musel nějak zjišťovat, např. pomocí GeoIp.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
31. srp 2015 19:38 #123257
Tak jsem to taky nějak myslel, ale to až se budu nudit..
Naštěstí pracuji jen s přihlášenými uživateli.
Ale i tak v tom bude zmatek třeba s otevíracími hodinami. To by byla piplačka to ošetřit.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
31. srp 2015 23:05 #123259
No otevírací hodiny by jste asi právě řešit neměl, ne? Vemte si že máte obchod v čechách, otevírací hodiny 8-18, a vy by jste návštěvníkovi z Ameriky chtěl ukazovat, že je otevřeno 2-12? To by působilo myslím trochu divně...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
01. zář 2015 00:13 #123260
no právě, když bych mu nastavil časové pásmo ameriky, tak by to ukazovalo nesmysly.

Mám ještě prosbu, nemůžete mi poradit s těmi funkcemi - www.joomlaportal.cz/forum/71-joomla-3-0-...118414-volani-funkce

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.